Namsia - ilon ja onnellisuuden laji (+ lasten taidepäivävinkki!)

Olen tuntenut melkein koko elämäni huonoa omatuntoa siitä, etten ole urheilullinen. Luulin pitkään vihaavani liikuntaa, sillä olin koululii...

Olen tuntenut melkein koko elämäni huonoa omatuntoa siitä, etten ole urheilullinen. Luulin pitkään vihaavani liikuntaa, sillä olin koululiikunnassa hitain, kömpelöin ja muutenkin se joukkueisiin viimeiseksi valittava. Olen kyllä silti aina harrastanut jotakin liikuntaa, spinnannut, pumpannut ja uinut, vaikka todellisuudessa en ole juurikaan piitannut koko lajeista. Oikeastaan ainoa urheilulaji, josta olen ihan aidosti pitänyt ennen joogan löytymistä on ollut lumilautailu.

Vaikka en edelleenkään koe olevani urheilullinen, olen huomannut että olen silti melko liikunnallinen. Käyn retkillä, kävelen paljon ja tykkään pitää kroppani liikkuvana esimerkiksi joogan avulla.  Lempilajini yin-jooga on vain nyt saanut kovan kilpailijan ihan uudesta kaverini itse kehittämästä (!) Namsiasta, mitä voi harrastaa Kalliossa Onneksinyt-studiolla. Yinissä ja Namsiassa on jonkun verran samoja piirteitä, mutta toisin kuin yinissä, Namsiassa tulee kyllä tunnin aikana myös lämpöä kehoon. Yhteistä näissä lajeissa on se, että mulla on tosi hyvä fiilis niitä harrastaessa ja liikkumispuoli tulee tehtyä kuin vahingossa :)


Kuten sanoin, Namsia on uusi laji, ja se on saanut inspiraationsa lasten liikkumisesta. Tiedättehän, kuinka lapset venyvät mitä erikoisimpiin asentoihin ja liikkuvat välillä kävelyn sijaan vaikkapa lattialla "uiden" tai kierien? Namsian kehittäjät ovat pitkään tutkineet lasten arkiliikkumista ja imitoineet liikkeitä löytäen lajille liikekielen, joka tukee ihmiselle luontaisien liikeratojen uudelleen löytymistä sekä kehittää liikkuvuutta, notkeutta ja lihaskuntoa. Parasta tässä omasta mielestäni tietenkin on, että laji on yllättävä ja hauska, eikä mitään hampaat irvessä puurtamista. Tunnin jälkeen kroppa tuntuu virkeämmältä ja erityisesti liikkuvuuden lisääntyminen on omalle jumikropalleni tehnyt hyvää.

Namsiatunteja tarjoava Onneksinyt-studio poikkeaa monista muista harrastuspaikoista siinä, että se tarjoaa tunteja niin lapsille kuin aikuisille ja liikunnan lisäksi henkisyys sekä taide ovat viikkotunneilla esillä. Aikuisille Onneksinyt-studiolla on Namsian lisäksi mm. rentoutusta ja Tänään on hyvä päivä-aamutunteja sekä lapsille mm. tanssia, tunnekoulua sekä taidetunteja. 

Ja huom! Huomenna lauantaina Onneksinyt studiolla vietetään lasten taidepäivää klo 11-15, luvassa on taidetta, kasvomaalausta, luomisen iloa ja pientä naposteltavaakin alle 10-vuotiaille lapsille. Tapahtumaan kannattaa tutustua Facebookissa täällä.


Suosittelen lämmöllä tutustumaan Onneksinyt onnellisuus- ja hyvinvointistudion tarjontaan. Paikka löytyy Helsingin Kalliosta osoitteesta Kolmaslinja 32.

Omat jumppavaatteeni saatu : Yvette.fi

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images