Sivu aikuisten ystäväkirjasta

Tämä haaste on napattu Anna-Marian blogista . Nimeni on…  Elsa Elina, mutta kuten monet ehkä tietävätkin, ei Elsa ole ollut viralline...


Tämä haaste on napattu Anna-Marian blogista.
Nimeni on… Elsa Elina, mutta kuten monet ehkä tietävätkin, ei Elsa ole ollut virallinen nimeni kuin n. 15 vuotta. Sitä ennen se oli vain Elinasta johdettu lempinimi, mutta niin yleinen ja käytetty että esimerkiksi opiskellessani meilinikin oli sillä nimellä. Lopulta kyllästyin selittämään esimerkiksi postissa miksi pakettini tulevat eri nimellä ja lopulta vain vaihdoin ensimmäisen, ei koskaan käytössä olleen virallisen etunimeni Elsaksi. 
Olen syntynyt vuonna… 1982
Lapsuuskotini langallinen numero… 441339
Pienenä olin varma, että minusta tulee isona… En ollut varma mistään. Minua kuitenkin kiinnosti kirjoittaminen ja käsillä tekeminen sekä luovuus, joten oikeastaan olen sillä alalla, mitä jo lapsena halusin. Alaa vain ei silloin ollut olemassakaan.
Täydellinen puoliso… Suurin vaatimus tällä hetkellä lienee toisten ihmisten kunnioittaminen. Viimeisin suhteeni oli katastrofi, jossa minut vedettiin mukaan kolmiodraamaan (oikeastaan neliö vai olikohan se sitäkin enemmän?) ja jossa kaikki mukana olleet naiset olivat uhreja, joita loukattiin, joille valehdeltiin ja joilla pelattiin. En tällä hetkellä voi ajatellakaan, että olisin suhteessa miehen kanssa, joka on tahallisesti leikkinyt minun tai kenenkään muunkaan naisen tunteilla ja voin henkisesti pahoin ajatellessani, että olisin jäänyt tähän suhteeseen odottelemaan manipuloivan miehen muuttavan toimintamallejaan. Itseasiassa minua hävettäisi helvetisti olla toisia naisia tahallisesti loukanneen miehen kanssa suhteessa ja tiedän nyt kokemuksesta ettei hyväksikäyttäjä jätä rauhaan ennen kuin puhelinnumero on vaihdettu ja kaikki sosiaalisen median kanavat estetty. Silloinkin hän pystyy lukemaan blogia ja nappaamaan otsikoitani instakuviinsa tai tykkäilemään lapseni kuvista työpaikkani instassa. 
Minulle täydellinen puoliso lienee siis solidaarinen, samantyyppisistä asioista pitävä (musiikki, ruoka, luonto, luovat jutut) ja erilaisuuden hyväksyvä ja naisia arvostava aikuinen ihminen. Tykkään tyypeistä, jotka ovat hauskoja ja jotka eivät ota itseään kovin vakavasti. 
Omasta mielestänihän olen täydellinen, mutta exieni mielestä saatan olla…  Melko itsenäinen ja hitaasti lämpenevä. Oikeasti olen vain melko ujo suhteissa ja en siksi osaa heti näyttää tunteitani, vaan tarvitsen siihen kannustusta (pusuja ja halauksia) ja leikin välillä jääkuningatarta vähän vahingossa.
Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen… Haluaisin nukkua enemmän. Tällä hetkellä teen oikeastaan kaikkea sitä mitä haluan, niin paljon kuin haluan, mutta valitettavasti usein tekeminen on niin innostavaa, että teen vähän liikaa. Koska vuorokauteen ei kuitenkaan ole odotettavissa lisää tunteja, olen ajatellut hiljentää hieman tahtia ja 
Harrastan nyt… en tiedä onko hyvä vai huono, että työ ja arki sekoittuvat tällä hetkellä aika lailla. Jos kuitenkin lähden siitä, että blogi on työ siinä missä päivätyönikin viestinnän parissa on, jää jäljelle omina harrastuksina kuntosali, jooga sekä ruoka ja oluet. Ja tottakai lapsen kanssa luonnossa liikkuminen. 
Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä… En yleensä juo kotona alkoholia ja pari lasia tarkoittaa minulle useimmiten baarissa olutta, jolloin ei spotifya kuunnella. Siksi minulla ei ole parin drinkin soittolistoja. Spotifya kuuntelen kuitenkin paljon, nyt rentoilumielessä esim Frida Hyvöstä ja Anna Järvistä, muuten vaikkapa Litku Klemettiä, Paperi T:tä, Vesalaa ja vaikka nyt Ristoa. Monesti kuuntelen myös vanhaa brittipoppia ja uutta jazz-orientoitunutta musaa.
Noloin tv-ohjelma josta pidän…  Katson tv:tä todella vähän enkä koe viihdeohjelmia kovin noloiksi. Tykkäsin Vain elämää-sarjasta paljon, mutta nyt meneillään oleva kausi ei ole saanut mua innostumaan avaamaan tv:tä. Eikös Vain elämää ole monien mielestä vähän nolo? 

Bravuurini keittiössä… Kun olen yksin, teen usein hyviä ruokaisia salaatteja ja munakoisoa eri muodossa.
Melkein hävettää kertoa, mutta itken aina kun… Itku ei mielestäni ole hävettävää, eikä mulla ole hetkeä jolloin itku olisi hävettänyt. 
Lapsuuteni lempilelu… Tykkäsin pienenä Barbie-nukkeleikeistä ja erityisesti Benettonin vaatekauppa Barbielle on jäänyt mieleeni. 
Lempilelu nykyään… Varmaankin älypuhelin!
Salainen paheen… Stressitupakointi. Poltin ennen raskaaksi tulemista ja lopetin tupakoinnin tultuani raskaaksi n. 6.5 vuotta sitten. Vieläkin tiukassa paikassa paineen alla tulee olo, että nikotiini helpottaisi oloa ja välillä tuleekin sorruttua savukkeeseen. 
Viisaus, jonka olen tähän mennessä oppinut… ole oma itsesi on tosi lattea ja paljon toisteltu viisaus, jonka allekirjoitan. Omana itsenä oleminen ei ole mihinkään tiettyyn lokeroon menemistä ja ihminen muuttuu vuosien varrella paljon, joten oma itsekin muuttuu. 

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images