Maikki Rantalan katutaidetta Alppilassa

Väitän, että Maikki Rantala on katutaiteilija, jonka töitä te kaikki tiedätte. Jos mietit miten niin, voit vain kurkata blogini yl...


Väitän, että Maikki Rantala on katutaiteilija, jonka töitä te kaikki tiedätte. Jos mietit miten niin, voit vain kurkata blogini yläbanneriin ja bongata Maikin kädenjälkeä sieltä. Tai jos olet joskus nähnyt kuvan Kauneushoitola Hillan seinästä, sekin on Maikin tekemä. Samoin osa Myyrmäen aseman katutaiteesta on sudittu Maikin pensselillä, kuten myös Alppilan kirkon kahvilan seinämaalaus. Olen itse ihastellut Maikin katutaidetta jopa Pärnussa tietämättäni kenen tekemää se on ollut.

Koska eilen oli mulla vuoden virallinen itsesäälipäivä, oli pakko keksiä jotain tosi kivaa tekemistä illaksi, etten käyttäisi aikaani vain murjottaen. Onneksi oli Alppilan kirkon kahvilan iltateet ja sattumalta Maikki vielä puhumassa katutaideprojekteistaan, joten lähdimme sitten Alppilaan. Ja onneksi lähdimme, sillä pienesti mielessä kutkuttanut katutaideidea sai pienen sykäyksen eteenpäin, kun ymmärsin ettei oman elinympäristön haltuunotto olekaan niin hankalaa, mitä luulin. 


Iltateen jälkeen saimme Maikin vielä paikallisoppaaksi näyttämään muutaman muraalin eli seinämaalauksen, jotka piristävät Alppilalaisia päivittäin. Olen entistä vakuuttuneempi, että näin ympäristöä pitää parantaa ja tarjota taidetta ihan kaikille sijoittamalla se mahdollisimman julkiselle paikalle. Jos satsataan patsaisiin, miksei satsattaisi myös iloisen värisiin katutaideteoksiin, jotka ovat paljon halvempi toteuttaa ja väitän, että nämä piristävät lapsienkin silmiä enemmän kuin joku suurmiehestä tehty harmaa patsas? 

Seuraava askel onkin kuvata ne paikat, jonne katutaidetta haluaisimme ja ottaa selville kuka ne sähkökaapit ja seinät omistaa. Ihan siis vain ohimennen sanottuna sellaista, että jos satut olemaan Kontulassa vaikuttava taiteilija ja kiinnostunut katutaideprojektista, niin otappa yhteyttä. Pyörät kun ei taida pyöriä, ellei joku niitä pyöritä ja mulla on sellainen fiilis, että välillä niitä on pakko pyörittää ihan itse.

Mikä fiilis teillä on, katutaidetta vai ei?

5 kommenttia

 1. Loistavaa, ihanaa ja hienoa!!! Me tarvitsemme lisää värejä ja taidetta💖 Entä taiteilijat ja lapset ja nuoret yhdessä omaa ympäristöä piristämässä???💛 Nyt loppuu tämä harmaus ja alkaa kauneus😊

  VastaaPoista
 2. Myyrmäessä on nyt tehty tosi paljon katutaidetta viime vuosina, siis TODELLA paljon. Ja ehdottomasti aivan mielettömän hieno juttu!!! Ennen oli niin harmaata ja synkkää ja rumia tägejä joka paikka täynnä, nyt on alikulut, parkkipaikat ja tosiaan se juna-asemakin todella kauniita ja ihania.

  VastaaPoista
 3. Moi. Ehdottomasti. Olen muraalimaalari. Olen tehnyt 10 vuotta eri puolelle hesaa.
  www.vivagranlund.fi

  VastaaPoista
 4. Osaisko Dragontwin kertoa, miten pitäisi edetä, jos haluaisi omalle asuinalueelleen muraaleja? Eli kuka päättää tällaisesta asiasta ja kuka maksaa maalauksen teettämisen?

  VastaaPoista
 5. Seuratkaa ainakin facebookissa Lisää katutaidetta Helsinkiin -projektia. Saamme ihan pian ihan kunnon nettisivutkin aikaiseksi ja alamme tätä palvelua tarjoamaan tänä kesänä kunnolla, että ihmisten olisi helpompi itskein asuinalueilleen näitä katutaideprojekteja saada.

  www.facebook.com/lisaa.katutaidetta.helsinkiin
  Myös täällä tietoa: www.g-rex.fi

  Meillä on jo tällainen "muraalin hankintaopas" avuksi. Lataa se täältä:
  https://www.dropbox.com/s/u3wlkx2jvlvqqw3/Lis%C3%A4%C3%A4_katutaidetta_esite_netti.pdf?dl=0

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images