Helvetin iso pato murtuu

Nostalgisointini nuoruutta kohtaan ei rajoitu enää siihen, että kuljen kirkkaassa anorakissa ja ruskeassa huulipunassa, vaan myös virtuaali...


Nostalgisointini nuoruutta kohtaan ei rajoitu enää siihen, että kuljen kirkkaassa anorakissa ja ruskeassa huulipunassa, vaan myös virtuaaliselta levylautaseltani on alkanut viime aikoina löytymään menneiden aikojen kotimaisia suosikkeja, kuten Tehosekoitinta, Ristoa, Karkkiautomaattia ja Kapteeni -Äni bändiä. Näistä Risto taitaa olla se ainoa vielä aktiivisesti keikkaileva orkesteri ja siksi iloitsenikin, että löysin viime vuonna toisen keikkailevan suosikin, joka jatkaa tätä jo varhain hyväksi havaittua Suomi-indielinjaa, vaikka onkin julkaissut levynsä vasta 2016 ja 2017. 

Litku Klemetin meininki on sopivan nuhjuista tuntuakseen tutulle ja sopivalle Teharinuoruudessa edelleen elävälle. Näiden biisien voimalla on helppo herätä (tänään jo viideltä) ja lallatella työmatkalla ja pistää kuulokkeisiin töissäkin. Kotonakin on tullut kuunneltua Litkua tosi paljon ja Kaamos osasikin yksi aamu pyytää sitä "Helvetin iso mato murtuu" biisiä heräämismusiikiksi... 

Keikalle en ole vielä päässyt, mutta onneksi Litku Klemetti ja Tuntematon numero keikkailee Facebook-sivujen mukaan ensi kesänä kähes joka niemessä ja notkossa, uskon keikattomuuden korjautuvan nopeasti. 

Jos et ole vielä tutustunut Litkuun, helpoin tapa lienee surffata Spotifyyn ja etsiä Litku Klemetin Juna Kainuuseen albumi heti ensi tilassa. Sen jälkeen kannattaakin varmaan ottaa ja varata liput Sideways-festarille :)

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images