Pääsiäisreissu luontoon

Leppoisaa pääsiäistä täältä kotisohvalta käsin! Ihana neljän päivän pääsiäisloma tuli kyllä otolliseen saumaan kun viime viikot...Leppoisaa pääsiäistä täältä kotisohvalta käsin! Ihana neljän päivän pääsiäisloma tuli kyllä otolliseen saumaan kun viime viikot ovat olleet yhtä lentoa ja monenlaisten töiden limittämistä yhteen. Ihan en töistä päässyt näin lomallakaan eroon, vaan ensi viikonlopun Lapsimessut (jossa olen muuten Neuvolan lavalla päivittäin jutustelemassa) painavat päälle ja vaativat pientä panostusta näin lomapäivinäkin. 

Eilen kuitenkin otettiin Kaamoksen ja Anna-Marian kanssa pieni irtiotto kotoa. Mietimme Anna-Marian kanssa, että joku pieni pääsiäisreissu olisi tosi kiva tehdä, mutta tuntui ettei oikein mikään paikka ollut auki. Onneksi muistin Suomen luontokeskus Haltian Nuuksiossa ja kun se oli auki, otimme kohteeksemme Espoon. Haltiaan pääsee näppärästi myös julkisilla, ensin steissiltä U-junalla Espoon keskukseen ja siitä 245 bussilla Nuuksioon. 

Nuuksiossa vierähtikin useampi tunti, kun reippailimme yhden luontopolun, tutustuimme näyttelyihin, ratkoimme lapsille suunnatun munajahdin sekä söimme tukevasti Ravintola Haltian seisovasta pöydästä Luonto lautaselle-lounaan. Reippaan päivän jälkeen kyllä väsytti ihan huolella!


Ravintola Haltia oli panostanut pääsiäisbuffettiinsa ja lähiruokaa sekä villiyrttejä suosiva ravintola notkui pääsiäisherkkuja. Hyvä minulle, sillä en ole erikoistunut sesonkiruokiin ja lammaspaistini odottaa edelleenkin pakasteessa tekijäänsä. Haltiassa saimme kuitenkin vaikka mitä ihanaa, nokkoskeitosta lammaspadan kautta valkosuklaapashaan. Voi nam!

Meillä oli ravintolaan pöytävaraus, joka kyllä yhden aikoihin olikin tarpeen. Ravintola kuhisi retkeilijöitä ja lapsiperheitä ja en ollut nähnyt Haltian ravintolaa noin täynnä ennen. Tosi kiva, että ihmiset ovat löytäneet luontokeskuksen ravintolan, sillä ruoka tehdään tosi laadukkaista aineksista ja aina tarjolla on myös jotakin uutta, kuten nyt punakaalta mesijuurella höystettynä sekä fenkolia tyrnillä ja naurishilloa! Toki kasviksiin epäluuloisesti suhtautuvalle lapselle tällainen uusien makujen kavalkadi ei näyttäytynyt kovinkaan ihanana juttuja (perunamuusissakin oli persiljaa!), mutta pinaattikeitoksi väittämäni nokkoskeitto upposi nirsoonkin napaan hyvin. (Sanon nokkosta nykyään pinaatiksi ihan siksi, että mieto pinaatti on Kaamoksen suosikkia ja polttavaa nokkosta hän ei suostuisi edes maistamaan. Valkoinen valhe tässä kohdin toimii paremmin kuin hyvin)

Eilisen jälkeen olemme olleet tänään melko väsyneitä ja lötkötelleet kotona nukkuen aamulla melkein kymmeneen. Päivällä kävin kyllä Kauneushoitola Hillassa kasvohoidossa Kaamoksen katsellessa Netflixiä Hillan sohvalla, mutta muuten emme ole tehneet tänään mitään. Huomenna ajattelin jatkaa samalla kaavalla, sillä tiedän ensi viikon olevan taas tosi hektinen.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images