Valokuvaprinttejä vanerille

Näin joulun alla tuntuu joka paikassa törmäävän erilaisiin valokuvatuotteisiin, ja mikäpä olisikaan parempi lahja kuin hyviä muistoja tuova...

Näin joulun alla tuntuu joka paikassa törmäävän erilaisiin valokuvatuotteisiin, ja mikäpä olisikaan parempi lahja kuin hyviä muistoja tuova valokuva. Tunnen ihmisiä, jotka askartelevat valokuvakirjoja joka joulu ja monilla tuntuu olevan myös itse kuvatut kalenterit nykyään. Mun on kyllä tunnustettava, etten muista tilata edes perus valokuvia, saati sitten jotain koota haastavampia valokuvalahjoja. Kerran olen tilannut instakuvista magneetteja ja se on muuten siinä.

Pakko myöntää, ettei monet valokuvatuotteet oikein edes viehätä mua, mutta nyt löysin ihan sattumalta Instagramista vanerille printattuja valokuvia ja innostuin heti. Varmaan nämä on jo jo niin nähty sisustusblogien lukijoille, mutta mulle ihan uus juttu!

Ja mikä yllätys, netin kautta vaneriprinttitilauksia vastaanottava taho olikin, kuten kuvista arvata saattaa, helsinkiläinen! Plywood Print pitää majapaikkaansa Helsingin ytimessä ja lupaa printata kuvan 15mm vanerille muutamassa päivässä ja sen jälkeen kuvavaneri postitetaan tai sen voi hakea työpajasta.

Hinnat ei päätä huimaa ja oman teoksen hinnaksi tulee 15-60 euroa koosta riippuen. Erityisesti tykkään noista luontokuvista, johon puunsyyt sopivat hienosti taustalle. Näitä voisi ripustaa seinälle, mutta itse käyttäisin kuvaa mieluusti myös tarjottimena. Printin vedenkestävyydestä en kuitenkaan tiedä, joten se pitää selvittää ennenkuin tilaan kuvan ja kaadan vesilasin sen päälle. Musteen luvataan kuitenkin olevan ainakin luontoystävällistä ja uv-säteilyn kestävää.

Näissä on kuitenkin jotain uutta ideaa, josta tykkään tosi paljon. Puu on ihana materiaali ja kellertävä vaneri tekee kuvista hauskasti vanhanaikaisen ja kellastuneen näköisiä. Iskeekö muihin?

kuvat: Plywood Printin Instagram

1 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images