Kaksi talvista lastenkirjasuositusta

Kävimme pari päivää sitten kirjakaupoilla etsimässä uutta luettavaa iltahetkiin ja kerrankin valinnat osui ja upposi meihin molempiin! ...


Kävimme pari päivää sitten kirjakaupoilla etsimässä uutta luettavaa iltahetkiin ja kerrankin valinnat osui ja upposi meihin molempiin! Nämä ovat sekä aivan ihania kirjoja, että sijoittuvat vieläpä talviaikaan ja toinen jouluun. Kumpikin on testattu nyt siis omassa lukulaboratoriossamme, jossa neljävuotias kuulija on aika kranttua sorttia. Pakko myöntää, että myös minä ääneen lukijana olen melko valikoiva ja kyllästyn liian helposti lastenkirjoihin. Näissä on siis myös tylsän aikuisen lukuintotakuu....

Ekaksi Suhosten sisaruksien Erikoiskoira Affe Talviseikkailu Lapissa, joka löytyi #Kirja pop-upista Unioninkadulta 40% alennuksella. Oli siis pakkohankinta. Kirja on melko ohut ja nopeasti luettava, mutta hauska ja ennen kaikkea kuvitukseltaan tosi yksityiskohtainen ja kiinnostava. Kirjan päähenkilöinä ovat 4-vuotiaat kaksoset Kerttu ja Arttu, jotka matkaavat tädin ja Affe-koiran kanssa Lappiin. Jännittäväksi kirjan tekee Affen katoaminen ja kaiken kaikkiaan kirja oli ihanan klassinen satu onnellisella lopulla. Tässä kirjassa yhdistyy mun mielestä kaksi tosi kivaa juttua: Ellan ja Aleksin tapainen yksinkertainen juoni ja kerronta sekä Salla Savolaisen kuvituksista tuttu nykyaikainen yksityiskohtaisuus (kirjassa oli tosi paljon Ivana Helsinki printtejä!). Tätä oli tosi kiva lukea ja katsella, suosittelen ehdottomasti lastenkirjahyllyyn!

Ja toinen valintamme oli Tatun ja Patun Ihmeellinen joulu, joka lähti mukaan vain ja ainoastaan Otavan kirjakaupan hyvän suosittelijan takia. Ja hyvä, että lähti, mä en ole ikinä nähnyt Kaamoksen nauravan tukehtumispisteessä yhtä kirjaa lukiessa alusta loppuun saakka! Me ollaan luettu ihan liian vähän Tatuja ja Patuja, mutta selkeästi nyt on se aika, milloin huumori alkaa kunnolla uppoamaan. Ehkä pienoisena miinuspuolena Tatuun ja Patuun saa myös aika paljon aikaa uppoamaan, mikä ei joka iltaisessa kirjarumbassa ole aina se paras juttu. Siksi on hyvä, että pidempien kirjojen lisäksi on olemassa noita lyhyempiä, kuten Erikoiskoira Affen kirja. Tatussa ja Patussa on kuitenkin sellaista huumoria, joka uppoaa myös aikuiseen hyvin ja nauroin itsekin kippurassa Outolan pojille, jotka sekoittivat joulukuusen ja joulupukin ja alkoivat etsimään tuuheaa ja hyväntuoksuista joulupukkia olohuoneen nurkkaan. Mietinkin eilen mikä olisi Tatun ja Patun suositusikäraja. Ehkä se olisi neljästä vuodesta ylöspäin aina vanhuksiin asti? 

En tiedä ehtiikö nämä enää tilaamalla kotiin jouluksi, mutta ainakin kirjakaupoista varmasti löytyy. Tai sitten alkuvuodeksi kirjastoon varaus vetämään, sillä nämä kannattaa lukea nyt talven aikana!

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images