Mitä olet aina halunnut sanoa lastenvaatesuunnittelijalle?

Sain muutama kuukausi sitten mukavan yhteydenoton, jossa kysyttiin kiinnostaisiko minua kokonaisen vuoden kestävä yhteistyö Reiman ...Sain muutama kuukausi sitten mukavan yhteydenoton, jossa kysyttiin kiinnostaisiko minua kokonaisen vuoden kestävä yhteistyö Reiman kanssa. Kuten tiedätte, olemme Reiman kanssa tehneet vuosien varrella paljon yhdessä ihan vaatetesteistä videoihin ja tämä kokonaisen vuoden kestävä yhteistyö kiinnosti tottakai. Sanoin kuitenkin, että pelkkien vaatteiden esittelyn sijaan haluan vuoden aikana ottaa oikeasti selvää siitä mitä Reiman vuoden kulkuun kuuluu ja päästä näkemään myös sitä lastenvaateyrityksen arkea suunnittelusta mallistokuvauksiin. 

Ensimmäisen yhteistyön aiheeksi tulikin lastenvaatteiden suunnittelu sekä kuluttajien toiveiden huomioiminen suunnitteluvaiheessa. Tämän teema vie minut huhtikuussa Reiman pääkonttoriin tapaamaan yhtä vaatesuunnittelutiimin jäsentä, suunnittelija Heljä Mannista, joka vastaa osasta ulkoilumallistoja.


Olen aina halunnut tietää miten kauan vaatteen kulku suunnittelijan visiosta kaupanhyllylle kestää ja miten tuotteita ylipäätään lähdetään suunnittelemaan. Onko olemassa joku trendiennuste, mistä poimitaan värit vai mistä kunkin sesongin värit tuotteisiin päätyvät. Miten suunnittelijat saavat tietää kuluttajien toiveista ja otetaanko niitä miten huomioon. Entä miltä tuntuu, kun se itse suunnittelema vaate tulee kaupungilla vastaan, tekisikö mieli vaivihkaa huikata, et on muuten mun miettimiä nuo heijastimen paikat, eiksoo hyvät.

Kysymysten lisäksi mulla olisi paljon toiveita, jotka haluan viedä perille suunnittelutiimille. Yksi esimerkiksi on, että mallistossa olisi aina kumisaapas, jossa on pieni lovi pohjassa housujen kuminauhaa varten. Pieni mutta tärkeä juttu! Toinen toiveeni on saada talvivaatteisiin lisää heijastimia, tai pieniä renksuja joihin omia heijastimia voi helposti kiinnittää. Mielessä on paljon huomioita ja kysymyksiä, mutta lisääkin mahtuu mukaan.

Kritiikkikin toki menee perille, mutta ennenkaikkea minua kiinnostaa ne säilyttämisen arvoiset asiat, mitkä tekevät lapsen pukemisesta helpompaa. Yleensähän hyvän työn huomaa siitä, ettei palautetta tule ja siksi olisikin kiva muistaa kehitysehdotuksien lisäksi suunnittelutiimiä myös niillä säilytysehdotuksilla. Itse olen huomannut ainakin rintaan asti ylettyvien ulkoiluhousujen toimivuuden ja haluan talvella jatkossakin Kaamokselle kaksiosaisen asun, pitäkää ne kainaloon ulottuvat toppikset siis valikoimissa!

Kysymyksiä ja ajatuksia voi laittaa kommenttiboksiin huhtikuun alkuun saakka :) Sen jälkeen starttaa Reimavuotemme eka virallinen yhteistyöpostaus, tämä oli vasta tällaista alkulämmittelyä.


Postauksessa näkyvät Reima-vaatteet: Lammikko kurahousut (122cm), Ropina sadehattu (54cm), Raba kumisaappaat (33) saatu postauksia varten, sininen välikausi viime kevään mallistoa ja ostettu Jesper Juniorista.

