Kaunein Marimekko-takki ikinä

Käyn Marimekon tehtaanmyymälässä äärimmäisen harvoin, mutta kun menen, tuntuu että aina löytyy jotain todella omaa ja ihanaa ja onneks...


Käyn Marimekon tehtaanmyymälässä äärimmäisen harvoin, mutta kun menen, tuntuu että aina löytyy jotain todella omaa ja ihanaa ja onneksi edullistakin. Viime viikolla tuli fiilis, että nyt kannattaa lähteä katsomaan tarjonta pitkästä aikaa ja kylläpä vaistoni olikin oikeassa, sillä viimeisten kappaleiden rekissä näkyi jotain kauan unelmoimaani: pitkä raidallinen trenssitakki, josta olen uskaltanut vain haaveilla hurjan hinnan vuoksi. Ja miten sattuikaan, tehtaanmyymälän viimeinen Kumu-takki oli vielä ihan oikeaa kokoa ja hykertelyn ja hymistelyn jälkeen sain sen omakseni vain 70 eurolla! Tämä jos joku oli kyllä paras löytö vuosiin, niin paljon olen takista iloa repinyt näiden muutamien päivien aikana.


Vaaleanpunainen ja sininen ovat lempivärejäni ja 60-lukua henkivä trenssitakki on myös käytännön kannalta superlöytö: enää ei tarvitse miettiä näkyykö pitkä neuletakki takin alta pöhkön näköisesti ja pitkä takki suojaa myös minimittaisista hameista kärsiviä kinttujani pitkälle syksyyn, kunnes voinkin vaihtaa pitkään villakangastakkiin ja jatkaa minilinjalla niin pitkään kun haluan!

Eilen Anna-Marian juhlin mennessä trenssitakkiin yhdistyi tottakai paksut mustat sukkahousut sekä Dr.Martensin maiharit, joita käytän syksyisin lähes aina. Maiharit ja trenssi toimivat mielestäni ihan loistavasti yhteen ja vaikka kengät ovatkin melko kömpelön näköiset, on mun oloni näissä tosi tyttömäinen ja ihana. Myös alta löytyi Marimekkoa minimittaisena trikoomekkona, raidallisena sekin.


En koe olevani mikään suuri Marimekko-fani, sillä monet vaatteet näyttävät edelleenkin mielestäni ihan liian artsuilta ja mammamaisilta. Mutta näistä 60-lukua henkivistä kuteista kuten minimekoista ja trensseistä tykkään paljon, samoin myös Jokapoika-paidasta tutusta Piccolo-kuosista, josta haluaisin talveksi slimmin paitapuseron jossakin kivassa harmaansävyssä. Kahtaanit ja kaaput eivät minua puhuttele, mutta nostalginen naisellisuus kyllä!

Itseasiassa myös edellisen postauksen vaatetuksesta löytyi Marimekkoa, mutta minkäs teet. Kun tarjolla on slimmiä linjaa ja peltinappeja, ei niistäkään voi kieltäytyä.

Miten teihin iskee nykyään Marimekko?

kuva: Ilona Savitie

9 kommenttia

 1. Auts miten epätarkkoja kuvia oon ottanut! Mua ei pitäisi koskaan laittaa vieraan kameran kanssa mihinkään :o Kiitos ja anteeks! :D

  VastaaPoista
 2. Ihana takki! Ehkä sinulle aivan hitusen liian pitkä :). Missä päin tuo tehtaanmyymälä on?

  VastaaPoista
 3. Hieno takki, mutta näyttää vähän liian suurelta sulle. Pakko kommentoida tähän samalla myös että noi sun pidemmät hiukset pukee sua todella kauniisti! ☺

  VastaaPoista
 4. Takki näyttää liian suurelta sinulle ja tekee sinusta isomman sekä lyhyemmän näköisen kuin olet. Ompelija pystyisi varmasti pienentämään takin sinulle sopivaksi. Ainakin hartiat saisivat olla kapeammat ja pituuskin voisi olla hieman lyhyempi. En usko, että työlle tulisi edes kovin paljon hintaa. Takin kangas on kyllä tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi muuten olla totta, ostin 44 kokoisen koska se tuntui ostopäivänä paksumman paidan kanssa juuri oikean kokoiselta, mutta ohuen hihattoman trikoomekon kanssa on väljempi. Luulen että pidän kuitenkin syksyn takkia näin, kun haluan alle mahtuvan neuleen ja pitkähihaisen :)

   Poista
  2. Takin malli on oversized eli hihan kuuluu olla hartioista olkalinjan alapuolelle tippuva ja pituushan on todella hyvä, jos ei halua miettiä, kuten Elsa mainitsikin, näkyykö liehuvat neuletakin tai hameen helmat. Se on just hyvä :)

   //MiiaK

   Poista
 5. Hei, mulla on toi sama ihana takki. Oletko muuten pessyt sitä ja miten? Kokemuksia? Huomasin juuri että pesuohjeet ei sallivesipesua, joka on puuvillatakille hieman ärsyttävää.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images