Kontula Electronic 15.-16.4. 2016

  Kuinkahan monta kertaa olen joutunut kertomaan ihmisille, että kyllä täällä Itä-Helsingissäkin voi elää ja olla, että lähiö on oikeast...

 

Kuinkahan monta kertaa olen joutunut kertomaan ihmisille, että kyllä täällä Itä-Helsingissäkin voi elää ja olla, että lähiö on oikeasti tosi kiva paikka asua. Aika monta kertaa. Ilmeisesti jokaisessa kaupungissa pitää olla ne paikat, jonne suurin osa ei vapaaehtoisesti mene ja meidän kotihoodit on just sellainen paikka. Mua aina naurattaa, kun ihmiset haluavat pitää ennakkoluuloistaan väkisinkin kiinni, menemättä edes paikan päälle. Ennakkotiedoista poiketen täällä on tosi mukavaa, mutta ehkä vähän tylsää. Jos jossain Helsingissä tapahtuu jotain, se paikka vain ei useimmiten ole Kontulan ostari. 

Nyt on! Kontulassa asuva konemuusikko Jimi Tenor ja myös naapurin miehiin lukeutuva, Ylen Avaruusromua-ohjelmankin takaa tuttu Pertti Ylikojola sekä muutama muu elektronisen musiikin aktiivi järjestävät ensi viikonloppuna ensimmäistä kertaa Kontula Electronic-festivaalin. Ja paikka tosiaan on Kontulan ostari ja lähialueet.

Tapahtuma alkaa jo perjantaina iltaklubeilla ja lauantaina ohjelmaa on myös päiväsaikaan, jolloin perheiden on helppo osallistua tapahtumiin. Samaan aikaan Kontula Electronic-festareiden kanssa Kontulan ostarin ravintolat ovat mukana festaroinnissa ja murkinaa voi etsiä Ruoka-Kontula kartan avulla. Baarien lisäksi ostarilta löytyy melkoinen kavalkadi erilaisia ravintoloita.


Omat tärppini Kontula Electronic-festivaalille ovat:

Perjantaina: 
 
klo 17.00-19.00 Elektronisen musiikin workshop +13-vuotiaille nuorisotalo Luupissa, vetäjinä Jimi Tenor, Desto, Max Lilja, Desert M. Ennakkoilmottautumista ei tarvita ja tapahtuma on päihteetön.

klo 20.00-21.00 Festivaalin avajaiset ostarilla, Lähiöaseman parvekkeella. Esiintymässä Jimi Tenor ja mystinen superkokoonpano 2EX4. Radio Helsinki tekee avajaisista suoraa lähetystä niille, jotka ei pääse paikan päälle.

Lauantaina: 

klo 12-13 Kontulan kirjastossa on Eero Ylivakkurin ja Pietari Kylmälän elektronista musiikkia ja hevoskirjallisuutta yhdistävä koko perheen esitys. Kuulostaa tosi hauskalle jutulle ja olisi hauska tietää miten nuo kaksi asaa yhdistyy! 

klo 13.00- 14.30 Kontulan uimahallissa uimalipun lunastaneille ambient-musiikkia soittavat Rasmus Hedlund ja Tuomo Väänänen. Uimahallissa voi siis uida, vesijuosta tai polskia lasten altaassa elektronisen musiikin tahdissa, simmarit must have.

klo 16.00-18.00 Mikaelin kirkossa esiintyy suomalaisen elektronisen musiikin pioneeri Jori Hulkkonen. (Tästä erityispeukku kirkon suuntaan, olisipa mukavaa jos Mikaelin kirkko voisi toimia jatkossakin ennakkoluulottomasti ihmisiä yhdistävänä kokoontumispaikkana Kallion ja Alppilan kirkkojen tapaan.). 

Kummankin festaripäivän iltaohjelmat ovat ravintoloissa ja siksi k-18. Comeetassa on kumpanakin iltana festariklubi, mutta myös monista muista Kontulan ostarin baareista löytyy festariohjelmaa. Järjestäjät totesivatkin ohjelman olevan laaja läpileikkaus elektronisesta musiikista ja sen monista tyylilajeista, jos yhden kuppilan ohjelma ei toimi, hyppää seuraavaan baariin. Tarkempaa tietoa iltatapahtumista tarjoaa Kontula Electronicin Facebook-sivu sekä tämän vuoden tapahtumasivu.Ruokapuolella suosittelisin nyt uutta Shisha Grilliä, joka oli ainakin tämän päiväisen lounaskokemuksen perusteella oikein hyvä paikka syödä hiiligrilliherkkuja (ja jossa voi halutessaan polttaa vesipiippua). Toinen hyvä hiiligrillimesta, Shish kebab löytyy Mister X:n vierestä. Yksi hyvä paikka on myös Helmi-Grilli, josta saa kuulemma Helsingin parhaat maksapihvit ja taatusti hyvää kontulalaista 3 kaverin jäätelöä. Sagun Nepalin sen sijaan jättäisin väliin, sillä omistajavaihdoksen jälkeen ruoka ei ole ollut entisensä, enkä ole kyllä kovin vakuttuutunut Asian Wokinkaan tarjonnasta. Kontulan katukeittiö on taas yöruokailupaikkana verraton, halpaa ja taatusti epäterveellistä kiinalaista. Festarierikoisuutena paikalle saapuu myös 4RPM-levykahvila, josta saa sekä elektronista musiikkia että itse leivottuja vegaanisia herkkuja sekä tosi hyvää kahvia. Tämä on se paikka, jota itse aion festareiden aikaan suosia!

Itse en valitettavasti pääse lauantaina päivällä paikalle, mutta ajattelin mennä Comeettaan ainakin lauantai-iltana, kun Lapsimessuhommat on osaltani ohitse.

5 kommenttia

 1. Hei! Toivottavasti nähdään lauantaina messuilla! Pyörin siellä lasten kanssa ja perjantaina all by my self:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tuun pe-aamuna kipaisemaan siellä ja lauantaina oon keskustelemassa olohuoneessa joskus yhden-kahden maissa, eli ainakin jos tuut silloin Kirjakauppaliiton tilaisuuden aikaan sinne olohuoneeseen niin nähdään!

   Poista
 2. Onpa harmi, jos Shagun Nepal ei ole enää entisensä. Kävin siellä muutama vuosi sitten usein, ja juuri suunnitelin käydä uudelleen :(

  VastaaPoista
 3. Kiitän minäkin tuosta Sagun Nepalin mainitsemisesta - diggaillut paikasta, käynyt monta kertaa - jos uudet omistajat ja vanhat hävinneet - ja laatukin kadonnut, en käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on nyt lounasbuffa - tyhjä pääasiassa, kastikkeissa ei nimiraaka-ainetta paljoakaan. Nepalilaisen lisäksi löytyy sushia ja nyt huomasin mainoksessa lukevan, että kiinalaistakin. Ihan kiva paikka lapsen kans käydä välillä, mutta se alun laatu ei oo enää läsnä.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images