Töölönlahdelta Hakaniemen kautta Merihakaan Sup-laudalla

  Tässä vaiheessa kesää lienee hyvä jo vähän keulia sillä, että talviturkki on heitetty pois! No, se tapahtui kyllä jo k...

 

Tässä vaiheessa kesää lienee hyvä jo vähän keulia sillä, että talviturkki on heitetty pois! No, se tapahtui kyllä jo kuukausi takaperin Uutelassa, mutta sen jälkeenkin olen käynyt jo muutaman kerran uimassa. Juhannusviikolla uiminen tosin tapahtui hieman yllättävästi, kun päätimme Anna-Marian kanssa pulahtaa mereen Tokoinlahdella kesken suppausreissumme. 

Hankin kesän alussa Töölönlahdella sijaitsevaan Hakuna Matataan 10-kortin, jolla pääsee suppaamaan 2h reissuja. Laudan päällä soutelijoita on Helsingisä näkynyt viimeisimpinä kesinä paljon ja itsellekin tämä on jo kolmas sup-kesä, tosin vasta nyt mulla on tämä kortti. Löysin suppauksen muutama kesä sitten ihan vahingossa, kun sain kutsun tulla kokeilemaan lajia median edustajana. Olin silloin ihan varma, etten edes uskalla laudalle, mutta toisin kävi ja merifanina ihastuin lajiin, jossa luonto on lähellä ja maisemat siis huippuluokkaa. Laji sopii mulle ihan siksikin, että elkäni on ollut melko huonossa kunnossa hätäsektiosta saakka ja kropan korsettia pitää muitaa pitää yllä. Keinuvan laudan päällä seistessä myös kroppa tekee juuri oikeanlaista pikkuliikettä syvillä vatsalihaksilla, mutta meno on noin sata kertaa hauskempaa mitä lankuttaessa. (Huvittavana juttuna kerrottakoon, että löysin viime kesänä itseni Visit Helsingin esitteen takakannesta sup-lautoineni, mikä oli aika mielenkiintoinen juttu!)

Töölönlahti on hyvä paikka aloittaa suppaus jos kokemusta ei ole paljoa. Se on varmasti yksi Helsingin tyyneimmistä poukamista, missä aallokko ei ole ollenkaan niin hurjaa mitä esimerkiksi Sompaaaressa päin. Viime kesänä erehdyin kokeilemaan sup-lautaa tuulisena päivänä Kalasataman hoodeilla ja totesin, että merimelomiseen käytän jatkossakin kajakkia. Suppaus on letkeää menoa, enkä kaipaa siihen ylimääräistä vastusta isoista aalloista - en ainakaan tänä kesänä vielä. 

Kaksi tuntia on aika pitkä aika laudan päällä ja siinä ajasa ehtii pitkälle. Me etenimme Anna-Marian kanssa hitaasti fiilistellen Töölönlahdelta Tokoinlahdelle ja siitä Pitkäsillan alitse Merihakaan. Pidemmällekin olisi toki voinut meloa, mutta heti alkumatkasta saimme idean käydä myös uimassa reissun aikana ja varasimme siihen vähän lisäaikaa. Takaisin Tokoinlahdelle meloessa koukkasimme tuon kuvissakin näkyvän vihreän rakennuksen laiturille ja veteen. Anna-Maria onnekkaana oli ottanut mukaan bikinit, mutta mun oli käytävä naku-uinnilla kun oli vain alusvaatteet alla, enkä halunnut meloa märillä rintsikoilla takaisin. No, kesällä saa nakuilla!

Helsinkiin matkaavillekin suosittelen vuokraamaan laudan ja melomaan vaikka tuon aman reitin, miä me viime viikolla kävimme. Matkan varrella näkyy paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, sillä Töölönlahtihan sijaitsee Kiasman, Finlandiatalon ja Musiikkitalon kupeessa. Myös Eduskuntatalo ja Kansallismuseo näkyisi vedeltä käsin, elleivät sattuisi juuri nyt olemaan huputettuna ja korjaustöiden alla.

3 kommenttia

 1. Onko Töölönlahdella vuokrattavana soutuveneitä?
  Joskus ennen muistan olleen.

  VastaaPoista
 2. Nyt olis tarvetta saada tietoa, millaisia uv-vaatteita mahdollisesti on tarjolla aikuisille. Tietysti paksu, väljä puuvillakin on aika hyvä suoja.

  Tänään iltapäivälehdessä oli esillä otsake: aurinkovoiteet eivät suojaa ihosyövältä. Tämähän kyllä on ollut useiden tiedossa jo kauan. Vain vaate suojaa uv-säteiltä. Lisäksi silloin tällöin näkee juttuja siitäkin, että aurinkovoiteet sisältävät iholle ja terveydelle vaarallisia aineita, mutta se on jo toinen juttu.

  Vaate siis suojaksi niin supatessa kuin muulloinkin auringossa ollessa.

  VastaaPoista
 3. Onko tuolla Hakuna Matatassa joku paikka mihin jättää kamat turvallisesti? Koska ei kai käsilaukun kanssa kannata lähteä suppaamaan? Ja onko siellä pukukoppi tms jos tippuukin mereen vahingossa, että voi vaihtaa kuivat vaatteet päälle? Suppailu kiinnostaisi kovasti, mutta en ole uskaltanut mennä koska selkälihakset on huonossa kunnossa ja pelkään että en jaksa meloa seisaaltaan kovin pitkään. Pitää yrittää käydä kokeilemassa! Kiitos taas hyvistä vinkeistä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images