36 kommenttia

 1. Eniten käytössä kiinnitän huomiota haalareissa remmeihin (kestääkö, pysyykö), heijastimiin, kauluksen korkeuteen/malliin/käyttömukavuuteen, hihansuiden kireyteen, hupun malliin... Eli näköjään lähes kaikkeen. Vaativa asiakas :D Pienet lapset kun ei ite osaa korjata vaatteita ojennukseen niin epäkohdat näkee heti ja ärsyttää joka ulkoilussa. Itseasiassa pienimmällä on nyt reiman haalari enkä keksi moitteita. Kirpparilta, kuinka lie monella muksulla ollut.

  Hyvän pipon löytäminen on aina haaste! Taitaa muuten paras pipo olla sekin reimalta...

  Itselläni on käytössä lähes uudenveroiset toppahousut, ostin ne 300mk hintaan melkein 20v sitten. Reimaa, yllättäen. Onneksi olen pysynyt sen kokoisena, että 160cm housut mahtuu :) Ja on muuten lämpimät!

  Tulipas melkoinen reima hehkutus. En ole merkkiuskollinen, enkä ole aiemmin edes ajatellut näitä tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon niin tottunut Reiman vaatteiden toimivuuteen, et ostin ton sinisen takinkin sovittamatta ku tiesin et se toimii. Kumppareista tarkistan aina ettei oo tasapohja ettei kurahousujen remmit kulu puhki. Talveksi on ollut 2v:sta asti 2-osainen setti Reimaa, ensi talvena siis neljäs untuvatakki + housut yhdistelmä, tykkään haalaria enemmän. Nyt kun mietin, niin tuolla housujen alla on monta vuotta vanhat tekniset kalsarit -nekin Reimaa ja jo liian pienet.

   Poista
 2. Tämän olen aina halunnut sanoa! Miksi pienten vauvojen toppavaatteet ovat liukkaita!??!? Niitä veteliä pötköjä on ihan hirveetä kantaa älyttömän liukas kangas omaa liukasta toppatakkia vasten. Meillä kun esimerkiksi ei ole hissiä niin porrasralli liukkaan kainalokaverin kanssa on välillä haastavaa kun mukana on myös kauppakassit ja esikoinen.

  Ja tosiaan, heijastimia ei voi olla koskaan liikaa.

  Muuten kyllä lähinnä kiitosta Reimaa kohtaan. On kestävää ja paljon kaikkea pientä hyödyllistä mitä halvemmista ei löydy. Tykkään esimerkiksi siitä että tarranauhojen sijaan on neppareita, halpojen haalareiden tarranauhoihin tuhoutuu kaikki ihanat itseväännetyt villahaalarit, kaulurit, hanskat yms.

  Ja kauluksen pehmeys. Meidän lapsella usein on leuka ja poski verisillä raapaleilla varmaankin juuri siksi että kaulus hankaa. Tänä talvena ei ollut Reimaa koska se blogimainostettiin niin överisti että tuli kertakaikkiaan ähky. Muuten kyllä diggaan kovasti Reimaa, on laadukas ja tyylikäs. Erityisesti se retrojuhlamallisto on ihana, siitä meillä on välikausitakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo liukkaus on jännä juttu, meillä oli vauvavuoden haalari jotain Veikka Gustafssonin K2 vaellukselle sopivaa 10 000 vesipilaria kangasta (vain parasta lapselleni - silloin) niin se ei ollut liukas, mutta kyllähän ne monesti on.

   Hei mut toi blogimainonta mua kiinnostaa. Missä menee sulla se raja? Kuten sanoin, mä halusin tehdä mahdollisimman syväluotaavan yhteistyön tänä vuonna, vaikka se vaatiikin itseltäni enemmän aikaa ja vaivaa kuin pelkkien vaatteiden kuvaus. Itse olen kurkkuani myöten täynnä niitä "testiin" saatuja vaatteita blogissa, joissa sitä itse testausta ei tehdä vaan vaatteet esitellään nätein kuvin ja that's it. Silti osallistuin syksyllä bloggaajien ruskea takki -haasteeseen, koska musta pelkästään se, että me käytetään JOKA VUOSI samaa settiä (untsikkatakki + kuorihousut) on eräänlainen hiljainen testitulos, että nämä toimivat, muitakin merkkejä kun olisi jonossa ollut joka vuosi.

