Ihon- ja hiustenhoidon lempituotteet vuodelta 2015

Mietin pitkään jaksanko tehdä minkäänlaista "vuoden parhaat" listausta blogiini, mutta aika monet kavereistani kyselevät säännöll...

Mietin pitkään jaksanko tehdä minkäänlaista "vuoden parhaat" listausta blogiini, mutta aika monet kavereistani kyselevät säännöllisesti lemppareitani ihonhoidosta, joten päätin tehdä listauksen parhaista ihonhoitotuotteista. Parhaista siis tällaiselle + 30-vuotiaalle pintakuivalle, ajoittain akneen taipuvaiselle iholle. Mutta useimmat tuotteista ovat joko yleistuotteita joka ihotyypille tai sitten herkälle iholle sopivia, joten toivottavasti mahdollisimman moni löytäisi uusia lemppareita näistä! Joukossa on suurimmaksi osaksi luonnonkosmetikkaa sekä muutama "tavallinen" vaihtoehto, sekakäyttäjiä kun tässä ollaan.


Aloitetaan putsareista! Tälle vuodelle löysin kaksi puhdistustuotetta, jotka jäävät varmasti jatkuvaan käyttöön. EkoPharman puhdistava vadelmavaahto* on kaikista kokeilemistani luonnonkosmetiikkaputsareista tehokkain ja sillä lähtee myös silmämeikki hyvin. Tuote on todella riittoisa, hyväntuoksuinen ja pakattu isoon pumppupulloon. Tätä suosittelen ihan kaikille, ikään ja ihotyyppiin katsomatta.

Vadelmavaahdon kaverina mulla on melko vasta ostettu GamArden misellivesi aamuihin ja niihin päiviin, jolloin en meikkaa ja kasvojenpesu laiskistuttaa. Luin jostakin kosmetiikkablogista tämän miselliveden olevan luonnonkosmetiikkamisellien ykkönen ja uskon sen, sillä silmämeikkikin lähtee tällä helposti pois. Tämä on muuten eka misellivesi, jota koskaan  käytän, eli Matti Myöhäinen ilmottautuu!

Uudistunut EkoPharman kasvovesi* on nyt mustaherukkauutepohjainen ja suihkutettavassa pumppupullossa. Mä en ollut ymmärtänyt kasvoveden merkitystä ennen tätä suihketta. Nyt olen huomannut, että oikean pH:n lisäksi kasvovesi tuo iholle kosteutta, etenkin kasvovoiteen kanssa hierottuna iholle. Suihkuttelen mustaherukkaista suihketta myös meikin päälle ja mulla on sitä pienessä suihkepullossa aina mukana. Tuoksu on tosi mieto, mikä sopii tähän hyvin. Saatan olla maailman ainoa luonnonkosmetiikkafriikki, joka ei tykkää niistä Dabban kukkaisvesistä. Musta ne haisevat ihan kammottavalle ja itselleni marjatuoksut sopivat paremmin.


Hillan Minnalta saatu BTB13 seerumi*pitää sisällään vain kolmea raaka-ainetta: hyaluronihappoa, L-karnitiinia ja oroottihappoa. Seerumi on poistunut jo myynnistä ja sen on korvannut joku vielä parempi saman tyyppinen tuote, mä käytän kuitenkin tätä vanhempaa vielä hetken. Tykkään tästä, koska seerumi imeytyy ihoon hyvin ja pitää ihosolut aktiivisina patentoidun koostumuksensa kautta. BTB13 yhdiste toimii niin iho-ongelmiin kuin anti-age hoitonakin. Mä käytän lähinnä akneen taipuvan ihon takia tätä.

Viime kesän hypetin yhtä tuotetta, Caudalien Eau de Beaute kasvosuihketta, joka kulki aina mukana. Nyt olen pitänyt ihoa supistavasta ja syväkosteuttavasta tuotteesta hieman taukoa, mutta nyt kun tätä postausta kirjoittaessani suihkutin sitä kasvoilleni ....ah! Vaikka Caudalie ei ole luonnonkosmetiikkamerkki, sisältää tämä kulttisuihke 100% luonnosta saatavia ainesosia, joista erityisesti eteeriset öljyt tuoksuvat voimakkaasti. Pieni 30ml purkki kestää hienojakoisen suihkeen ansiosta iäisyyden ja kuulemma käyttäjiksi lukeutuu mm. Victoria Beckham. Suihkeen esikuvana toimii  Unkarin kuningatar Isabellen käyttämä kauneusseerumi, mutta tuote toimii kaltaisilleni lähiökuningattarille yhtä lailla. 

