Saimaannorppia näkyvissä!

Syksy on mun lempparivuodenaikani, eikä vähiten sen takia, että viimein saa kietoutua villavaatteisiin. Lähes jokavuotinen syysjuttu on etsi...

norppahaalari kaino elsa1


Syksy on mun lempparivuodenaikani, eikä vähiten sen takia, että viimein saa kietoutua villavaatteisiin. Lähes jokavuotinen syysjuttu on etsiä seuraavaksi talveksi villahaalari lapselle ja tälle syksylle tulossa on jo kolmas Kainon haalari. Viime vuonna ostin Kaamokselle toiselta suomalaiselta merkiltä villahaalarin, mutta se ei ollut yhtään niin ihanan pehmeä, mitä Kainon haalarit ovat. Siksipä siis tänäkin vuonna luotamme parhaaksi todettuun Kainoon.


Olin ihan pähkinöinä kuullessani tämän vuoden haalareista löytyvän saimaannorppia. Norppakuvio kiilasi heti Kainokuvioiden kärkeen, vain värin valinta tuottaa ongelmaa. Kuvassa näkyvän sinisen lisäksi norppia löytyy vaaleanharmaalla pohjalla sekä keltaisella pohjalla. Harmaa vai sininen - kas siinä pulma!


norppa image lehtioSll:n luontopuodista olen pitkään himoinnut Erik Bruunin saimaannorppa-julistetta, mutta sen koko on tosi hankala kehyksiä hankittaessa. Tämän syksyn uutuutena klassikkonorppaa löytyy kuitenkin A5-kokoisissa avolehtiöissä, jotka ilahduttavat työpöydällä mukavasti.  Ehkäpä ilahdutan myös itseäni muutamalla vihkolla, niitä kun kuluu yllättävän kovaa vauhtia.


Saimaannorppia uiskentelee Saimaalla tällä hetkellä n. 320 kpl ja tavoite on nostaa kantaa yli 400 saimaannorpan vuoteen 2025 mennessä, jolloin välittömän sukupuuton uhka poistuisi. Suomen luonnonsuojeluliitto on ollut mukana norppien suojelussa vuodesta 1979 ja saimaanorpan kanta on sinä aikana yli tuplaantunut. Mitään nopeita vesseleitä nämä eivät siis ole suvun jatkamisessa, mutta toivon kymmeneen vuoteen mahtuvan niin paljon norppavauvoja, että tavoite toteutuu. Ja niin toivoo Kainokin - Sen lisäksi, että nämä norppahaalarit ovat nyt ennakkotilaajan alessa, lahjoittaa Kaino saimaannorppa-tuotteistaan 3 euroa/ tuote saimaannorpan suojelemiseen, Suomen luonnonsuojeluliitolle.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Huh, huh, aika hintavia ovat!

  VastaaPoista
 2. Hei!http://uhanadesign.blogspot.fi/2013/11/mista-tuotteiden-hinnat-muodostuvat.html?m=1 tässä on hyvä juttu selvittämään mistä suomalaisen merinovillavaatteen hinta muodostuu. Oikein hoidettuna vaate on lähes ikuinen.

  VastaaPoista
 3. Saman haalari on meilläkin hankintalistalla, väri taitaa olla harmaavalkoinen. Nyt pohdituttaa koon valinta, 4v. poika nyt 107 cm ja Kainon koko-ohjeistuksen mukaan 110 olisi passeli koko. Toisaalta 120 cm menisi seuraavat 2 talvea, kun kyseessä tosiaan suht arvokas hankinta. Eikös teillä ole ollut usein vähän reilumpaa kokoa näistä käytössä? Oliskohan tuo yhtä suurempi koko ihan jätti?

  VastaaPoista
 4. No Kaamos on aika samankokoinen ja ajattelin ottaa 120cm :) mutta mikä väri...sininen ehkä tänne?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images