   Retromallisto on ihana, en ymmärrä miksei meillä ole sitä ollut koskaan!

   Poista
  2. Jotenkin se blogimainonta vaan meni lapasesta viime syksynä. En siis tarkoita että sun blogissa vaan yleisesti ottaen kun sitä Reimaa tuli niin tuutin täydeltä kaikissa alan blogeissa joita luin. Se alkoi loppukesästä alennusmyyntilöytöhehkutuksilla ja uv-vaatteiden esittelyllä vaikkei ollut edes siihen sopivia kelejä. Pesuvati terassille ja uv-vaatteita kuvaan. Lisää alehehkutuksia. Lisäale, viime hetken ale, nämä löytyi alesta. Sitten alkaa ne uutuuksien esittelyt. Se ruskea takki -kamppis oli kyllä kiva, oli hienoja kuvia paitsi sitten ne jotkut ihan pohjanoteeraukset. (Ps. me voidaan ostaa se teidän setti sit ens talveksi, ahdistaa jo nyt se kotihoidontuella eläminen ;D ) En tiiä, jotenkin tuli vaan LIIKAA Reimaa pienen ajan sisään tai siis ihan jatkuvalla syötöllä. Sulla ei tainnut kyllä mitään alennusmyyntikollaaseja edes olla. Parasta tietty tämmöset missä on muutakin kuin vaan se vaatteen esittely. Ja heti lämpenee enemmän jos kuten nyt oli just Lähiömutsilla naamioitu se välikausivaatteiden esittely kivojen retkikuvien kylkeen.

   Ja mitä sitä kieltämään, Reima on toki paras :)

   Poista
  3. Hyvin luettu, ei oo ollut alepostauksia :) nuo mainitsemasi postaukset ovat varmaankin affiliate-linkkejä, eli ei suoraa yhteyttä Reiman markkinoinnin kanssa. Helppoja tehdä ja voi muutama kolikkokin tulla myynnin kautta :) mutta ymmärrän hyvin, mullakin on mennyt välillä maku kun samaa brändiä on liikaa esillä.

   Takki+housut varattu. Huomasin tänään muuten noista kurahousuista, et siellä oli lappu, jossa luki käyttäjä 1, käyttäjä 2, käyttäjä 3. Tosi hyvä idis!

   Poista
  4. Huomioni kiinnittyi ihan samaan, viime kevä-kesä-syksy oli aikamoista Reiman mainostusta eri blogeissa. Kun osa on yhteistyöpostauksia, osa kampanjaa (se ruskea takki -kampanja oli upea!) ja osa ihan vain vinkkiä aleista, jonka jälkeen lisäale ja vielä muistutukset alen päättymisestä, niin tuli kyllä pienoinen kyllästyminen. Reiman vaatteista kyllä tykkään eikä se vaikuttanut siihen mielikuvaan, pikemminkin Reiman imago kärsi pieni kolahduksen.

   -Ande

   Poista
 3. Joo! Heijastimia LISÄÄ! Kun kuitenkin suunnitellaan pimeään kauteen, niin pari pientä papanaa ei ole tarpeeksi heijastinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitän vastakysymyksen: Heijastimet maksaa yllättävän paljon, joten mistä ominaisuudesta olisit valmis luopumaan jotta heijastimia voisi olla lisää mutta vaatteen hinta pysyisi samana? (esim irrotettava huppu, taskujen määrä, kiristykset ym ym)

   Poista
  2. Me ei olla muuten kertaakaan käytetty taskuja lapsen ulkovaatteissa ja tyyppi on jo 4 v. Onko niitä pakko olla? Jos ulkonäköseikka vaan niin voisivat olla ns valetaskuja.

