Lähes täydellinen lauantai

Tällaiset My day-postaukset taisi olla muotia silloin joskus aikojen alussa kun aloitin bloggaamisen. Tänään oli kuitenkin niin kiva päi...


Tällaiset My day-postaukset taisi olla muotia silloin joskus aikojen alussa kun aloitin bloggaamisen. Tänään oli kuitenkin niin kiva päivä, että ajattelin pistää sen nyt jemmaan ihan tänne blogiinikin. Jos voisin päättää, pitäisi suurimman osan lauantaista olla juuri näin rentoja ja sisältää yhtä paljon yhdessä tekemistä, mitä tänään. Ja onneksi ne toki ovatkin usein yhtä kivoja.

Aloitin aamuni heräämällä ennen yhdeksää, sillä mulle on tullut tavaksi kuunnella Anikon juontamaa Santsikuppi-ohjelmaa Radio Helsingistä aina lauantaiaamuisin. Anikon ohjelma on tosi kiva, se sisältää sopivassa suhteessa musiikkia, menovinkkejä helsinkiläisille, leffa- ja kirjsuosituksia sekä tietenkin sitä kahvia. Musta on kiva kuunnella kiireettöminä aamuina Anikon juttuja samalla syöden hitaasti aamupalaa. Voi kuulostaa vähän surulliselle, mutta kun vietän useimmiten yksin tai Kaamoksen kanssa kaksin aamut, jonkun toisen aikuisen jutustelu piristää aamujani tosi paljon. Kiitos siis Anikolle tämänkin aamun seurasta.

Aamupalan jälkeen aloimme valmistautumaan Kaamoksen ensimmäiseen uimakoulukertaan, joka aiheutti vähän jännitystä. Onneksi Kaamos uskaltautui altaalle ja sieltä hän saapui melkoisessa täpinässä. Mä taas sain uimakoulun aikana lukea viikolla tullutta Me Naiset-lehteä ja chillata hetken omissa oloissani.

Uimakoulun jälkeen lähdettiin sitten Stadiin ihan vaan tapaamaan Anna-Mariaa ja päädyimme Picniciin syömään päiväruuan. Oikeasti täydellisessä lauantaissa olisi ihana tehdä jotain vähän aikaa vievempää ruokaakin, mutta mua vaan tylsistyttää niin kovasti tehdä ruokaa yksin, että valitsen vapaapäivänä mieluummin ravintolan. Ja ravintolakin olisi toki voinut olla muu kuin Picnic, mutta heidän lastenateria on niin mainio, että uinnin jälkeen se sopi kuvioihin paremmin kuin hyvin. Ei siis valittamista tästäkään!


Monesti käymme museoissa juuri lauantaina ja se on tosi kivaa. Tosin tänään museo-osuus meni vähän pieleen, kun HAM:iin oli ihan liian pitkät jonot ja Kaamosta alkoi pelottamaan Luonnontieteellisessä museossa. Onneksi meillä on Anna-Marian kanssa Museokortit, niin jatkettiin suosiolla Kiasmaan. Kiasmassa oli näyttelyt kuitenkin vaihtuneet sitten viime kerran ja nyt ei ihan osunut lapsi ja taide yksiin, mikä on aina harmi. Tämä olikin lauantain tylsin juttu, sillä yleensä meillä on museoissa tosi kivaa. Sain kuitenkin muutaman kuvan otatettua Kiasmassa, joten tähän postaukseenkin löytyi jotain tänään otettua.

Museorundin jälkeen hengailimme vielä hetken kaupungilla, kävimme Beamhillissä tsekkaamassa alet ja jämähdimme kaupan sohville notkumaan, kun Kaamos halusi pelata hetken kännykällä. Jossain vaiheessa oli kuitenkin pakko lähteä kotiinpäin ja kotimatkalla poikkesimme vielä Itiksessä hankkimassa Kaamokselle uimalasit ja samalla join Nespresson kioskista maitokahvin. En kuitenkaan tällä kertaa hankkinut kapselikahvia lisää, sillä edellisiä sesonkimakuja on vielä muutama putkilo kaapissa jemmassa.

Kotiin tultua katsoimme hetken Youtubesta videoita ja kävimme suihkussa. Kaamos testasi samalla uudet uimalasinsa ja mä sain kuin sainkin pestyä takkutukan. Hiusten harjaamisen jälkeen letitin puolikuivan tukan letille ja hampaiden pesun jälkeen lapsi menikin jo nukkumaan.

Nyt tässä olisi ilta aikaa katsoa leffaa tai kuunnella musiikkia. Luulen, että laitan kuitenkin Anna Järvisen vain taustalle ja luen hetken Laura Honkasalon Tyttökerhoa ennen unta.

Vaikka elämää voisi toki muuttaa moneen suuntaan, niin silti nämä tällaiset tavallisen ihanat lauantait on parasta. Ei täydellisiä, mutta tarpeeksi lähellä sitä.

1 kommenttia

  1. Kuulostaa hienolta päivältä tosiaan. Tällainen on mahdollista vain isossa kaupungissa, jossa palveluita ja paikkoja löytyy pieneltä alueelta helppojen kulkuyhteyksien avulla. Pitää tietysti olla matkakortti, museokortti ja rahaa ravintolakäynteihin.

    Pienillä paikkakunnilla ja pitkien etäisyyksien kylissä ja pitäjissä lähes täydellinen lauantai olisi jotain ihan muuta. Ja vähävaraisen yksinhuoltajan perheissä missä vaan jotain ihan muuta.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images