Uusi aamupalasuosikki Vaasankadulta

Juttelimme eilen Eskon kanssa Lahdessa ollessamme pikkukaupungin ja Helsingin eroista. Esko nosti esiin asian, jota ...


Juttelimme eilen Eskon kanssa Lahdessa ollessamme pikkukaupungin ja Helsingin eroista. Esko nosti esiin asian, jota en ollut itse ajatellutkaan, mutta joka on totta. Kun pikkukaupungissa saa pienen helsinkiläiskaksion hinnalla ison talon paljuineen, ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona kokkaillen ja oleillen. Me pienissä kaupunkiasunnoissa asuvat taas lähdemme monesti mielellämme myös kodin ulkopuolelle ja ehkäpä siksi kaikenlaiset viikonloppujen aamupalat ja brunssit ovat suosittuja. Vaikka kokkaaminen on kivaa, on kavereiden ja perheen kanssa kiva käydä syömässä myös kodin ulkopuolella. 

Yksi syy on tottakai myös se, että isommassa kaupungissa tarjontaa riittää. Uusia ravintoloita ja kahviloita tuntuu ilmestyvän nyt paljon ja omaksi ilokseni ne ovat usein tosi rentoja paikkoja. Vaikka ruokavalioni on pääasiallisesti vähähiilarinen, pidän aina välillä tällaisia viikon parin irtiottaja, jolloin en niin mieti verensokerin laskuja ja nousuja vaan syön mitä huvittaa. Silloin on kiva testailla ruokaa, joka ei muuten arkeeni kuulu ja pakko myöntää, että näinä viikkoina jätskiä ja olutta kuluu...onneksi mukaan mahtuu myös fiksumpia valintoja kuten tänään, kun kävin Rootsissa aamupalalla.

Roots sijaitsee samassa paikassa, missä Made in Kallio ennen sijaitsi. Kahvilan lisäksi Rootsista löytyy joogastudio, jota kyllä pitäisi testata ihan sen takia, että se olisi helpommassa paikassa missä nykyinen salini.  Aamupalalla oli tarjolla siemenleipää punajuurihummuksella ja puolikuivilla tomaateilla, mustaherukkaista tuorepuuroa, vihannesmehua sekä hyvää kahvia. Kaikki Rootsissa tarjoiltava ruoka on vegaanista, mikä onkin ainakin Helsingissä melko yleinen ruokavalio monella nykyään. 

Aamupala tai ennemminkin lounas (tulin Rootsiin vähän ennen yhtä saadakseni 13.00 asti tarjoiltavan aamiaisannoksen) oli tosi hyvän makuinen ja freessi. Ehkä hieman kevyt omaan makuuni, mutta onneksi aamiaiskattausta voi jatkaa aina yhtä tuhdilla raakakakulla! Tänne on ehdottomasti joskus tultava myös lapsen kanssa, sillä paikka oli aivan yhtä rento kuin Made in Kalliokin ja Kaamos varmasti tykkäisi tarjoiluista yhtä paljon kuin minäkin.

Onko teillä uusia suosikkipaikkoja aamupalailla Helsingissä?

3 kommenttia

 1. Moi! Miten saat itsesi taas "ruotuun" jos pidät taukoa normaalisti noudattamastasi ruokavaliosta? Itelläni tuntuu tauot venyvän ja helposti aiemmat paremmat elämäntavat on pian muisto vain :(

  T. Vakkarilukija (joka taannoin kommentoi instassa kolme-vuotiaani tytötelleen sua, jos muistat :-D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No muistan tottakai tuon kommentin!

   Mulla on siis vhh ruokavalio käytössä muutamasta syystä: vuosi sitten oli veren paastoarvot koholla ja raskausdiabetes kun on takana, en halua 2. Tyypin diabetestä kiusakseni. Ja mua väsyttää ihan tolkuttomasti jos syön paljon hiilihydraattipitoista ruokaa. Nää on ihan hyvät motivaattorit palata takaisin "ruotuun".

   Muutenkin vuoden sisällä on kroppa tottunut vhh ruokailuun ja hirveän vähän tulee mitään himoja arkisin. Hankaluus on lähinnä löytää lounasmestat ja muut.

   Ongelma olisi taatusti isompi jos esim laihduttaisin. Nyt kuitenkin kun syön tosi energiapitoista ruokaa arkisin, niin muut himot jää vähiin. Huomaan noina herkkuviikkoina, että esim leivän syönti nostaa mulla heti verensokerin,sen jälkeen tulee makean himo, sit on pakko taas saada suolaista. Kun vhh:lla aloitan päivän turkkijugulla, marjoilla ja pähkinöillä se stoppaa heti sen kierteen mikä muuten olisi. Eli ruokavalio itsestään saa mut ruotuun.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! :-) Tuo on kyllä hyvä pointti, että asioita tekee ihan eri motivaatiolla kun taustalla on hyvinvointi-/ terveyssyyt eikä jotkut ulkoisemmat asiat. Mulla vähän sama tilanne eli raskausdiabeteksen sain ja vaikka nyt ei oo verensokereita mitattu niin luultavasti niissä jotain häikkää on, kun jotain hiilaripainotteista syötyäni isjee aivan älytön väsymys. Pystyn päivisin melko hyvin tekemään itselleni hyviä valintoja mutta ongelma on iltasyöminen: lapset menee aikaisin nukkumaan ja harva se ilta "palkitsen" itseni treffeillä sohvan, netflixin ja oikeasti aika jäätävän herkkusatsin kera... Illalla kun ei enää se herkuttelusta seuraava väsymyskään haittaa, vaikka toki tiedän että ruoansulatukselle ei tee hyvää joutua yölläkin työskentelemään, ja näkyyhän se väsymyksenä aamuissakin... Tää asia on mun ikuisuushaaste :-D

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images