   Poista
  3. Kaamos tunkee sinne aarteita, mutta yhdestä taskusta voisin luopua ison heijastimen tähden!

   Poista
  4. Ne henkselit ja se nepparilista. Toinen tasku turha, näistä luopuisin!

   Poista
 4. Mä haluisin tietää miksi isommille lapsille tehdään niin tylsiä vaatteita. Kuviollisten kivannäköisten haalareiden ja pukujen suurin koko on 98 cm. Siitä ylöspäin on tosi tylsiä vaatteita. Meilläkin on iso poika ja jo reilu parivuotiaasta asti on täytynyt tyytyä rumiin ulkoilupukuihin. Olen puhunut muidenkin äitien kanssa asiasta ja samaa mieltä ovat olleet. Kivoja kuvioita myös isommille kiitos! :) Pikkuisille on toinen toistaan kivampia vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Esim. Lindexillä meni kehitysehdotus eteenpäin ja Littlephant-mallistosta tehtiin isompia kokoja. Olen nähnyt Reiman syksyä ja siellä on kivoja kuvioita myös isommille!

   Poista
  2. Mahtavaa! :) Kirkkaita kauniita värejä ja lapsellisia kuvia toivottavasti. :)

   Poista
  3. Mä kysyn saisinko ottaa niistä kuvaa seuraavaan postaukseeni :)

   Poista
 5. Hei.
  Olisin valmis luopumaan taskuista heijastimien sijaan. Jos siis pitää valita.
  Ja se liukkaus, mä oon sitä
  Mieltä että äitien ja vauvojen vaatteet pitäis olla auton muovimattoa, ei luistais. Tai sit tarraa. Äidilla toista ja kersalla toista, tarrautuis siihen kiinni ;)
  Mutta sitä näin maalaisena ihmettelen että miten kaikki (kaupunkilaiset) tarvitsee ostaa aina uusi takki joka kauteen? Kasvaako siellä ihmisten ilmoilla jotenkin nopeammin, vai miten toppatakki ei mene kahta kautta/vuotta?
  Enkä nyt tarkoita että pitää ostaa aina 100 numeroa liian iso vaate.
  Ja toisaalta tää välikausi (varsinkin keväällä) on aika pöljä. Puetaan ohuemmat vaatteet joiden alle tarvitaan kuitenkin villaa tai fleeseä. Eikö sitä samaa haalaria vois käyttää, ei vaan pue alle niin paljoa. Sehän se parasta on että pääsee nopeammin pihalle kuin voi punea vain sen pelkän haalarin vaatteiden päälle. Ja keväsin on kuitenkin niin kylmä, että ei se toppa liikaa ole. Ja meillä ainakin käytetään ne liikaa pestyt haalarit seuraavalla 'välikausi' vaatteena. Ja kyllä meidän lapsilla menee haalari yleensä kaksi talvea peräkkäin.
  Lahkeisiin ei vetoketjuja, vain kuminauha.
  Voin kyllä ottaa kanssa meille näitä testiin. Joutuu tosi koetukselle. Yhdellä hajos cordura 2 viikossa..
  Ulkona ollaan paljon, joskus jopa 9h päivässä.
  Lapsia kuus. Monen merkkistä ja laatuista ollaan tässä nähty ja koettu.
  T: maalaismuksujen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, toi tarra oiskin hyvä!

