Saimaannorppapäivä

Meillä on yleensä viikonloppuisin tapana lähteä edes jompana kumpana päivänä jonnekin retkelle, yleensä museoon tai metsään. Eilinen meni mu...

Meillä on yleensä viikonloppuisin tapana lähteä edes jompana kumpana päivänä jonnekin retkelle, yleensä museoon tai metsään. Eilinen meni mulla aika lailla perjantaista toipuessa ja tänään oli pakko pitää pakollinen siivouspäivä, joten emme ole päässeet kotipihaa ja lähikauppaa kauemmaksi koko viikonloppuna. Löysä sunnuntai on ollut lakanan vaihdosta ja tiskaamisesta huolimatta ihanan rauhallinen ja aamulla meillä meni useampi tunti, että pääsimme edes sängystä ylös. Sen jälkeen olemme lukeneet, leikkineet Duploilla ja katselleet videoita.


kaamos saimaannorppa kirja kaamos saimaannorppa sangyssa paiva sangyssa kaamos saimaannorppakirja


Kaamoksella on ollut koko syksyn saimaannorppakausi meneillään. Youtubesta löytyy muutama saimaannorppavideo, joita hän on katsonut lähes joka ilta ja välillä meillä asuu pieni kuuttivauva. Etsimme muutama viikko sitten Helsingin keskustan kirjakaupat läpi, jotta olisimme löytäneet lapsille suunnatun saimaannorppakirjan, mutta mikään eteen sattunut kirjakauppa ei sellaista myynyt. Epäilin, että Nuuksiosta Haltian luontokeskuksesta sellainen olisi voinut löytyäkin, mutta koska emme olleet sinnepäin nyt menossa, tilasin lehdistökappaleen Saippa Saimaannorppa kirjasta suoraa kustantajalta.


Keväällä ilmestynyt Saippa Saimaannorppa on ihan mahtava satumuotoon tehty tietokirja maailman uhanalaisimmasta hylkeestä. Täytyy myöntää, etten itse tiennyt mitään saimaannorpan elämästä, joten kirja laajensi myös omaa tietouttani paljon. Kirjassa seurataan saimaannorpan ensimmäistä vuotta kevättalvesta seuraavan vuoden talveen sadun ja kuvitusten avulla. Lopussa on kattava tietopaketti Suomessa asuvista hyljelajeista.


saimaannorppkirja kaamos saippa saimaannorppa saippa saimaannorppa sari kanalauni saimaannorppa kaamos


Kirjan lisäksi olemme katselleet ne muutamat saimaannorppavideot netistä ja myös muokanneet hieman kuukausilahjoituskohteitamme, sillä päätimme alkaa yhdessä saimaannorpan kuukausitukijoiksi pienimmällä 8 euron lahjoitussummalla. Pienimmällä ihan siksi, että olen muutaman muunkin itselleni tärkeän hyväntekeväisyysjärjestön lahjoittaja. Lahjoittajan nimeksi on kuitenkin nyt merkattu Kaamos ja tehtyäni e-laskun, ensimmäinen lahjoitus lähtee lapsilisäpäivänä. Nyt Kaamokselle alkaa siis tulemaan myös oma Luonnonsuojelija-lehti neljä kertaa vuodessa :)


Oikeastaan olisi kiva, jos luontokasvatus ei olisi ihan täysin oman kiinnostukseni varassa ja löytäisin pienille lapsille (tai ehkä perheille) sopivan luontokerhon, joka kokoontuisi viikonloppuisin. En ole kerhoa sen kummemmin etsiskellyt, mutta jos jollakin on tietoa tällaisista jutuista, niin kertokaahan enemmän!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Hei!

  Kannattaa ehdottomasti tutustua Luonto-Liiton toimintaan. En ole varma minkälaisia luontokerhoja siellä suunnalla on, mutta ainakin perheleirejä löytyy ja kaikkea muuta kivaa lapsille suunnattua toimintaa. http://www.luppi.fi/ Meininki on aina hyvä :)

  VastaaPoista
 2. Suomen Latu organisoi myös Metsämörri-toimintaa. Metsämörro on lasten ystävä metsässä ja toiminta on sadunomaista ja leikkisää yhdessö oloa, tutkimista, leikkimistä ja laulamista luonnossa.. Järvenpäässä Ladulla ob ainakin iltakerhoja keväisin ja syksysin mutta en tiedä miten Helsingissä..

  VastaaPoista
 3. KIITTI! Otan heti selvää jos löytyisi Itä-Helsingistä oma kerho!

  VastaaPoista
 4. Ja Suomen ladun toiminta ei vaadi hiihtokelejä...? :D Pitääpä ottaa selvää!

  VastaaPoista
 5. Kyllä! Itsekin olen ohjannut vastaavaa kerhoa joskus :) Ja Luonto-Liitolla on lapsille myös ihan oma lehti, Sieppo. Todella hyvä ja laadukas lastenlehti. Sisältää paljon luontopuuhaa ja aikuistakin kiinnostavia luontojuttuja. Ja hieno kuvitus! Mulle tuli tämä lehti kun olin ohjaajana, ja nyt haluaisin oikeastaan tilata sen... vaikka mulla ei ole lapsia =) Suosittelen kaikille lapsille, hintakaan ei päätä huimaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images