Välipäivälystiä Tenavat-elokuvassa

Mulla on ollut viikon sisällä ilo käydä harrastamassa kulttuuria pikkupoikaseurassa jo kaksi kertaa. Jo perinteeksi muodostunut Cl...Mulla on ollut viikon sisällä ilo käydä harrastamassa kulttuuria pikkupoikaseurassa jo kaksi kertaa. Jo perinteeksi muodostunut Club For Fiven joulukonsertti hoidettiin alta viime sunnuntaina ja tälle sunnuntaille menimme katsomaan toisen kaverin kanssa Tenavat-elokuvan ja sen jälkeen hampurilaisille. 

Kaamos on käynyt elokuvissa ensimmäisen kerran muistaakseni alle kolmen vuoden vanhana, mutta aina tuo leffaan meno vähän minua jännittää. Nyt mukana oli vieläpä ihan ensimmäistä kertaa elokuvateatterissa ollut kaveri, joten mietin nähdäänkö me lopputekstejä ollenkaan. Hyvin kuitenkin meni!

Tenavat on ollut mulle iso juttu joskus ala-aste aikoina ja odotin itse leffaa kovasti. Mulle elokuva upposi ihan hyvin, vaikka Ressun Lentäjä Ässä-seikkailut eivät oikein napanneetkaan. Mutta vaikka leffassa oli paljon hauskoja kohtauksia, tuntui poikien keskittyminen herpaantuvan vähän väliä. Ja kyllä mä sen itsekin huomasin, että välillä leffa kävi slow motionilla, mikä sopii musta sarjakuvien henkeen hyvin, nämä nykyajan lapset ovat vaan tottuneet nopeatempoisempaan kerrontaan. Tykättiin kuitenkin kaikki elokuvasta ja itse nostan peukkua erityisesti sille, että hahmot olivat ne vanhat tutut Tenavat-hahmot ilman suurempia nykyuudistuksia (vrt. uudet My Little Ponyt yms). Huomautettakoon kuitenkin, että sarjakuvien fanina halusin nähdä elokuvan nimenomaan 2-D:nä kolmiulotteisuuden sijaan.

Leffan jälkeen meille jäi aikaa leffakaverin äitiä odotellessa, joten notkuimme ensin rautatientorin jääpuistossa ilman luistimia ja suuntasimme sitten Mäkkiin syömään Happy Mealit, koska niiden mukana sai nyt Tenavat-lelun. Mulla on omaan Tenavat-fanitukseen liittyvä kunnianhimoinen tehtävä kerätä kaikki nuo Tenavat-hahmot ja onneksi sain ostettua pari ilman ateriaa mukaan, olisi nimittäin melkoinen työ syödä kolme Happy Mealia viikossa vain lelujen takia. (ja tästä tuli mieleen, että jos viime viikolla oli kolme erilaista lelua, meiltä jäi yksi hankkimatta, koska on vain Jaska Jokunen ja Tellu-lelut, argh!!) Tiedän, ettei Mäkkärissä käyminen ole kaikille mieluista, mutta mun on kyllä todettava, että on sille hetkensä. Monena aamuna olen hakenut mäkistä euron omena-kaurapuuron ennen joogaan menoa ja leluthan ovat usein tosi kivoja ja aina erikseen ostettavissa. Maidotkin on muuten luomumaitoa, eli vaikka epäkohtiakin löytyy, kyllä me välillä Mäkissä käydään.


Loppuhuvituksena tuo yllä näkyvä kuva, joka ei ole Jaska Jokusen ihastus vaan ihan minä vain. Löysin netistä Tenavanaattorin, jolla pystyi luomaan itsestään Tenavat-hahmon! Mulla on tietenkin sininen mekko päällä ja tuollaiset soljelliset prätkäbootsit :D

Mitäs te olette ekana välipäivänä puuhailleet?

2 kommenttia

  1. Tenavat leffa oli hyvä ja olisi ollut erinomainen, jos Ressun fiilistelyjä ja pään sisäisiä unelmia olisi ollut hieman vähemmän. :) Tenavaattori on mahtava ja pitihän se oma hahmo tehdä ja varmaan tytötkin haluaa tehdä.

    Myönnän sisimmissäni asuu varmasti aina ja ikuisesti Jaska Jokunen <3

    Mukavaa uutta vuotta! <3

    VastaaPoista
  2. Koululaiset kävi katsomassa Tenavat, itsekin haluaisin mutta saas nähdä kehtaanko viedä juuri kolmevuotta täyttänyttä :) Oli kyllä jo vuosi sitten katsomassa Risto Räppääjän ja vasta Onnelin & Annelin talvi, mutta en tiedä jaksaisiko keskittyä tuohon elokuvaan.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images