   Pakko myöntää, että kyllä meillä vaatteet kestää pidempään. Vaikka tuo sininen takki, se on nyt toista kevättä käytössä ja viime talven housut oli myös varahousuina tänä talvena. Kaamos käytti vielä viikko sitten kurahousuja kokoa 86/92 ja jotenkin ihmeen kaupalla nekin meni vielä mutta ihan hyvään saumaan nuo toiset tuli. Sadetakki mahtuu vielä, niin sen hankinnan aika on sitten syksyllä. Näissä blogiyhteistöissäkin olen kysynyt, et onhan se ok, ettei kaikki vaatteet ole uusinta mallistoa kun ei yksinkertaisesti tarvita esim juuri uutta vk-takkia. Ja oli ok, oikeastaan Reima tykkäsi ajatuksesta että juuri tuo pitkäikäisyys yhdelläkin lapsella tulee esille. Ehkä se joka sesongissa uus vaate on niiden lastenvaatehifistelijöiden juttu, joillekinhan se on ihan harrastus etsiä kivointa kuosia aina uudesta mallistosta. Ja mikäs siinä, jos entiset kierrätetään eteenpäin.

   Poista
 6. Mun palaute Reimalle päin:
  - irroitettava huppu on tärkeä
  - heijastimia lisää, munkin mielestä taskut ei oo tärkeitä
  - pitäkää untuvatakit mallistossa!
  - enemmän unisex-värityksiä, puhtaita värejä kuten siinä ihanassa retromallistossa

  VastaaPoista
 7. Mielestäni Reiman vaatteissa on hyvin heijastimia. Reimalla mitoitus ja vaatteiden istuvuus ja mallien toimivuus on hyvä. Kengät ovat välillä vähän liian jykeviä tai massiivisia. Meillä on 7 vuoden kokemus Reiman käytöstä ja se on luottomerkkimme (muitakin toki käytetään). Reimatec on huippu. Kiddo toppatakki on osoittautunut hyväksi koululaisella. Tekniset väliasut on hyviä, käsineet istuvat ja toimivat hyvin. Pipot on toimivia. On ollut toppaa, vk-vaatetta, kenkiä, t-paitoja, välikerrastoja, fleecejä, uv-asuja, päähineitä, sukkia... Joskus yllätyn kun huomaan lapseni olevan päästä varpaisiin Reimaa. Mulla valinnassa tärkeintä on toiminnallisuus, eli ulkoiluasussa vedenpitävyys, hengittävyys, hyvä malli. Lisäksi kivat värit on plussaa. Reimalla värit ja kuosit ovat niin monenlaisia mallistoissa, että jokaiselle luulisi löytyvän jotain. Hyvät ripustuslenkit ja nimikointipaikat on tärkeät, mutta Reimalla ne löytyy kyllä.

  VastaaPoista
 8. Minua ei haittaa yhtään blogiyhteistyö vaatefirman kanssa. Luen mieluummin blogiyhteistyön nimissä tehtyä vaatepostausta, kuin minulle ventovieraiden ihmisten metsäretkestä. Vaatepostauksesta voi olla minulle iloa ja hyötyä, retkestä ei oikein edes viihdearvoa. Näin me lukijat olemme erilaisia.

  VastaaPoista
 9. Onko Reimalla sadesään/kurasään vaatteita aikuisille?

  VastaaPoista
 10. Tarrakiinnitys kenkiin. Leikki-ikäisten pitää päiväkodissa pukea itsensä ja joustokuminauhat eivät ainakaan oman tarkkajalan makuun kiristy riittävän kireälle.

  Ulkohousuihin säätö "sukkanauhakuminauhalla" ja napilla ja sitä säätövaraa kunnolla. Samoin toppahousuissa kuminauhat lahkeensuihin. Snoukkahenkiset suorat lahkeet eivät oikein toimi kasvuvaran kanssa ja lahkeensuut tulee tallattua turhan nopeasti rikki.

  Heijastinratkaisuna voisi toimia armeijalta lainattu ratkaisu, jossa takissa olisi esim. tarrakiinnitys johon heijastinlätkän saisi kiinni. Lätkillä saisi myös personoitua vaatteita lapsen kiinnostuksenkohteiden mukaisesti.

