Luonnollinen selvityssuihke takkutukille

Näyttääkö tutulle? Jos mun pitäisi valita yksi rasittavimmista asioista lapseen liittyen, se olisi takkuuntuva tukka. Kaamos on selkeäs...


Näyttääkö tutulle? Jos mun pitäisi valita yksi rasittavimmista asioista lapseen liittyen, se olisi takkuuntuva tukka. Kaamos on selkeästi perinyt takkugeenin minulta itseltäni ja taistelemme takkujen kanssa päivittäin. Syy pään päällä olevaan nutturasyheröön ei ole tyyli vaan käytännöllisyys: kiireaamuina hiukset on vain helpointa nostaa ylös kun tukan selväksi saamiseen menisi ikuisuus. Kun Kaamos oli pieni, Suomessa myytiin hyvää Eco.Kidin selvityssuihketta, mutta en ole nähnyt merkkiä aikoihin missään. Muita toimivia luonnonkosmetiikan selvityssuihkeita en ole löytänyt ennen tätä päivää.

Mutta nyt on löytynyt tuote kaikille luonnonmukaisuutta arvostaville takkutukille! Vastaus takkuongelmiin tuli niinkin läheltä, kuin kolmen kilometrin päästä kotiovelta. Suomalainen ammattilaisille suunnatun luonnonkosmetiikan pioneeri EkoPharma Professionals on nimittäin lanseeraanut ihan kuukauden sisään uudistuneen hiustenhoitosarjansa, mistä uusi selvityssuihkesuosikki löytyi. Todellisuudessa roudasin työni takia koko hiustuotevalikoiman kotiini, mutta aloitin sarjaan tutustumisen sieltä haastavimmasta päästä. Lapsesta.


EkoPharma Professionalin hiustenhoitotuotteet ovat suomalaista luonnonkosmetiikkaa ja ne tehdään Helsingissä. Vaatimattoman ulkonäön ei kannata hämätä, sillä purkeissa on uskomaton määrä ekokosmetiikan tietotaitoa ja uusia innovaatioita. Innovaatioista ehkä kiinnostavin on uusi Suomessa kehitetty NaturSil, joka on luonnonkosmetiikan "silikoni", eli luonnollinen kalvomuodostaja, joka parantaa kammattavuutta. Toinen kiinnostava uutuus on NaturOil, jossa luonnollisten öljyjen molekyylit on hajoitettu pienempään osaan ja näin saatu kevyempi, hiuksille sopivampi ja latistamaton versio hiusöljystä. Kumpaakin uutta innovaatiota löytyy EPP:n uudesta selvityssuihkeesta.

Testattiin tänään komboa, jossa pesimme hiukset tuuheuttavalla vaahtoshampoolla, hoidimme ne kosteuttavalla aloe veraa sisältävällä hoitsikalla ja suihkuttelimme päälle vielä luonnollista selvityssuihketta. Ensivaikutelma sisällön puolesta erinomainen: shampoo todellakin VAAHTOSI, mikä on luonnonkosmetiikassa hyvin harvinaista, hoitoaine selvitti hiuksia kummaltakin hyvin ja hoitava selvityssuihke helpotti kampaamista tosi paljon. Testasin muuten myös shampoon laittamista omaan silmääni (jep, ei eläin- vaan ihmiskokeita) ja kyllähän se vähän kutisi, mutta tosi vähän, eikä lapsi edes huutanut huuhdellessa yhtään :D Miinuspuolena on pakko mainita EkoPharman hiustenhoitotuotteiden samankaltainen ulkonäkö: kuvasin vahingossa tätä juttua varten kampausnesteen, joka on täysin samanlaisessa purkissa selvityssuihkeen kanssa. Muutenkin sarja näyttää niin vaatimattomalta, ettei se ihan kuvaa sisällön laatua. Mutta pääasia on, että sisältö toimii ja uudistus tuntuu ensikosketuksen perusteella onnistuneelta.


Lopputulos kertonee olenko tyytyväinen! Kerrankin tukat ovat täysin takuttomat ja terveen näköiset. Innostuin sileästä tuloksesta niin, että pätkäsin Kaamoksen hiuksistakin 5cm latvoista pois, ehkä vähän vinoon mutta kuitenkin. 

