Arkoja aiheita

Sain kesällä kutsun, jossa pyydettiin minua mukaan videolle keskustelemaan naistentaudeista, kuukautisista sekä etenkin siitä mikä on myooma...

Sain kesällä kutsun, jossa pyydettiin minua mukaan videolle keskustelemaan naistentaudeista, kuukautisista sekä etenkin siitä mikä on myooma. Suoraan sanottuna en muista myöntyneeni koko juttuun mukaan, koska mulle saatiin aika monta kertaa vakuuttaa, että olen mukana tämän tyyppisessä kampanjassa. Yleensä en henkilökohtaisuuksia blogissani höpise, siksi ajatus kuukautisista ja tulevaisuuden perhemietteistäkin tuntui tosi oudolle, onneksi mukana videolla olivat Karoliina ja Iina, puheliaat tyypit joiden kanssa olen aiheesta jutellut muutenkin.


Kun katsoin videot, tuli fiilis, että näistä asioista pitäisi puhua kyllä oikeasti avoimemmin. Kuten tuolla videolla nolona myönnän, ei mun tule käytyä gynekologilla ihan kerta vuoteen tahtin, vaikka niin suositeltaisiin. Kun pilleritkin ovat aknen ehkäisyyn, saan ne vähän liian helposti uusittua vaikka puhelimella. En vain muista tilata gyneaikaa. Tilasin kyllä heti kuvauksien jälkeen ajan ja nyt voin iloita, ettei mitään huolestuttavaa onneksi löytynyt. Pitäisi ehkä tilata samantein myös vuoden päähän aika, ettei tauko veny liikaa.


https://vimeo.com/140772550

https://vimeo.com/140775510

https://vimeo.com/140778559

https://vimeo.com/140785648

https://vimeo.com/140789526

Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Enpä ole ikinä edes kuullutkaan myoomasta! Hurjan kuuloinen, vaikka hyvälaatuiseksi määritelläänkin. Enpä kyllä tiedä kuukautiskierroistanikaan mitään. Sieltä ne on tullu aika tasasesti aina kerran kuussa. Yleensä muutamaa yötä ennen näen unta, jossa etsin vessaa ja vessaan päästyäni alkaa alapäästä valua verta noroina. Hyvin vakuuttava kiertokalenteri, eikös? :D
  Menkat katosikin kokonaan, kun aloitin minipillerit aloittaessani seurustelut. Olen todella tyytyväinen asiaan, vaikka joidenkin mielestä se kuulostaa oudolta, ettei menkkoja ole ollenkaan. Onhan se aika kova hormoonipaukku, mutta se tunne, ettei tunne oloaan niin epävarmaksi viikkoa kuussa on mielestäni pään kannalta ainakin parempi. Synnytyksen jälkeen kuukautiset palasi kolme päivää jälkivuodon loputtua, piti jälkitarkastustakin siirtää heti ja sainkin pillerit taas käyttööni.
  Ja kaikesta voikin päätellä, etten käy gynellä tasan kuin sen, mitä pillerin uusiminen ja raskaus vaatii. Ei sen takia, että se olisi maailman kamalinta, vaan ettei tule varatuksi aikaa (miksi käydä lääkärissä, jollei ole vaivoja) enkä oikeastaan edes tiedä, miten usein missäkin tarkastuksissa olisi hyvä käydä. Mammografiassakin varmaan pitäisi käydä ja hammaslääkäri varata..

  VastaaPoista
 2. Olisi kyllä hyvä samaan syssyyn munkin tilata hammaslääkäri itselleni, eikä mammografiakaan pahitteeksi ole. Mä en ole mikään myooma-asiantuntija, mehän videolla puhutaan niistä pahimmista oireista aika paljon, vaikka monilla myooma on ihan oireeton.

  Mutta koska myoomasta tai menkoista ylipäätään puhutaan tosi vähän, voi nainen kärsiä oireista pitkäänkin ilman hoitoon hakeutumista, mikä ei ole hyvä juttu.

  VastaaPoista
 3. Mammografiassa ei säderasituksen takia todellakaan kannata käydä "muuten vaan". Ilmaiset seulonnat alkavat sitten kotikunnan puolesta vanhempana. Nuoren naisen ei yleisesti tarvitse käydä gynekologisessa tarkastuksessa vuosittain, vaan 2-3 v välein riittää.

  VastaaPoista
 4. Hyvä tietää! "Vuosihuolto" ei siis ole tarpeeseen, jos ei ole mitään erityisiä oireita, mitä haluaa tarkastuttaa tai jotka huolettaa?

  VastaaPoista
 5. Juuri näin! 😊

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images