Oimutsimutsi.fi on nyt auki!

Hauskaa, että löysit perille blogini uuteen kotiin! Miltä näyttää? Ajattelin näin aluksi kertoa hieman uudesta sivustani ja miksi ...


Hauskaa, että löysit perille blogini uuteen kotiin! Miltä näyttää?

Ajattelin näin aluksi kertoa hieman uudesta sivustani ja miksi se näyttää siltä miltä näyttää. Jos luit blogiani myös vanhassa osoitteessa, tiedätkin että mietiskelin pitkään millaisen etusivun blogilleni haluaisin. Itse olen lukijana helppouden ystävä ja tykkään eniten blogeista, jossa juttua tulee toinen toisensa perään ilman turhia klikkailuja. Bloggaajana kaipasin kuitenkin muutosta entiseen, sillä pötköön juttujen kirjoittaminen hankaloitti omaa hahmottamiskykyä ja välillä en suoraan sanottuna pysynyt enää perässä mistä olin viime aikoina kirjoitellut, jutut kun vanhenivat etusivulla niin nopeasti.

Onneksi moni lukijoista ymmärsi ongelmani ja sain monelta viestiä, että etusivu, jossa näkyisi pikkupätkät useista bloggauksista toimisi myös hyvin. Ja koska blogissani käy paljon lukijoita, joita kiinnostaa vain tietyt jutut, esimerkiksi perhejutut tai tyylijutut, on niiden löytäminen nyt entistä helpompaa, kun ei tarvitse kahlata koko blogihistoriaa läpi :) Jokaisen jutun lopussa on myös alhaalla suora linkki edelliseen ja seuraavaan postaukseen, eli välttämättä etusivun kautta ei tarvitse navikoida, kun haluaa siirtyä seuraavaan postaukseen. Sain myös toiveen esteettömästä lukemismahdollisuudesta, sillä ainakin yksi pitkäaikaisista lukijoistani on näkövammainen. Laitathan Tytti viestiä toimiiko nykyinen pohjaa ja voinko jotenkin helpottaa lukemista vielä?

Yksi isommista uudistuksista lienee kuitenkin uusi logo ja banneri, vai jäikö joltakin huomaamatta tuo iso ruohikko yläkulmassa?! Ruohikko on kuvittaja ja katu- ja muraalitaiteilija Maikki Rantalan käsialaa. Maikin duuneja on blogissa näkynyt ennenkin, sillä hän on ollut maalaamassa muun muassa Myyrmäen aseman seinämaalauksia, Pärnussa näkemäämme muraalia sekä Kauneushoitola Hillan seinämaalausta.  Banneri on juuri sellainen kuin toivoinkin: rönsyilevä, värikäs ja eikä missään määrin minimalistinen :D Samalla kun kiitän Maikkia avusta, kiitän myös mm. Irc-gallerian ja Heimon takana olevaa Jaannon Jaria koodausavusta. Jos jossain niin koodauksessa olen ihan surkea ja Jari on onneksi siinä hemmetin hyvä. Näin saatiin juuri oikeat värit otsikoihin ja no, blogi ylipäätään käyttökuntoon! KIITOS!

Se, mikä vielä aamusta puuttuu on Suomen Blogimedian omat bannerit, mutta nekin varmasti päivän mittaan ilmaantuvat blogiin, jolloin ollaan melkolailla valmiita. Ainakin hetkeksi.

Mutta kertokaapa te, miltä näyttää? Onko Fontti ok kokoinen ja luettava, mites käytettävyys muuten?

Follow my blog with Bloglovin

29 kommenttia

 1. Noniin! Oikein hyvältä näyttää! Eikö ollutkin aika iisibiisi sitten tämän ko. templaten kanssa! Ja tosi kaunis toi banneri, upeet värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no jos mun koodaajalta kysyy niin en tiiä oliko :D kun halusin ton ton ja ton pois ja vaihtaa tuota ja tuota niin saattoi olla Jarilla ihan kiva tehdä tätä :D

   Poista
  2. Mutta siis onneksi oli joku pohja mistä lähteä kokoamaan, helpotti kyllä hommaa!