Silmänympärysvoiteista kokeilussani oli muistaakseni kolmea erilaista tuotetta, joista virolainen Vestige Verdantin silmänympärysvoide osottautui lempparikseni. Voide on hyvinimeytyvää ja ei turvota silmiä. Vestige Verdantin voiteen paras juttu on kuitenkin tuo metallinen kärki, jolla tuote levitetään silmänympärysiholle. Littana ja aina viileä kärki on hyvä etenkin aamuisin, kun haluaa tasoittaa yön aikana tulleita silmäpusseja ;)


Vuosi 2015 oli mulle myös erilaisten palatuotteiden vuosi ja löysin monta suosikkia niistä. Ensimmäisenä mieleen tuli öljyiset hierontapalat Lushilta, joista kuvassa keltainen 100% luonnon raaka-aineista tehty Each Peach pala. Hieronnan sijaan käytän näitä paloja vartaloni rasvaamiseen etenkin talvisin, kun kosteusvoiteen tehot ei riitä.

Toinen suosikki löytyy niin ikään Lushin 100% luonnon raaka-aineista tehdyistä tuotteista, se on Full Of Grace seerumipala*, joka toimii hyvin myös kasvoöljyn tilalla.

Kolmas palasuosikki on tuo epämääräinen vihreä homeiselta näyttävä ympyrä. Se on shampoota :D Lushin Karma Komba päätyi listalleni ihan siksi, että saan sillä hiukset todella puhtaaksi ja se on tosi kätevä myös reissussa. Tämän palan kanssa on lennetty niin Tanskaan kuin Ivaloonkin pelkät käsimatkatavarat mukana. Muista ominaisuuksista en niin osaa sanoa, pääasia että paksun tukan saa iisisti puhtaaksi, ei mikään helppo homma kaikilla aineilla.


Listan viimeisessä osasta löytyy Laveran Rose Garden bodylotion, jota hankin yleensä Berliinistä kesällä. Mummomainen ruusuntuoksu on lempparini ja Laveran lotion on mukavan kevyt ja nopeasti imeytyvä tuote kesällä. Talvisin lisään päälle vielä öljyä jossain muodossa. Vartalorasvoissa en ole kovinkaan tiedostava, käytän jotain halpaa ja hyvää ja Lavera vastaa tuntomerkkejä enemmän kuin hyvin. (edit: kirjoitin tähän pitkät pätkät Weledan ruusu-vartalovoiteesta, kunnes tajusin ettei tämä ollutkaan sitä! Sekin on siis hyvä ja käytössä myös )

Hoitoainerintaman uusi tulokas kaapissani on Uoga Uogan Finally! hoitsikka puolukka- ja rosmariiniuutteilla. Tätä ei valitettavasti taida saada Suomesta, itse tilasin purkin Liettuasta ihan testimielessä ja tykästyin kovasti. Nyt kun olen kasvatellut tukkaani, haastavaksi asian on tehnyt hiusten paksuus. Ponnarini on kaksi kertaa yhtä paksu mitä suomalaisilla yleensä ja hiusten selväksi saaminen on melkoinen suoritus. Uoga Uoga sekä selvittää että hoitaa hiuspohjaa, joten tätä täytyy varmaankin tilata jossain vaiheessa lisää.

Kasvokuorinnoissa olen tykästynyt entsymaattisiin kuorintoihin, joissa kuorivia rakeita ei ole ollenkaan. EkoPharman mustaherukkakuorinta* on sopiva myös herkälle iholle ja sen vaikuttavana aineena ovat AHA-hedelmähapot. Ihon kuorinta kannattaa tehdä n. kerran viikossa, jotta kuollut ihosolukko irtoaa ja voiteiden tehoaineet pääsevät vaikuttamaan paremmin. 

Viimeisenä listalta löytyy vuoden yllättäjä, I love me-messuilta hankittu Crabtree & Evelynin Gardeners Hand Recovery kuorintavoide. Puhtaasti tuoksun takia hankittu kuorintavoide osottautui huipputuotteeksi, jolla saa sekunneissa sileämmät ja ihanantuoksuiset kädet. Merkillä on myös käsivoiteita, jotka ovat maailman kuuluja ja todella suosittuja, nämä eivät kuitenkaan ole luonnonkosmetiikkaa.

Tässä minun listani, löytyikö samoja suosikkeja? :) Entäpä ihan uusia tuttavuuksia?

* merkityt tuotteet saatu

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images