Puunaa, käännä, säädä, hinkkaa kenkäsi pitkäikäisiksi

yhteistyössä Collonil Organic Muutama kuukausi sitten kuulin, että yksi maailman arvostetuimmista ja johtavista kenkien- ja naha...

yhteistyössä Collonil Organic


Muutama kuukausi sitten kuulin, että yksi maailman arvostetuimmista ja johtavista kenkien- ja nahansuojausbrändeistä, Collonil, on kaikessa hiljaisuudessa kehitellyt ympäristöystävällisemmän tuotelinjan Collonil Organicin. Ilmottauduin heti testijoukkoihin, sillä kenkähulluna suojaaminen ja hoito on tärkeitä juttuja. Tähän mennessä kenkien hoito on ollut meillä se toimenpide, jossa ympäristöasioita ei ole paljon mietitty. Olen aika huolettomasti suihkutellut ponnekaasullisia pinnoiteaineita etenkin kenkiin ihan siksi, että kenkien kestävyys on tärkeä juttu ja mikäpä olisi epäekologisempaa kuin pilata kengät hoitamattomuudella?

Kenkien hoito ja suojaus on myös lasten kengissä tosi tärkeä juttu. Kengät ovat yhdellä lapsella käytössä vähän aikaa, mutta näyttävät yleensä päivän käytön jälkeen samalta kuin niillä olisi marssittu Hangosta Petsamoon, peltojen poikki kaatosateessa. Kierrätä niitä sitten eteenpäin. 


Uusissa Collonilin Organic-suihkeissa on poistettu synteettisistä aineista kaikki se, mikä on voitu korvata luonnollisella ja tehoaineina löytyy mm. oliiviöljyä sekä bambu-uutetta. Tuote ei siis ole 100% luonnon raaka-aineista valmistettu, mutta niin luonnollinen kuin hyvä ja toimiva suojaustuote voi olla. Tässä vaiheessa sanon saman, minkä olen toistanut viime aikoina monta kertaa luonnonkosmetiikasta puhuttaessa: kaikki synteettinen ei ole myrkkyä ja kaikki luonnollinen ei ole myrkytöntä. Kaikki tulee jostain ja päätyy johonkin, tärkeintä on miettiä kokonaisuutta. Kun hyvä tekninen kenkä tai kallis nahkalaukku on jo hankittu, ympäristön kannalta on tärkeintä pitää se hyväkuntoisena ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään. Ja tottakai mahdollisimman ympäristöystävällisillä tuotteilla, mutta aina mehiläisvaha yksin ei vain riitä.

Vähänkö ärsytti muuten, että ostin kuukausi sitten Kaamokselle uudet valkoiset Adidas Superstarit ja unohdin kokonaan suojata ne! Täysin päätön idea ylipäätään hankkia lapselle valkoiset tennarit, mutta vielä laittaa ne vaan jalkaan ilman suojausta kuin todeten "ole hyvä, mene ja pilaa ne". No, kengät on kulkemista varten ja onneksi sain puhdistettua Collonil Bamboo Lotionilla kengät - ei nyt hohtavan valkoiseksi mutta sinnepäin (kuvassa vasemmalla se putsattu versio, toinen ihan vain vertailukohtana)!


No nyt on putsattu ja suojattu vanhoja kenkiä ja laukkuja oikein urakalla ja olen ollut tosi tyytyväinen näihin uusiin Collonil Organic-tuotteisiin. Ilman liuottimia ja ponnekaasua näistä on saatu tosi raikkaan ja hyväntuoksuisia ja kerrankin voi hoitaa kengät sisällä ilman hengitysongelmia. Tuoksu on oikeastaan tosi hyvä, mikä on ihan uutta näissä hommissa.

Pakko todeta, että kyllä ne saksalaiset vaan osaa nämä ekologisemmat vaihtoehdot ja siksi Collonil onkin saanut saksalaisen ympäristömerkin vastuullisesta tuotannostaan. Berliinissä valmistetut Collonil Organic-tuotteet löydät helpoiten suutarilta tai hyvin varustellusta kenkäkaupasta, eikä ole edes hinnalla pilattu. Sisällöstä riippuen tuotteet maksavat n. 10-13 euroa puteli. Voit kuitenkin osallistua tämän postauksen yhteydessä myös kilpailuun, jossa palkintona on kaksi tuotepakettia, joka pitää sisällään sekä Collonil Organic Protect & Care-suihkeen että Bamboo Lotionin. Huikkaa kommenttiboksiin, mikäli haluat testata luonnollisempia suojaus- ja hoitoaineita niin valitsen voittajan viimeistään 15.5. 2016 kommentoineiden kesken.

22 kommenttia

 1. Kyllä kiitos, mielellään testaisin näitä!

  VastaaPoista
 2. Minunkin ois ehkä aika tehdä kengille muutakin kuin heittää ne välillä pesukoneeseen.. :s :D

  VastaaPoista
 3. Mielelläni testaisin!
  Oon vähän laiska huoltamaan kenkiä.
  Talvikengät on kaikki vielä huoltamatta, huoh. =D

  VastaaPoista
 4. Kiinnostaa! Mun kaapista ei vielä löydy sellaista ainetta, jolla tennarien pohjan reunat saisi takaisin vaaleiksi. Mielelläni testaisin, olisiko näistä apua.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kiitos haluaisin testata.
  Meidän 1-vuotiaalla kengät on hetkessä kauheannäköisiä ilman suoja-aineita.
  -Ensikertalainen-

  VastaaPoista
 6. Todellakin tulisi tarpeeseen kunnollinen kenkien hoitosetti! riinasusanne@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Olisihan noita kiva testata, sillä mm. uudet vaelluskengät odottaa vielä käsittelyä..

  VastaaPoista
 8. Kyllä vaan, viiden jalkaparin ja yhden eteisellisen verran kenkiä kaipaisi sesonginvaihtoa ja siihen kuuluvaa puunaussessiota!

  VastaaPoista
 9. Kiinnostaa kyllä, täältä löytyy useamman kokoisia kenkiä :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos vinkistä:) Jos en voita, niin ostan:)

  VastaaPoista
 11. Olis kyllä kiva testata noita, normaalisti tulee suojattua kenkiä tosi vähän just sen inhottavan hajun vuoksi...

  VastaaPoista
 12. Olisipa kiva päästä testaamaan! Täytyy varmaan ostaa testiin jos ei voittoarpa osu kohdalle :)
  sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 13. Olisi mukava testata tuotteita =)

  VastaaPoista
 14. Hep hep, mukana ollaan!

  VastaaPoista
 15. Kuulostaapa hyvältä! Eli mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 16. Mieluusti testailisin, eli mukana arvonnassa :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Kyllä! Mies on laiska hinkkaamaan kenkiä niin jos tuollaisen setin saisin niin laittaisin miehen kyllä hoitamaan kengät ;)
  moonangel_(att)hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Minäkin testaisin mielelläni! Viime aikoina oon pyrkinyt tekemään ekologisesti kestäviä ostopäätöksiä myös kenkien suhteen, ja olis huippua, että myös suoja-aineet olisi ekoa:)!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images