  VastaaPoista
 11. Täällä yksi reima fani joka rakastaa pukea pojalleen värejä.esim ulkohanskoihin toivoisin värejä vaikka tummat värit ovatkin käytännöllisiä.ja yksi tasku riittää siinäkin riittäisi tarra kiinnitys.pipot ovat parhaita samoin kiddon housut ja takit.ja juurikin isommille värejä!!hanna

  VastaaPoista
 12. Itse lastenvaateliikkeessä työskennelleenä kaipaisin myös omalle pojalleni oikeasti reilumpia housuja.Tiedän,että on olemassa d-malli mutta se ei riitä ei ole minusta paljonkaan "normi"mallia leveämpi.törmäsin työssäni moneen lapseen joka tuskaisena veti housuja ylös jotka sitten jäivät puolitiehen..Tykkään Reiman väreistä ja laatukin suht ok,tosin parina viime vuotena ehkä vähän laatu mennyt alaspäin?

  VastaaPoista
 13. Värejä pojille kiva katsoa kun tytöillä kirkkaita pinkkejä värejä ja pojilla tumman sininen. Missä mintun vihreet takit tai muut pastellisävyt ja kuviot

  VastaaPoista
 14. Samaa mieltä taskujen kans, aika turhia! Heijastimia kaivataan lisää! Viime vuoden yhdessä toppahaalarissa oi aivan mahtavat heijastimet! Koko hupun reunakin loisti! Sadevaatteisiin kaipaisin sadehaalaria. Meillä kun kaksi poikaa nauttii kuralätäköistä, istuvat siellä ja välillä menee lätäköpainiksi niin helmasta hulahtaa vettä sisään. Fleecevuorellisten sadehousujen fleece voisi loppua jo polven alapuolelle, koska alas asti tullessa kastuu ja kestää kuivaa liian kauan! Wetter kenkien kumilankanauhat on meistä ihan parhaat ja muutenkin kengät on parhaimmat, mitä on ollut! Niin ihanaa, että on raikkaita värejä myös pojille! 😊

  VastaaPoista
 15. Myös meillä on pitkä ja laaja Reima-kokemus ja tässäpä pari tärkeintä toivetta: Välikauteen ja näihin nykytalviin sopiva haalari Vacalis takaisin mallistoon. Se irroitettavalla vuorella oleva nimenomaan. Nyt myynnissä taisi olla takki vastaavalla idealla mutta housuja en huomannut. Kertokaa jos sellaiset onkin! Eli toppaa hieman ohuempi ja helposti välikausivaatteeksi muutettava haalari ja miksei myös takki+housu -yhdistelmä miekellään tec-kankaalla joka mallistoon, kiitos ☺

  Ja isoja, kunnon heijastimia kaipaan myös minä. Yksi tasku riittää, jos jos jostain pitää sen takia tinkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muuten kaipasin ohuempaa toppaa, juuri passelit etelän talveen!

   Poista
 16. Meillä mennään taaperon ensimmäistä kevättä, joten paljon ei olla vielä keretty vaatetuksia testaamaan. Tuolla aikaisemmin mainittiin säädettävistä lahkeensuista ja kannatan tätä ehdotusta täysin. Itsekin valitsen urheilu-/toppavaatteeni niin, että lahkeissa on kuminauha-, neppi- tai tarrakiinnitys ja tämä toimisi myös lastenvaatteissa.

  Myös haluan eri vaihtoehtoja haalareihin ja takki-housut yhdistelmiin. Kaikkeen ei aina tarvitse reimatec:iä. Onko Reimalla paksumpia välikausivaatteita? Ainakin omasta mielestä tuntui, että kaikki välikausivaatteet olivat todella ohuita.

  VastaaPoista
 17. Ihmettelen joskus Reiman malliston lasjuutta? Itse en tarvitsisi niin suurta valikoimaa. Luulisi tuotannon halventuvan jos malleja olisi vähemmän.
  Pipot on Reimalla tosi hyviä.
  Lisää värejä pojille tai oikeastaan ihan vaan unisex väristöä.
  Kuvioita en erityisesti kaipaa vaan hyviä leikkauksia.
  Kengät on usein Reimalla turhan tönkköjä.
  Sitä välikausikengän tarraversiota isommassa koossa.
  Voisiko mitään tuotantoa siirtää eurooppaan? Ihmiset maksaa välillä uskomattomia hintoja lasten vaatteista, varsinkin jos ne kestää jälleenmyyntiin. Pitäis brändätä sellainen eettinen exclusive mallisto.

