Mineraalimeikit akneiholle

Kun kärsin nuorempana tosi pahasta aknesta jouduin syömään kahteen otteeseen todella voimakasta aknelääkettä, sain lohdutuksen että ra...


Kun kärsin nuorempana tosi pahasta aknesta jouduin syömään kahteen otteeseen todella voimakasta aknelääkettä, sain lohdutuksen että rasvainen ihoni olisi ilonaihe vanhempana ja en rypistyisi kovin nopeasti. Kukaan ei kuitenkaan kertonut, että taisteluni aknen kanssa tulee jatkumaan pitkälle kolmekympin yli ja rypistymisen sijaan kärsisin tulehtuneesta ihosta aina, siis nytkin, rutikuivaihoisena kolminelosena. 

Akneni on hormonaalista, mutta lääkitystä en siihen tällä hetkellä käytä, vaan yritän pitää iho-ongelmat kurissa ruokavalion sekä laadukkaiden ihonhoitotuotteiden avulla. Muistan nuoruudestani, kuinka aknen peittämistä arvosteltiin kovasti ja ajateltiin meikin vain pahentavan ihon kuntoa. Luulen, että silloin pelko oli ihan aiheellinen ja itsellänikin oli melko paksut pakkelit käytössä, jotta iho näyttäisi terveemmälle. Tällä hetkellä taas ihoni voi paremmin, mitä enemmän meikkiä käytän. Kyllä, tämä on ihan tosi juttu!


Olen oman ihoni kohdalla todennut mineraalimeikkipohjien olevan ihon kuntoon positiivisesti vaikuttava juttu. Sen lisäksi, että mineraalimeikit hoitavat ihoani, ne peittävät hyvin ihon epätasaisuudet tehden ihon pinnasta hämmästyttävän luonnollisen ja kauniin. Käytän kyllä edelleen myös nestemäisiä meikkipohjia, mutta mineraalipohjat ovat arkimeikissä verrattomia, ne kun sekoittuvat epätasaiseenkin ihoon ongelmitta. Lempimerkkejäni mineraalirintamalla ovat amerikkalainen Youngblood sekä nyt aktiivisemmassa käytössä oleva virolainen Ontic Minerals. Ontic Mineralsin plussapuoli on laaja vaaleiden sävyjen valikoima, nyt kasvoillani oleva sävy stories from the ivory coast on paras mineraalimeikkisävy, jota olen koskaan kokeillut. Tosin mineraalipohjat sulautuvat muutenkin meikkivoidetta paremmin ihon sävyyn, eikä sävyjen valitseminen netin kautta ole hankalaa, näissä sinnepäin-sävy ja hyvä kabuki riittää hyvään tulokseen.

Nuoruuden meikkipelottelun jälkeen mineraalimeikkien ihonhoidolliset ominaisuudet tuntuvat silti aika jännälle, mutta inci-listaa katsellessa on todettava, että päteviä aineita nämä puuterit sisältävät. Esimerkiksi tinaanidioksidi on luonnollinen uv-filtteri ja sinkkioksidi parantaa ihon vastustuskykyä ja estää allergisia reaktioita, kumpikin näistä sopivat hyvin myös akneiholle. Mineraalipuutereiden on todettu lisäävän ihon pintakosteutta, joka on hyvä asia niin kuivalle kuin rasvaiselle iholle. Talvella kuulin, että joissakin päiväkodeissa mineraalimeikkiä suositellaan myös lasten ihon suojaksi pakkasilla!

Kaikki mineraalimeikit eivät kuitenkaan ole yhtä ihoystävällisiä ja kantapään kautta olen huomannut, ettei oma ihoni kestä vismuttia (incissä bismuth) eikä talkkia hyvin. Kannattaa siis tsekkailla mitä puuterit sisältävät ja valita ainakin 100% luonnollinen, jauhemainen mineraalipuuteri. 