   Poista
 2. Jee! Hyvältä näyttää! :) Friikkiä, että sais oikeesti jättää kommentin pitkästä aikaa Bloggeriin kirjautuneena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kommentoisit bloggerista, sun naama näkyis tossa pylpyrässä!!

   Poista
 3. Hyvältä näyttää!
  Upea tuo uusi banneri! ;)

  VastaaPoista
 4. Tämähän näyttää mahtavalta kännykästäkin luettuna, pitänee katsoa kokonaisuudessaan vielä koneeltakin. Mutta miten sait tän bloggerin kommentoinnin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä tein viime hetkellä sellasen väistöliikkeen, et kokosin Jarin kanssa koko höskän bloggeriin, ainakin väliaikaisesti :D

   Poista
 5. Veera, siirtymällä kokonaan Bloggeriin :D

  Hyvältä näyttää, paljon paremmalta kuin lauantaina!

  VastaaPoista
 6. PS. Bannerissa on viinilasi, montako seuraajaa lähtee?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sanoit! Mä luulin, että siinä on mehua.
   Lähden. =D =D =D

   Poista
  2. Apua, nyt tää näyttää niinku toi mehu ois sua varten Pia laitettu ;)

   Poista
  3. Tuo viinilasi on just hyvä, sen pitää antaa jäädä!

   Poista
 7. Hyvältä näyttää! Täytyy muistaa varmistaa, että toimii bloggerin lukulistan kautta myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on sillä ikivanhalla bloggerin seurantalistalla, jota käytin vuonna 2010-2012 :)

   Poista
 8. Heippa, mielestäni tämä pohja toimii muuten yhtä hyvin kuin edellinen, paitsi että kännykällä selaillessa tuntuu turhauttavalta, kun täytyy vedellä sormella monta kertaa että pääsee kommenttien yli vanhempaan tekstiin. En tiedä voisi linkki olla jo tekstin alla suoraan? Tää nyt ei maailmaa kaada tai lopeta blogin lukemista, mutta helpottais sitä ainakin :) ihana nurmikko ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois olla! Mä siirrän sen ylemmäs :) Hyvä huomio!

   Poista
  2. Mietinkin, että onkos noita tekstissä mainittuja linkkejä uudempiin ja vanhempiin kirjoituksiin nyt ollenkaan, mutta löytyihän ne tuolta alhaalta lopulta :)

   Poista
  3. Eilen ei saatu niitä ylemmäs, mutta kokeilemme tänään uudelleen :)

   Poista
  4. Eilen ei saatu niitä ylemmäs, mutta kokeilemme tänään uudelleen :)

   Poista
 9. Tosi hyvältä näyttää! Fonttikoko on jotenkin omaan silmään hiukan nafti (15.6" näyttö), mutta näkee kyllä hyvin lukea :) Ja tuo uusi banneri on todella ihana, samoin profiilikuva! Ainut mikä ei minulla ainakaan näy on nuo Instagram-kuvat - niistä näkyy vain kuvien reunat ja hiiren päälle viedessä somejakamiseen linkit, mutta itse kuvat eivät näy!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tiedosta! Tutkaillaan onko tota instaongelmaa muillakin, itse olen huomannut että välillä mullakin häviää muiden blogien somesetit, mutta ne tulee sit takaisin hetken päästä.

   Poista
 10. Hyvä on! ja taas ollaa naapureita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kelpaa :D sä soitit - oon poskiontelontulehduksessa niin soitellaan joku pv kun ei käy puhuminen kipeetä päähän.

   Poista
 11. Tää on hieno! Mikä template sulla on tässä? Muakin kiinnostaisi saada etusivulle näkymään pienet alut uusimmista jutuist tähän malliin. Se pötkössäoleminen ärsyttää jo jopa itseä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin etsiä sen sulle ja laittaa facessa, template on alunperin Lauran löytämä, mutta kumpikin olemme tehneet omiimme paljon muokkauksia.

   Poista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images