  VastaaPoista
 18. Olen ihmetellyt jo pitkään Reiman malliston laajuutta? Takkeja ja haalareita ja housuja on kymmeniä erilaisia. Valinnanvaraa on ihan liiaksi asti ja ähky tulee, kun miettii eri mallien eroavaisuuksia. Tämä tietysti koskee vain verkkokauppaa, kaupoissa malleja näyttää olevan maltillisesti, vain muutama eri takki ja haalari.
  Onkohan tälle joku syy? Vaatiiko suomalaiset ja ulkomaalaiste kuluttajat oikeasti noin suurta valikoimaa ja meneekö niitä kaikkia vai jäävätkö varastoon?

  -Anna

  VastaaPoista
 19. Hei! Olen satunnaisesti blogiasi lukenut, mutta tähän tilaisuuteen on pakko tarttua ja kommentoida! Meillä kun Reiman vaatteet tuntuvat vuosi vuodelta vain lisääntyvän... Eli joku jujuhan niissä on kilpailijoihinsa nähden :)

  Paljon samoja mielipiteitä kuin edellisilläkin:
  Heijastimia ulkovaatteissa ihan liian vähän. Kaksi vetoketjullista taskua toppahaalarissa on liikaa eli niistä voisi tinkiä, en oikein edes tiedä mitä alle 5-v. taskuilla tekee. Eräällä kilpailijalla ei ole toppahaalarin taskuissa lainkaan vetoketjuja vaan ne on ommeltu kangas"läpän" alle piiloon, olisiko joku tällainen systeemi halvempi?
  Haalareissa olevat henkselit ihan turhat (kuinka moni niitä oikeasti edes käyttää?). Sen sijaan kaipaisin talvihaalaria missä olisi selässä, pepussa ja polvissa sisäpuolella fleece.
  Wetter-kengät liian jäykät ja lesti kauhean väljä. Myöskään joustokuminauhat eivät pienellä lapsella toimi, koska jos nauhat kiristää, kenkää ei meinaa saada jalkaan. Jos halutaan säilyttää tennarimainen ulkonäkö, voisivat joustonauhat olla jalkapöydän päällä ja ylhäällä varressa tarra. Tällöin kenkä aukeaisi varresta enemmän ja lapsi saisi sen helposti jalkaan.
  Myös minä ihmettelen malliston laajuutta. Lähes samannäköisiä välikausitakkeja, joissa on vain pieniä eroja keskenään. Voisiko karsia?
  Kirkkaampia värejä ja selkeämpiä kuoseja kaipaan. Monet kuosit ovat jotenkin niin sekavan roiskeisia. Sellaisia haalareita, jotka ovat kokonaan samaa kuosia, kaipaisin enemmän. Nyt suurimmassa osassa lasten haalareita yläosa on kirjava ja alaosa yksivärinen.
  Materiaalien notkeus ja mukavuus päällä on tärkeää, hyvät leikkaukset, samoin toiminnalliset yksityiskohdat. Näistä viimeisin on mielestäni Reimalla lähes ylivoimaisesti paras muihin nähden.

  Siinäpä minun mielipiteeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja kehuja Reiman pipoista, varsinkin korvaläpällisistä malleista. Ihan parhaita!

   -Katja / Jokainen elämäni-blogi

   Poista
 20. Tänään oli Hesarissa juttua kalvovaatteista. Siinä sanottiin, että pitäisi pestä oikein päin. Reiman kalvovaatteissa ohje on, että nurinpäin pesu. Samoin monissa aikuisten kalvovaatteissa. Tätä jäin ihmettelemään.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images