Mökkireissun erilaiset Tex Mex purtavat

yhteistyössä Santa Maria ja Suomen Blogimedia Tässä tulikin vahingossa parin päivän postaustauko, niin väsynyt olin viime viikon j...


yhteistyössä Santa Maria ja Suomen Blogimedia

Tässä tulikin vahingossa parin päivän postaustauko, niin väsynyt olin viime viikon jälkeen. Mehän kävimme viime viikolla ensin Turussa ja laivareissulla ja sen jälkeen vielä Rastilassa mökkeilemässä eli kiirettä piti. Nyt kuitenkin taas sorvin ääressä ja tällä kertaa ruokavinkkien kera. Koska kaikki varmaan tykkää Tex Mex-ruuasta?

Santa Maria lähetti meille hetki sitten laatikollisen Tex Mex-herkkuja, jotta voitaisiin pitää puutarhajuhlat tässä kesän kuluessa. Pakatessani mökkireissua varten muistin nuo ruuat ja totesin, että nämähän sopivat erinomaisesti kaveriporukan mökkireissulle, kunhan haemme vähän lisätäydennyksiä kaupasta. Säästä johtuen puutarhajuhlat pidettiin sateelta suojassa sisällä, mutta mikäpä siinä oli isoista ikkunoista vehreää metsää katsellessa ja kavereiden seurasta nauttiessa.


Jotain maukasta-blogin Mari pisti omalla Tex Mex-postauksellaan riman korkealle ja päätin, että ei mekään ihan pelkkiä tortillalättyjä lämmitellä vaan kokeillaan jotain muuta. Se muu oli lopulta ihan pökerryttävän hyvä annos ananasnachoksia, Marin ohjeella tottakai. Ohjeen löydät Marin blogista, mutta sen verran vinkkaan, että kuohukermalla, cheddarjuustolla ja Santa Marian Jalopeno relishillä on huumaava yhteisvaikutus. En ole ikinä syönyt noin hyvää nachoannosta.

Lapsien mieliksi perustortillat täytettiin turvallisesti jauhelihalla, tosin aikuisten jauhelihat maustettiin erikseen Santa Marian tulisella mausteseoksella ja tortillat Santa Marian chilimajoneesilla. Juomana oli Jotain maukasta-blogin ohjetta mukaileva mustikka aqua fresca, muutamia ainesosia tosin vaihdoimme toisiin ja muutenkin hieman sooloilimme mutta hyvää oli. Terhi julisti mustikkajuomaamme litkiessä ettei enää koskaan juo tavallista mehua vaan tekee tästä lähin vain booleja - en tiedä miten on lupaus pitänyt.Jälkkäri me sitten tehtiin rimaa hipoen. Marin ohjeessa nuo minitortillat olisi muokattu voin ja ruokosokerin avulla rapeiksi kupeiksi, me söimme ne makean nälkäisinä sellaisinaan :D Sisään tuli hedelmiä ja marjoja sekä vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Totuuden nimissä tuo tortillalettu tuollaisenaan ei ehkä ihan toiminut, mutta seuraavalla kerralla minäkin otan härkää sarvista ja kikkailen noista kupit, sillä se ei vakuttanut kovinkaan hankalalta hommalta. Tosin Marin ohjeet vaikuttavat aina jotenkin simppeleiltä ja epäilen silti, etten pystyisi puoliinkaan niistä.


Seuraavana päivänä mökin jääkaappia tyhjentäessä kippasin kaikki edellisillan kemuista yli jääneet kasvikset ja pavut isoon folionyyttiin ja lisäsin mukaan uutta suosikkiamme eli Santa Marian Jalopeno relishiä (maistakaa!!!), ranskankermaa sekä Santa Marian punaisia ja vihreitä jalopenoja. Yllätykseksemme tämä grillissä kypsennetty kasvissörsseli herätti meissä aikuisisa grillaajissa ylityksiä, vaikka olikin perinteinen kaappien tyhjennys ruoka. Kannattaa siis välillä jatkossa yhdistellä kasviksia ja Tex Mex-kastikkeita myös grillatessa. Ja muutenkin kokeilla tehdä ruokaa vähän hauskemmin.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images