#emmesuostupelkäämään

Paleface otti ja teki ajastamme protestilaulun, jonka luulen jo löytäneet monet teistä lukijoistani. Ja jos ei, yllä on video Emme suost...


Paleface otti ja teki ajastamme protestilaulun, jonka luulen jo löytäneet monet teistä lukijoistani. Ja jos ei, yllä on video Emme suostu pelkäämään-ralliin, joka teki ainakin itseeni vaikutuksen.

Kappale ja video julkaistiin vähän liiankin ajankohtaiseen aikaan, kun myös suomalaiset "maahanmuuttorealistit" juhlivat juuri somessa brittiläisen työväenpuolueen kansanedustaja Jo Coxin kuolemaan johtanutta ampumis- ja puukotustapausta. Ajatushan monilla on, että hyvä kun näin kävi, osaavatpa muut pitää äärioikeistolle epämiellyttävät mölyt mahassaan. Ja väkivaltainen kuolema tottakai lisää pelkoa ja halua olla hiljaa, sehän on selvä.

Viime viikolla Facebookissa jaettiin paljon linkkiä, missä kerrottiin somen algoritmien  tuovan silmillemme eniten meitä miellyttävää sisältöä. Ja tottakai näin on, sillä vaikka sosiaalinen media onkin sitä mitä me kaikki sinne laitamme, alustat ovat läpeensä kaupallisia ja haluavat meidän viihtyvän sisällön parissa mahdollisimman pitkään. Tämä onnistuu tottakai parhaiten samanmielisten seurassa, oli kyseessä sitten väkivaltainen nahkapää tai punavihreä perheenäiti Kontulasta. Siksi onkin tärkeää, että meillä on Suomessa julkisuuden henkilöitä, jotka voivat vaikuttaa myös someryhmiemme ulkopuolella ja toimia oikeasti keskustelun avaajina. Tällä videolla niitä nähdään Palen lisäksi ainakin Paavo Arhinmäki, Solonen sekä Madventures.

Paleface osui uudella biisillään kohtaan, joka on puhuttanut monia. Suurimmaksi osaksi keinotekoisesti luotu pelon ilmapiiri sai ihmiset lataamaan videota niin, että parissa päivässä latauksia on kertynyt yli 100 000. Pale onkin suomalaisen solidaarisuuden isähahmo, jolla on karismaa pistää ihmisiä ajattelemaan. Viimeisen vuoden aikana mielipideilmasto Suomessa on muuttunut paljon ja yksi eniten itseäni huolestuttavista asioista on nimenomaan pelon lietsominen. Siitä ei ole kuin viisi kuukautta, kun me Emilian kanssa maalasimme mielenosoituskylttejä Ei minun nimissäni-miekkariin, jossa vastustimme Rajat kiinni-porukan maahanmuuttajilla pelottelua sekä heidän vaatimaa "naisrauhaa", jonka tarkoitus oli nimenomaan lietsoa pelkoa meille naisille. Silloin emme suostuneet pelkäämään maahanmuuttajia, mutta emme myöskään näitä pelon lietsojia (jotka muuten nappasivat nimemme pelottelumielessä siihen ulkomailta käsin tehtyyn rasistiseen paskajulkaisuun). Samalla asialla on Paleface nyt.

On aika ihanaa (ja huvittavaakin), että ilo ja huumori ovat osottautumassa parhaiksi aseiksi pelon lietsomista vastaan. Tästä muutamana esimerkkinä Soldiers of Odinille naureskeleva Loldiers of Odinin pellearmeija, Soldiers of Odinin tuotemerkin ostanut suomalainen kaveriporukka, joka tekee ainakin natsit vittuun-hihamerkkejä vastavoimana rasismille ja syrjinnälle ja haluaa samalla levittää rakkauden, lempeyden ja hyväksynnän sanomaa esimerkiksi yksisarvisten voimalla. Uusimpana huvituksena Soldiers of Odin looking at things-blogi.Kollektiivinen kiitos kaikille, jotka jaksatte vaikuttaa pelon lietsomiseen ilon kautta! #emmesuostupelkäämään


11 kommenttia

 1. Etkö sinä pelkää mitään? Jos vastaus on, että et, niin en usko.

  Pelko on ihan luonnollinen tunne monissa tilanteissa.

