Jumalaisen hyvä vadelmavispipuuro

Joskus sitä onnistuu - ihan vahingossa - osumaan ruokahittisuoneen. Olen kyllä tykännyt puolukkavispipuurosta aina, mutta en ole...Joskus sitä onnistuu - ihan vahingossa - osumaan ruokahittisuoneen. Olen kyllä tykännyt puolukkavispipuurosta aina, mutta en ole sitä kotona tehnyt, koska puolukat tuntuvat olevan liian happamia lapsen suuhun. Hetki sitten löysin kuitenkin kaupasta vadelmista ja mansikoista tehtyä vispipuuroa, mikä upposi sen verran hyvin, että päätin kokeilla kotona samaa. Jos kaupan vispipuuro oli hyvää, on tämä itse tehty ihan jumalaisen hyvää. Ja kuinka vähistä aineksista sen saakaan aikaiseksi!

Resepti menee yksinkertaisuuksissaan näin:

 • pussi vadelmia (200g)
 • 5dl vettä
 • 1dl sokeria
 • 1dl mannasuurimoita
Vesi, vadelmat ja sokeri sekoitetaan kattilassa ja kuumennetaan kiehuvaksi. Mannasuurimot vispataan joukkoon ja keitellään sekoitellen n. 5 minuuttia. Liesi nollille ja kansi päälle, haudutellaan näin toiset 5 minuuttia. Annetaan viilentyä ja vatkataan viilentyneenä sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jos oikein haluaa hifistellä, pieni tujaus suolaa ja vähän vaniljasokeria täydentää makua. 

Vadelmavispipuuron voi syödä sellaisenaan tai maidon/ kerman kanssa. Meiltä löytyi kermapurkin loppu jääkaapista, joten herkuttelimme tänään kerman kanssa, mutta tavallisesti maito riittää ihan hyvin. Sokerin määrässäkin voi säästellä, desillä tulee perinteisen makeaa, vähempi määrä tekee raikkaamman puuron. Tää on niin nam!


2 kommenttia

 1. Mun suosikki on mustikkavispipuuro mut pitää tätäkin kokeilla joku kerta.

  VastaaPoista
 2. Pelkistä mansikoista tai mansikoista ja raparperista tulee myös hyvää.

  Pakko samalla sanoa, että tuo sun banneri on niin ihanan freesi ja saa mut aina hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images