Leijafestivaali 22.8.2015 Kaivopuistossa

Berliinin reissullamme Tempelhofin lentokentällä hengaillessa näimme niin hienoja leijoja taivaalla, että lennättäminen alkoi kiehtomaan kum...

11140240_802738523142484_8835582315748653642_n


Berliinin reissullamme Tempelhofin lentokentällä hengaillessa näimme niin hienoja leijoja taivaalla, että lennättäminen alkoi kiehtomaan kumpaakin meistä. Yritimme ensin rakentaa leijaa itse mökiltä löytyvistä tarpeista, mutta emme onnistuneet kovin hyvin. Mökiltä kotiuduttuani bongasin kuitenkin kauniita Kiinassa käsintehtyjä hyönteisleijoja Eteläesplanadin Finlaysonin ikkunassa ja en malttanut olla hankkimatta yhtä meillekin.


Leijailutuurimme oli myös tämän leijan osalta huono: kaunis keltainen sudenkorentoleija nousi kyllä ilmaan, mutta tiputtuaan maahan sen siipi meni heti rikki! Tänä aamuna liimailin murtuneita tukikeppejä kiinni leijan runkoon, mutta en enää lennätystarkoituksessa. Kauniista käsintehdystä leijasta tuli hieno koriste kotiin, mutta me olimme edelleen ilman lentävää leijaa. Onneksi Camilla vinkkasi, että Tigeristä löytyisi muutamalla eurolla leijoja ja viimein tärppäsi! Juostuamme illalla leijan kanssa se nousi kuin nousikin taivaalle ja lennättäminen oli hauskaa. Sitten tuulenpuuska laantui, leija tipahti maahan eikä edes puun lehdet heiluneet enää tuulessa. Miten tämä onkin näin hankalaa? Olen ihan varma, että lapsena lennättäminen oli helpompaa!


Koska oma leijailutaipaleemme on nyt ollut hieman haasteellinen, aiomme mennä ensi lauantaina 22.8.2015 Kaivopuistoon, jossa järjestetään kaikille avoin Leijafestivaali. Otamme tietenkin oman leijan mukaan ja toivomme tuulta, mutta ennen kaikkea haluan nähdä kuinka ammattilaiset hoitavat homman kotiin kahdessa leijanäytöksessä, klo 13:00 ja 15.00. Leijanäytöksistä vastaa kiinalainen Zhiping Liu, pitkän linjan leijanlennättäjä ja -rakentaja ja mua jo nyt jännittää, miten leijat saadaan ylös jos onkin tyyntä!


Festareilla voi myös rakentaa oman leijan jos sitä ei vielä ole. Me aiotaan ehdottomasti kokeilla leijan rakennusta, sillä kyllähän oikeaoppinen leijanrakennustekniikka on melkein yleissivistystä ;)


Onko muitakin tulossa Kaivariin lauantaina?


kuva: leijafestivaali


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images