Tässä hyvin kevyessä meikissä olen käyttänyt kolmea erilaista mineraalimeikkituotetta Ontic Mineralsilta: Jo aiemmin esitellyn meikkivoiteen lisäksi sudin poskipäilleni pearl highlighteria sekä luomille vaaleaa Vanilla sensei-luomiväriä. Lämpimämpi luomivärisävy on Couleur Caramelin paletista ja posket Bohoa, jos nämä kiinnostavat myös. Mineraalimeikeistä mulla on myös Ontic Mineralsin vaaleista vaalein aurinkopuuteri sävyssä Vana Tallinn with champagne, mutta sitä en tähän meikkiin lisännyt, koska halusin pitää lopputuloksen tosi luonnollisena. Luulen Ontic Mineralsin sopivan mulle siksikin hyvin, että ne on tehty virolaisille ihonsävyille ja siksi tarpeeksi vaaleita.

Tuntuupa muuten hassulle kirjoittaa akneihon meikkaamisesta, kun näissä kuvissa iho-ongelmat eivät näy lähes ollenkaan. Viimeksi Camillan kanssa chatissa jutellessani jouduin lähettämään jopa kuvan meikkaamattomasta ihostani, jotta hän uskoi mun peittävän näillä meikeillä jotain. Ja että sitä peitettävää on oikeasti aika paljonkin, vaikka teinivuosiin verrattuna iho voikin hyvin. Tässäpä siis aamuinen lähtötilanne vielä vertailun vuoksi. Harmi, että jälkeen kuvat olivat otettu epähuomiossa vain edestäpäin, mutta ehkä tästä jotain havainollistavaa apua on?


Ontic Mineralsin tuotteet saatu.

7 kommenttia

 1. Näyttää hyvältä! Itselläni on todella pintakuiva iho ja kaikki "normaalit" meikkituotteet korostavat ikävästi kuivia kohtia. Onkohan sinulla kokemusta siitä toimivatko mineraalimeikit tässäkin tapauksessa paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla nämä ainakin toimii hyvin, ehkä siksi et näissä on kuitenkin kosteuttavia aineita paljon mukana. Osasyy mineraalien käytössä on just se, et voiteet kerrostuu tosi ikävästi kuiviin kohtiin.

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta, täytyy kokeilla jos toimisivat itsellänikin. Vastauksena seuraavan viestin öljysuositukseen;ainakaan minulla ulkoinen kosteutus ei auta niihin kuiviin kohtiin vaan ne lähtevät pikkuhiljaa kuorinnan ja raaputtamisen avulla. Mutta tietysti joka päivä ei niin kovakouraista operaatiota voi tehdä.

   Poista
 2. Kuivalle iholle ceridal apteekista, hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä taasen suostuisi käyttämään Ceridalia iholleni,koska se sisältää petrokemian tuotteita kuten incin petrolatum ja paraffinum liquidum. Käytän 99% vain aitoja kasvisöljyjä iholleni (esim marjojen siemenöljyjä) enkä petrokemian tuotteiden kanssa käyttäisi ikinä PEG-yhdisteitä, jotka edesauttavat vaikuttavien aineiden lisäksi myös juurikin mineraaliöljyjen imeytymisen liian syvälle ihoon. Mineraalirasvat myös lukitsevat iholle kosteuden, mutta tekevät myös hengittämättömän kalvon, joten kosteus ei pääse luonnollisesti poistumaan ihosta. Mulle parempi vaihtoehto on luonnonkosmetiikka, mutta ehdottomasti nyt pitää lisätä vedenjuontia sekä suun kautta nautittavia kasvisöljyjä.

   Poista
 3. Taidat olla pikku kemisti.
  Onhan niitä kaikenlaisia tuotteita. Kokeilemalla onnistaa.
  Ja tietysti voi kysyä, miks ei aknesi ole poistunut.
  Hormonivalmisteet ovat kuitenkin iholle huono juttu, tuli hormoni mitä kautta tahansa, missä muodossa tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akne oli kyllä poissa raskaus- ja imetysaikana, joten paras juttu mun hormonaaliselle aknelle lienee olla koko ajan raskaana tai imettää :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images