Pakkohankinta: Lapsen Sorelit

Kerroinkin eilen meidän hakeneen Kaamokselle pakkasten takia uudet Sorelit. Vähän jännitti löytyykö mistään kenkäkaupasta enää ta...


Kerroinkin eilen meidän hakeneen Kaamokselle pakkasten takia uudet Sorelit. Vähän jännitti löytyykö mistään kenkäkaupasta enää tammikuussa kokoja, mutta onneksi ensimmäisestä kaupasta eli Itiksen Stockmannilta tärppäsi heti oikeat. Olin kyllä tietoinen, ettei Kaamoksella ole kunnon talvikenkiä vaan alkutalvi on menty joko Reiman vedenpitävissä välikausikengissä tai kumppareissa ja villasukissa. Talvi yllätti bloggaajan kuitenkin ja oli pakko lähteä kenkäkaupoille.

Lapsen talvikengissä en ole ollut erityisen merkkiuskollinen. On ollut Sorelia, Kuomaa ja Crocsia. Ja nyt taas Sorelia, josta olen tykännyt ehkä eniten. Kuomasta puuttuu kunnollinen vedenpitävyys ja Crocsit taas ovat olleet vähän turhan ohuet. Muutamana talvena olen kaivannut myös Sorelin irroitettavaa huopasisusta, joka on tuonut kenkään kerrospukeutumisesta tutun lämmön ja tarvittaessa helpon kuivausmahdollisuuden, lunta kun kengät välillä hörppäävät, halusi tai ei.

Pidempivartisia Soreleita mietin jo alkutalvesta, mutta en sitten jaksanut lähteä metsästämään paria, kun käyttökelpoisia kenkiä löytyi monta paria. Mutta nyt kun hankin, ajattelin vinkata myös täällä Stockkalta löytyvän Soreleita alesta ja näille talvisaappaille jäi hintaa n. 27 euroa. Myös perinteinen Canada-boot malli oli tarjouksessa lastenosastolla, joten jos tarvitsette lämmintä talvikenkää, tälle vahva suositus (uudet kengät testattu eilen +20 asteen pakkasessa ja jalat pysyivät hyvin lämpimänä).

Jotkut tuntuvat pitävän Soreleita turhan painavina lapselle, mikä lienee makukysymys, josta ei voi kiistellä. Meillä paksupohjaisia Soreleita on käytetty kuitenkin jo 1-vuotiaana hyvällä menestyksellä ja kuten eilisestä postauksesta huomaa, kyllä näillä hypelläkin pystyy :)


6 kommenttia

 1. Oi, saispa aikuisille yhtä halvalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Mulla on vuosia vanhat ohuempipohjaiset Sorelit, haluaisin ne paksumpipohjaiset tilalle :)

   Poista
 2. Minutkin yllätettiin! :O
  Käytiin Eeville hakemassa Cittarista Kuomat maanantaina. Ostin vielä molempien tyttöjen Kuomiin sopivat villapohjalliset. :)
  Hyvän näköiset nuo Sorelit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on jännä, et vaikka se joka vuosi tulee niin se yllättää...KYLMÄ! :D

   Poista
 3. Meillä nyt 2-vuotias käyttää toista talvea pakkasilla Soreleita ja jos poika itse saa valita ei muita kenkiä jalkaan laittaisikaan. Vanhin lapsista taas tänään kyseli omien pakkaskenkiensä perään eli aleostoksille pitäisi vissiin suunnata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos asut paikkakunnalla, jossa on Stockmann niin kannattaa poiketa. Ja XXL:ssäkin taisi olla ihan hyvään hintaan näitä :)

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images