Kotona tehty matcha latte

Jos kahvia ja teetä vertaillaan, olen 98% kahvi-ihminen. Teetä tulee juotua tosi vähän, mutta nyt on kesän aikana tullut hörpittyä yhä enemm...

matcha latte omm2


Jos kahvia ja teetä vertaillaan, olen 98% kahvi-ihminen. Teetä tulee juotua tosi vähän, mutta nyt on kesän aikana tullut hörpittyä yhä enemmän ja enemmän matcha lattea. Ymmärrän hyvin miksi tästä japanilaisen hienoksi jauhetun vihreän teen ja lämpimän maidon yhdistelmästä on tullut suosittua, se on tarpeeksi pehmeää ja silti todella tujua ja piristävää.


matcha latte omm5maitovaahto matcha latte omm3clearspring matcha latte omm2


Teeguruilla on omat niksinsä täydellisen matchateehen ja latteen, minä olen hieman soveltanut reseptiä omaan tarkoitukseeni. Vispaan maidonvaahdottimella maidon kuohkeaksi ja sillä aikaa sekoitan sopivan määrän matchaa (vähän) muutamaan ruokalusikalliseen n. 80 asteista vettä. Sekoitukseen on olemassa tietenkin oma välineensä, bambuinen vispilä, mutta oma teeni sekoitetaan ihan haarukalla teepaakut hajoittaen. Päälle kaadan maidon vaahtoineen ja sitten sekoitan teen uudelleen.


Sen lisäksi, että matcha latte on hyvää, matcha itsessään on hyvin terveellistä. Tee sisältää runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia ja erittäin suuret määrät antioksidantteja.


matcha latte omm1


Oletteko jo kokeilleet matchajuomia? Suomessa matcha ei taida olla vielä ihan kaikille tuttua, mutta Saksassa sitä myytiin ihan peruslimpparinkin makuna. Varmasti suomalaisetkin löytävät vihreän teen ilot pian :)


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

1 kommenttia

  1. […] tässä yhtenä kauniina päivänä Oi mutsi mutsi -blogia ja bongasin sieltä reseptin matcha latteen. Juoma oli ajatuksen tasolla jo tuttu, mutten vain ollut koskaan vielä testannut sen […]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images