Näiden tuotteiden myötä palasin myös osa-aikaisena takaisin EkoPharman taustatiimiin töiden osalta. Seuraavista viikoista on tulossa melko mielenkiintoisia kun agendalla on paljon muutakin kuin luonnonkosmetiikkaa: pari verkkokauppauudistusta, lapsimessusuunnittelua, uutiskirjeitä ja monenmoista. Olen pitkästä aikaa tosi innoissani työnkuvastani, johon kuuluu paljon kaikenlaista oikeasti mielekästä ja saan työskennellä asioiden parissa, jotka koen merkityksellisiksi. Merkityksellisyydestä puheenollen, pakko laittaa loppuun perinteinen ennen-jälkeen kuva. Tällä jos jollain on iso merkitys mun aamujen sujuvuudelle!

(mikäli tilaatte hillakauppa.fi:sta tuotteita, kuponkikoodiksi kannattaa lisätä oimutsimutsi, jolla saa -5% alen kaikista tuotteista tästä ikuisuuteen)11 kommenttia

 1. Miten kauniit hiukset Kaamoksella! Ja hei, kyllähän lasten hiukset nyt vähän vinoon kuuluu leikata spontaanisti fiskarseilla!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Meillä apu löytyi Laveran tehohoitosuihkeesta tms. Se ei ole selvityssuihke, mutta sellaisena ollaan sitä nyt pari viikkoa käytetty. Toimii hyvin, mutta täytyy tutustua tähänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy sitten kokeilla Laveraa myös! Kuulostaa loogiselle, että selvityssuihkeeksi käy myös jätettävä hoitsikka.

   Poista
 3. Kaamoksella on kyllä niin täydellinen strawberry blondisävy hiuksissa! Ihanan väriset hiukset. Takkutukille suosittelen kyllä hiustenleikkuuta reilusti lyhyemmäksi, varsinkin jos ei sitä ehdi/jaksa harjata :). Meidän tyttö ei ole yhtään vastustellut hiusten leikkausta kun on kerrottu että se vähentää hiusten takkuuntumista. Ei ne lapsetkaan siitä repimisestä nauti... Saati pitkien hiusten pesusta. Nyt on kyllä taas tukka melkein peppuun asti tytöllä eli leikkuuaikaa odotellessa ;). On käyty aina kampaajalla, en ole uskaltanut fiskarseihin tarttua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon sävyn ottaisi kyllä mielellään itselleen!

   Suurin osahan luulee, että pitkä tukka on mun fiksaatio, mutta kyllä se lapsen valinta on nykyään (aluksi toki mun). Leikkaamisesta on puhuttu, kerran on ollut kampaaja-aikakin tilattu, mutta itku tuli. Kaamos tykkää niin paljon tukastaan, että sen leikkaaminen lyhyeksi olisi hänelle itselle surullinen juttu. Ja kaikessa ei periksi anneta, mutta omasta ulkonäöstä saa lapsi päättää itse (mulle leikattiin pienenä lyhyt tukka ilman lupaa ja muistan vieläkin kuinka sitä vihasin)

   Poista
  2. Tuon sävyn ottaisi kyllä mielellään itselleen!

   Suurin osahan luulee, että pitkä tukka on mun fiksaatio, mutta kyllä se lapsen valinta on nykyään (aluksi toki mun). Leikkaamisesta on puhuttu, kerran on ollut kampaaja-aikakin tilattu, mutta itku tuli. Kaamos tykkää niin paljon tukastaan, että sen leikkaaminen lyhyeksi olisi hänelle itselle surullinen juttu. Ja kaikessa ei periksi anneta, mutta omasta ulkonäöstä saa lapsi päättää itse (mulle leikattiin pienenä lyhyt tukka ilman lupaa ja muistan vieläkin kuinka sitä vihasin)

   Poista
 4. Mä niin odotin kuvia noista purkeista tähän loppuun. Mutta kuvat söpöstä Kaamoksestakin kelpaavat. :)

  VastaaPoista
 5. Ketuttaa, kun painan AINA tuota "kirjaudu ulos" -namiskaa, koska se on jotenkin enemmän tyrkyllä kuin "julkaise"-nappi. Persikka soikoon!

  Nyt en sitten tiedä, tuliko mun edellinen kommentti. Luovutan! :D

  VastaaPoista
 6. Ei kyllä uskois samaksi tukaksi! Ja minä luulin että miehen esikoisen tukka takkuuntuu, mutta Kaamoshan on ihan pro mitä siihen tulee :D
  Mistähän noita tuotteita mahtaa saada? Helpottais kovasti meidänkin arkea, jos ne hiukset sais selviksi ilman järkyttävää tappelua.

  VastaaPoista
 7. Miten olisi etikka? Lapselle voisi tietenkin olla aika karmaiseva hajukokemus, muttan onhn noita vähän miellyttävimpiäkin vaihtoehtoja, esim. yves rocherin vadelma-etikka -huuhde.

  -Anna

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images