Sori, not sori. Eli lapsen kanssa panimon ravintolassa

Tehän tiedätte sen ajattelumallin, että lapsen kanssa ei saisi mennä oikeastaan minnekään. Monien mielestä etenkin ravintolat ...


Tehän tiedätte sen ajattelumallin, että lapsen kanssa ei saisi mennä oikeastaan minnekään. Monien mielestä etenkin ravintolat ovat aluetta, jonne lapsilta tulisi sulkea ovet ja alkoholin juomisen näkeminen se vasta hallaa tekeekin. No, mulle on ollut viimeiset viisi ja puoli vuotta herttaisen sama mitä muut mistäkin ajattelevat, joten menen lapsen kanssa käytännössä minne haluan, kunhan itse tiedän ettei paikat vahingoita häntä eli siellä ei ole mitään pientä lasta pelottavaa. Ikärajojen salliessa toki, casinolle tai yökerhoon en ole viitsinyt lasta raahata eikä baarit ylipäätään pahimpaan dokausaikaan ole mitään perhemestoja.

En oikeastaan nykyään mieti voidaanko me Kaamoksen kanssa käydä ravintoloissa tai voinko ottaa lasin viiniä tai oluen ruuan kanssa. Mulle alkoholin nauttiminen ei useinkaan humalahakuista, vaan alkoholi on nautintoaine siinä missä hyvä ruokakin. Ja tänään ruokaa ja juomaa nautittiin Sori Brewingin uudessa taproomissa Kaisaniemessä, eli panimon baarissa.


Tämä oli itseasiassa jo toinen (!) kerta tällä viikolla Sori Brewingin uudessa ravintolassa, sillä ennen tämän päiväistä lounasta kävin tsekkaamassa paikan viikolla Anikon ja Anna-Marian kanssa ja totesin, että paikka sopii oikein hyvin myös perheelliselle ruokamestaksi, etenkin päiväsaikaan. Sori Brewing taproom on valoisa seurusteluravintola, jossa toinen puoli on pyhitetty ruokailijoille ja toinen puoli enemmän oluen nauttijoille, vaikka kyllä sinnekin sapuskaa tarjoillaan, joten oikeastaan on ihan sama missä istuu saadakseen ruokaa.

Olutta ravintolasta löytyy tottakai laajalla skaalalla. Oman Virossa sijaitsevan panimon tuotteiden lisäksi hanoista ja pulloista löytyy paljon tarjontaa ja vaihtuvuus oluilla on nopea, se mitä joit keskiviikkona ei ehkä sunnuntaina hanasta enää löydykään. Jos siis etenkin vierailijapanimoiden tuotteet houkuttelee, kannattaa tarttua kiinni ennenkuin on liian myöhäistä. Ja oluita on kiva maistella, kun Sori Brewingin olutlasien koot ovat 0.2, 0.33 ja 0.4 litraa. Mahtavaa, että uusia makuja voi maistella useampaa samalla kertaa ja ottaa jotain vähän spesiaalimpaakin, tänään mulla oli testissa pieni lasi vesimelonin makuista hapanolutta, joka toimikin kivasti jälkkärijuomana. 

Safka on ollut molemmilla käyntikerroilla hyvää ja bonusta "kasvistenvihaajan hampurilaisesta" eli lapsen makuun ankeutetetusta burgerista, joka sisälsi vain pihvin, ketsupin ja juuston. Joskus meilläkin vähemmän on enemmän. Itse reittaan silti Sorin klassikkoburgerin sinappimajoneesilla ja possunniskalla yhdeksi kaupungin parhaimmista ja ranskiksetkin olivat oikein hyvät oman ketsupin kanssa.  Myös Anna-Marian vegeburgeri tofulla ja papumuhennoksella näytti hyvälle ja kuuleman mukaan maistuikin.


Mutta se, missä Sori Brewing Taproom on taatusti kaupungin paras, on jäätelöannosten teko. Tilasimme Kaamokselle ja mulle puoliksi ravintolan nimikkojätskiannoksen ja voi hyvää päivää. Oli ihan pakko kysyä mitä ihmettä annoksessa oli ja huumaaviksi aineiksi paljastui Peltolan juustolan kolme erimakuista jäätelöpalloa, sitruunamascarponemousse sekä kinuskikastike että mansikkakastike. Niin överi, niin täydellinen!

Ja koska meitä ei perheskeneläisinä potkittu pihalle vaan palveltiin ihanan iloisesti ja lapsi huomioon ottaen, sanoisin ettei jäänyt viimeiseksi sunnuntailounaaksi Sorilla tämä. Hyvä fiilis ja täydet vatsat ilahduttivat vielä illallakin.


4 kommenttia

 1. Herkullisen näköistä kaikki! Mutta, toi sun takki ihana!!! Mistä semmosen löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Se on R-collectionin pitkä anorakki, katsohan löytyisikö vielä nettikaupasta. Uudet värit näistä takeista tulee ihan parin viikon päästä muuten myyntiin, juuri tuli mainos meiliin :)

   Poista
  2. Moi! Kiitos tiedosta. Voi itku, ei näkynyt nettikaupassa tuota väriä enää olevan. Juuri kun olisi kevään hittiväri:)

   Poista
  3. Meilaa vaan R-collectionille, laita linkki tästä postauksesta ja kysy onko just tätä väriä. Mä nimittäin luulen, et ne poisti värin kaupasta mutta varastossa on vielä jotain outletmyyntejä varten muutamia. Tämä fiilis siksi, et viime viikolla oli vielä useita värejä, mut nyt tuli uudet värit just kauppaan!

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images