Ei rasismia minun nimissäni

Eilen jonotin pakettia naapurilähiön Siwassa kahden humalaisen suomalaismiehen välissä, jotka heiluivat, huojuivat ja ölisi...
Eilen jonotin pakettia naapurilähiön Siwassa kahden humalaisen suomalaismiehen välissä, jotka heiluivat, huojuivat ja ölisivät mitä sattuu. Mun paketin hakemisessa kesti ja toinen miekkosista huuteli kaupan ainoalle myyjälle, että eikö hänen kaveria voisi palvella tässä välissä, Rizzlat kun oli loppu. Totesin, että ei voi koska nyt on mun vuoro ja jos myyjä palvelisi heitä, hän ei palvelisi mua eli mä odottaisin. Tunnelma sähköistyi heti ja mulle alettiin haistattelemaan ja käyttäytymään uhkaavasti, lopulta kun en reagoinut, mua alettiin nimitellä todella halventavasti. Onneksi tilanteen katkaisi murtaen suomea puhuva vartija ja pääsin tilanteesta pois. Odotellessani yksin bussia kaupan viereisellä pysäkillä mua oikeasti pelotti, että nämä humalaiset miehet tulevat pysäkille ja kukaan ei tule väliin. Onneksi miehet jatkoivat kulkuaan toisaalle.

Tässä on yksi esimerkki miksi mä olen huomenna osoittamassa mieltä Ei rasismia minun nimissäni-mielenosoituksessa. Mielenosoituksen idea on ottaa kantaa Rajat kiinni ryhmien (niitä on kuulemma jo kaksi!) ajatukseen, että Suomeen saataisiin "naisrauha", jos rajat suljettaisiin. Voin ihan omien kokemuksieni valossa sanoa, että ainoat naisrauhaani häirinneet ihmiset ovat olleet suomalaisia. En kiistä, etteikö maahanmuuttajissakin löytyisi niitä huonosti käyttäytyviä tapauksia, mutta suomalaisten naisten rauhaa ei kyllä korjata rajojen sulkemisella.

Inhoan sanaa suvakki, vaikka monet kanssani samoilla linjoilla olevista on ottanut sen ihan kohteliaisuutena. Inhoan sitä, koska en todellakaan suvaitse kaikkea. En suvaitse kenenkään tekemiä raiskauksia, en uhkailua enkä agressiivista käytöstä, en pepun puristelua enkä varsinkaan sitä, että minä naisena olen tekosyy rasistisille ajatuksille. Sitä en todellakaan suvaitse. 

En myöskään siedä sitä, että mua pelottaa kirjoittaa tällaisista kokemuksista, joissa suomalaiset miehet aiheuttavat pelkoa. Olen nähnyt sen verran monta katupartiolaisen kirjoittamaa toivotusta, jossa katupartiointiin negatiivisesti suhtautuvalle naiselle haistatellaan, huoritellan ja pahimmillaan toivotaan joukkoraiskausta. Esimerkkejä löydät mm. Suvi Auvisen blogista. Että sellaisia naisrauhan puolustajia nämä sankarit. 

Pelko on perseestä. Siksi en suostu myöskään pelkäämään suomalaisia miehiä, naisia, enkä ketään muutakaan ihovärin, kansallisuuden tai muun toissijaisen asian takia. Silti sisimmässäni asuu nyt ensimmäistä kertaa tapahtumaan mennessäni pieni pelko, jonka takia en aio ottaa lasta mielenosoitukseen mukaan, vaikka hän on ollut mukana tapahtumissa kadunvaltauksesta Pride-kulkueeseen. Jos mielenosoituksemme kerää niitä suvakkihuoraksi huutelijoita lähelle, en todellakaan halua lapsen niitä huuteluita kuulevan. Hauskana sattumana voin kertoa, että lapsenvahtini on maahanmuuttajamies, joka lähtee yhteensä neljän lapsen kanssa kaupungille mielenosoituksen ajaksi. 

Kuvissa näkyvän Leluteekki-blogin Emilian ideoima Ei rasismia minun nimissäni! mielenosoitus järjestetään huomenna lauantaina 30.1.2016 klo 14.30-16.00 Rautatientorilla Kansallisteatterin päädyn puolella. Kuten yllä olevista kuvista huomaatte, teimme tänään kylttejä ja banderolleja tapahtumaan ja niitä riittää nopeimmille. Kuka ehtii saada tuon Kaamoksen ja mun yhdessä tehtailevan glitterisen naisrauha-kyltin itselleen? Jos et pääse mukaan, voit ottaa kantaa myös somessa hashtagilla #EiMinunNimissäni ja #InteIMittNamn

ps. ihan vaan muistutukseksi, että blogissani en julkaise yhtään rasistista kommenttia. 

7 kommenttia

 1. Oletko saanut rasistisia kommentteja?

  VastaaPoista
 2. Oliko paljon osallistujia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtien mukaan 200-300. En osaa arvioida täsmälleen oikeaa määrää, mutta satoja kuitenkin.

   Poista
 3. Oliko Kaamos kuitenkin mukana? Olin näkevinäni uutisissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lopulta sitten jäikin miekkariin, kun oli niin tohkeissaan asiasta. Eli oikein näit :)

   Poista
 4. On tavallaan aika pelottavaa, että jotkut näkevät rasismia joka puolella, vaikka ulkomaalaisten tulokkaiden määrän rajoittamiseen tähtäävä toiminta ei ole rasismia, vaan huolta maan ja kansalaisten taloudellisesta kestokysystä.

  Suomi on elänyt jo pitkään velaksi. www.velkakello.fi
  Viime syksystä alkanut voimakas ulkomaalaisten tulo on saanut kansantaloutemme äärirajoille. Uutta velkaa on otettava, jos tästä meinataan selvitä.

  Haluavatko suvakit jättää lapsilleen umpivelkaantuneen maan? Tai konkurrikypsästä maasta kai on realistisempaa puhua.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images