CHOOSE LOVE

Viime vuosina perus t-paitojen käyttö on jäänyt tosi vähäiseksi ja ehkäpä siksi ne ihan maailman tavallisimmat löysät t-paidat tuntuvat...


Viime vuosina perus t-paitojen käyttö on jäänyt tosi vähäiseksi ja ehkäpä siksi ne ihan maailman tavallisimmat löysät t-paidat tuntuvatkin tosi freeseiltä ja kivoilta. Olen kaipaillut melko kauan muutamaa perus t-paitaa vaatekaappiini, sillä vaikka urheiluvaatteissa on hyvä liikkua, en oikein pidä ihon myötäisistä vaatteista esimerkiksi joogatessa. Viimeisen vuoden aikana onkin tullut hankittua pari perus-teepparia ihan viikonloppuhengaamiseen sekä joogatunteja varten ja vaikka iso löysä paita ei ehkä ole se kroppaa imartelevin, on niissä kyllä mukava olla.

Lemppari t-paitani näkyikin edellisessä postauksessa ja kun se on ollut päällä, tosi moni tulee kysymään mistä paita on peräisin. Huvittavaa asiassa on se, että kyseessä on täysin tavallinen valkoinen t-paita mustalla printillä, mutta luulen että juuri CHOOSE LOVE- printti on paidassani se kiinnostava juttu. 

Jos printti tuntuu tutulle, on siihen syy. Juuri samanlaisia CHOOSE LIFE-printtejä oli olemassa jo 80-luvulla ja niiden luoja Katharine Hamnett on suunnitellut myös tämän paitani printin. Alkuperäisiä CHOOSE LIFE-paitoja on nähty ainakin Wham! yhtyeen Wake me up before you go-go ja mustavalkoisten printtien alkuperäinen ajatus oli herättää keskustelua. Näin on myös CHOOSE LOVE-printillä, joka on myynnissä vain Help Refugees UK:lla ja tuotto menee siis pakolaistyöhön.


Paita ei vain julista printillä, vaan on myös suunnittelijansa arvojen mukaisesti tuotettu vastuullisesti, sertifioidusta luomupuuvillasta. Hamnett vastustaa hikipajoja sekä epäeettisiä työoloja ja jossain vaiheessa 2000-luvulla hän kielsikin suurimman osan printtiensä käytöstä, koska niitä käyttävien tehtaiden tuotanto ei ollut vastuullista. Nyt uudet CHOOSE LOVE-paidat tehdään Rapanui Clothesilla, joka on eettisen ja ympäristöystävällisen vaatetuotannon edelläkävijä.

Sen lisäksi, että paita herättää melko paljon keskustelua ja näyttää hyvälle on sen sanoma (ilman taustatietojakin) mielestäni mahtava. Meillä ihmisillä kun on mahdollisuus valita suhtautumistapamme ympäristöömme ja toisiin ihmisiin. Viha itsessään kuormittaa niin paljon, että mieluummin valitsen aina rakkauden, vaikka nämä eivät suoria vastakohtia olekaan. Välillä se rakkauden valitseminen on vain niin pirun vaikeaa, että ihan hyvänä muistutuksena tämä paita toimii ainakin tälle kantajalle, viimeksi tänään. 

Inhale love - exhale hate. 


1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images