Makeat maissinaksutoukat

yhteistyössä Real Snacks Yksi blogini ensimmäisistä, nyt jo bittiavaruuteen kadonneista postauksista käsitteli asioita, mitä en äi...

yhteistyössä Real Snacks

Yksi blogini ensimmäisistä, nyt jo bittiavaruuteen kadonneista postauksista käsitteli asioita, mitä en äitinä tee. Yksi kohta oli, että mähän en mitään maissinaksuja lapselle syötä! Muistan kuinka olin ehdottomasti sitä mieltä, että maissinaksuista alkaa tie kadotukseen ja seuraavana lapsi ei syö kuin pelkkiä sipsejä ja kolajuomaa päälle. No, sittemmin kun se lapsi oikeasti muutti maailmaan, mielipiteeni maissinaksuista muuttui aika paljon. Jos ei muuta, niin vauva-aikana niillä sai ostettua edes hetken hiljaisuutta :D

Maissinaksut eivät kuitenkaan jääneet vauva-aikaan, vaan niitä on naposteltu sen jälkeenkin säännöllisesti. Itse rakastan dippejä ja jossain vaiheessa ajattelin, että kokeilen naksuja dipin kanssa ihan siksi, että meillä asuu myös toinen dippifriikki ja suolaiset ja rasvaiset sipsit eivät aina ole se paras vaihtoehto. Ei sillä, ettenkö sipseistäkin tykkäisi, mutta onhan nämä vähän fiksumpi valinta. Naksuja onkin dipattu paljon ihan perus kermaviilikastikkeisiin ja uusimpana uutuutena marjasurvokseen. 

Maissinaksuobsessiostamme tuli puhetta myös erään viestintätoimiston bloggaajapäivässä ja saimmekin pyhäntäläiseltä Real Snacksilta sen jälkeen kokeiluerän heidän Muumi-luomumaissinaksujaan. Paketista löytyi ihan sitä perinteistä maustamatonta versiota, mutta myös mansikkaisia naksuja, jotka ovat nekin sokerittomia ja suolattomia, mutta joihin on laitettu vähän mansikan makua mukaan. Nyt Kaamoksen 5-vuotis synttäreiden lähestyessä aloin miettimään voisiko naksuista olla myös synttäritarjoiluksi ja päädyin testaamaan erilaisia kuorrutettuja versioita naksuista. Ensimmäinen suklaaversio ei ottanut tulta alleen, sillä huokoiset maissinaksut imivät sulatetun suklaan sisäänsä ja tuloksena oli hyviä, mutta melko lötköjä naksupatukoita. Siirryttyäni sokerikuorrutteeseen alkoi homma toimimaan ja kun lisäsin kuorruteraitojen päälle vielä lakritsilta maistuvaa koristeraetta, tuli naksutoukista tosi hauskan makuisia sekä näköisiä. Muutamalla pussilla saa aikaan jo melkoisen keon isoja makeita naksuja, joissa on kuitenkin perinteiseen karkkibuffetiin verrattuna aika vähän sokeria. Suunnittelin jo, että strösseleiden lisäksi kuorruttamisessa voisi käyttää ainakin suklaahippuja ja turkinpippurirouhetta ja tehdä satsin, missä olisi myös muita värejä kuorrutteena. 

Ja kuinka helppoa näitä on tehdä! Mansikkaiset maissinaksut vain riviin ja kuorrutetta ja strösseliä päälle. Kun kuorrutus on hieman jähmettynyt irroitetaan naksut toisistaan ja annetaan vielä hetken aikaa kovettua. Toukiksi nämä ristittiin ihan siksi, että Kaamos halusi synttäreilleen viidakkoteemaa ja Leijonakuningasta katsoessani oivalsin Timonin ja Pumban syövän vähän saman näköisiä toukkia. 


Nämä kuvissa näkyvät naksupatukat ovat tuoreimmasta eli tämänpäiväisestä erästä ja pihan lapset testasivat naksut hyvin toimiviksi. Suoraan sanottuna mieto maissinaksu yhdistettynä sokerikuorrutteeseen ei kuulosta kovin jännälle jutulle, mutta lakritsirakeilla näihin sai juuri tarpeeksi twistiä ja yllätyin etteivät isommatkaan lapset suhtautuneen naksuihini vauvanruokana, vaan kahmivat kourat täyteen matoja. Tässä taisikin olla ensimmäinen itse keksimäni vähänkään leivontaan liittyvä "reseptini" :D Ja juuri sopivan vaikea, kun ei tarvinnut edes sitä leipomista suorittaa.

Painovoiman ollessa mitä on, naksut kääntyvät helposti tarjoilulautasella väärinpäin, joten tarkempi maissinaksumaakari antaa kuorrutteen kovettua ja sen jälkeen koristelee myös toisen puolen. Me toki jätimme viime silauksen väliin ja kuorrutteen ollessa kovettunut se oli jo pihan lasten vatsoissa. 

6 kommenttia

 1. Maissinaksut ja sweet chili -kermaviilidippi. Toimii! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan loistava idea! Kuopuksen kaksivuotissynttäreille tästä taaperotarjoilut, joita salaa käyvät napsimassa myös kaikki muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää siis meni ihan noille koululaisillekin pihalla hyvin. Nyt mulla on mielessä vaan, että pakko opetella juuri oikean sulan suklaan tekeminen, että se kovettuisi ihan heti. Valkosuklaata ja kuivattua mansikkamurua nääs.

   Poista
 3. Ei ole todellista, mikä nerokas idea! Varastan käyttöön!

  VastaaPoista
 4. Maissinaksut ja ranch-dippi on mun suosikki! ☺

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images