  Olisitko esim. ollut ihan mielelläsi Charlie-lehden toimituksessa sinne hyökättäessä, Pariisin konsertissa sinne hyökättäessä, Brysselissä väkivaltaisuuksien tapahtuessa, Orlandon yökerhossa ammuskelun tapahtuessa jne.... Onhan noita tapahtumia ollut. Etkä olisi yhtään pelännyt vai? Eikä sinussa normaalin ihmisen tapaan herää pelkoa siitä, että jotain vastaavaa voisi tapahtua muuallakin, vaikkapa Suomessa? Ei yhtään pelota vai?

  Et ole normaali ihminen, jos väität, ettei yhtään pelota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitää muistaa, että juuri noita ryhmiä ja tuollaisia tapahtumia ihmiset lähtevät pakoon.   Poista
  2. Nyt pitää muistaa, että juuri noita ryhmiä ja tuollaisia tapahtumia ihmiset lähtevät pakoon.   Poista
  3. Millaisista ryhmistä on kyse? Ketkä olivat Charli`n hyökkäyksen takana?
   Ketkä olivat Pariisin teatteri- ja terassihyökkäysten takana? Jospa nyt nimeäisit joitain ryhmiä viimeaikaisten isojen massamurhien takana.

   Poista
  4. Tuoltahan nuo tekijät löytyy kun googlettaa. Ei kaikki tekijät toki kuulu terroristiryhmiin, jotka ottavat nimellisesti vastuun teoista.

   Poista
 2. Pariisilaisilla tai belkialaisilla ja kaikilla ihmisillä, joiden maissa on tapahtunut massamurhia ja autoja on poltettu asuinalueilla pitäisi sitten olla oikeus lähteä pakoon tällaisia hyökkäyksiä, että tervetuloa vaan Suomeen, jossa rajat on aina auki ja kaikkia paapotaan ylenpalttisesti, kunhan vaan sanoo lähteneensä pakoon terroristihyökkäysten pelossa.

  Mihin auomalaiset voivat lähteä pakoon, sitten kun täällä pamahtaa???

  Tämä aihe on aikamoinen suo. Upottaa, upottaa, mutta pelko on luvallista vain joillekin.

  VastaaPoista
 3. En puhuisi mistääbn KEINOTEKOISESTI luodusta ilmapiiristä...

  VastaaPoista
 4. Aika raju väite, että joku riemuitsisi Jo Coxin raa'asta surmasta.
  Minä olen maahanmuuttokriittinen, ja inhoan syvästi, että minun suuhuni pannaan esim.tuollaisia mielipiteitä.
  Jospa Elsa pysyisit vain aiheissa läskit, muoti, kosmetiikka yms johon resurssisi riittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollahan tuota Palefacen instagramissakin sille hurrattiin, ei vaadi paljon silmien avaamista että hurraajat löytyvät.

   Poista
  2. Joo mutta kun kaikki, jotka eivät suhtaudu maahanmuuttoon ilman kritiikkiä, eivät siis todellakaan hurraa kenenkään hullun tekemää murhaa, yritä tajuta!
   Tähän pätee se sama teesi, kuin taannoiseen "ei rasismia minun nimissäni"- kamppikseen, eli asioita ja mielipiteitä ei voi yleistää, kuten sinä jääräpäisesti teet.
   Toistelet vain muiden mielipiteitä kuin aivoton idiootti. T, Jonna

   Poista
  3. Väännetäänpä nyt rautalangasta. Yllä kommentissa sanotaan, että raju väite että joku ( eli siis yksikään ihninen) siitä riemuitsisi. Riemuitsee. Aika monikin.Eli vastasin tuohon yllä olevaan lauseeseen, en sanonut että KAIKKI RIEMUITSISIVAT.

   näillä mun jutuilla on selvästi ajatuksia herättävä vaikutus :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images