18 kesäleffavinkkiä aikuiselle ja lapselle!

Tänä kesänä olisi kyllä tullut katsottua telkkaria, mutta tarjonta on ollut sitä, mitä aina kesäisin. Eli olematonta. Onneksi löysin leffat,...

Tänä kesänä olisi kyllä tullut katsottua telkkaria, mutta tarjonta on ollut sitä, mitä aina kesäisin. Eli olematonta. Onneksi löysin leffat, sillä en ole vuosikausiin oikein osannut keskittyä elokuviin (tiedättehän, pienen lapsen äidille kaksi tuntia paikallaan on hyvin pitkä aika...) ja nyt on ollut ihanaa vain tapittaa mukaansa tempaavaa tarinaa. Elokuvateatteriin en ole tänä kesänä vielä päässyt, vaan tuijottanut eläviä kuvia kotisohvalta testiin saamani Viaplayn kautta. Olen oikeasti todella yllättynyt kuinka hyvä leffavalikoima Viaplayssa on ollut, ei todellakaan ole jäänyt siitä kiinni etteikö mielenkiintoisia pätkiä olisi löytynyt. Päin vastoin, tuntuu ettei aika riitä kaikkien näiden kiinnostavien elokuvien katsomiseen.


Tässä olisi nyt pieni katsaus siihen, mitä olen kuukauden sisällä katsonut sekä kotona että offlinena Berliinissä iltaisin. Kaikki alla olevat ihan mahtavia, mutta jos This is England on jäänyt katsomatta, kannattaa aloittaa siitä. Rankka, mutta ihana tarina englantilaisesta pikkupojasta, joka ajautuu rasistiseen skinheadporukkaan.


viaplay kollaasi elsa


Myös lastenleffojen osalta valikoima Viaplayssa on ollut tosi hyvä. Erityisesti todella laaja valikoima Disney-leffoja on koukuttanut myös minut lastenelokuvien pariin, tarjonnasta löytyy paljon elokuvia, joita meillä ei kotona ole ja joita ei tällä hetkellä ole helppo löytää muutenkaan kaupasta. Monet lastenelokuvat löytyvät muuten sekä suomeksi että alkuperäiskielellä ja Viaplayssa ei ole pelkkiä kakkososia, vaan monesta leffasarjasta löytyy kaikki osat, hyvänä esimerkkinä Toy Storyt.


lapsetviaplay kollaasi


Viaplay on siinäkin mielessä kiva, että ensimmäisen kuukauden voi palvelua testata ilmaiseksi ilman sitoumuksia. Ja kun palvelussa on offline-toiminto, se mahdollistaa ladattujen elokuvien ja sarjojen katsomisen tabletin ja älypuhelimen kautta myös netin ulottumattomissa, esimerkiksi lentokoneessa ja ulkomailla. Muutenkin on ihanaa, että rapiat 8 euroa kuussa maksava Viaplay ei kerrytä yhtään hyllytilaa muutenkin jo täydessä leffahyllyssä.


Kokeilukuukausi on tosiaan kaikille ilmainen, mutta mulla on myös 10kpl kahden kuukauden ilmaisjäsenyyksiä jaettavana! Kysymys on hyvin simppeli: mikä on sinun ja/tai lapsesi lempi kesäleffa? Jakamalla omat kesäleffavinkkisi kommenttiboksiin osallistut arvontaan, joka loppuu sunnuntaina 2.8.2015. Muista jättää kommenttisi yhteyteen myös meiliosoitteesi, se näkyy vain minulle.


ps. Pakko mainita salainen Viaplay-himoni...sieltä löytyy nimittäin HOVIMÄKI!!!


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

29 kommenttia

 1. Ehdottomasti Frozen! Muutama viikko sitten katsottiin koko perheen voimin, ja nyt nelivuotias poika vaatii sitä jatkuvasti :D vajaa kaksivuotias pikkusisko osaa hienosti "laulaa" ja tanssia jo laulutkin :D

  VastaaPoista
 2. No Frozeniahan nuo katsoisivat koko ajan. Meillä vaan levy mennyt jo rikkikin, täytyy varmaan ostaa uusi! :D
  Nyt odotellaan lokakuussa ensi-iltaan tulevaa Onnelin ja Annelin talvi -leffaa. Jospa päästäis vihdoin tyttöjen kanssa ihan leffateatteriin asti se katsomaan. :)

  VastaaPoista
 3. Meidän suosikki on nyt ollut Muumit Rivieralla. Ja samalla on muisteltu 3v:n ensimmäistä elokuvateatteri kokemusta :)

  VastaaPoista
 4. Katsottiin joku aika sitten mieheni kanssa imitation game ja oli kyllä loistava! Harvemmin löydetään elokuvia joista molemmat todella pitävät mutta tämä oli todella sellainen.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se olisi joku Wes Andersonin elokuvista, mutta on aika vaikea valita, että mikä niistä. Ehkä Moonrise Kingdom kesäleirimeininkeineen ja seikkailuineen. Tai Steve Zissou vedenalaisine maailmoineen. Tai ehkä kuitenkin Fantastic Mr. Fox. Se toimii mihin vuodenaikaan tahansa, ja katson sen yleensä useamman kerran vuodessa :D

  VastaaPoista
 6. Toy storyt mun ja meijän nelivuotiaan lemppareita :)

  VastaaPoista
 7. Meidän koko perhe tykkää katsoa Risto Räppääjä elokuvia. Muuten ei katsota telkkaria oikeastaan ollenkaan, mutta nuo naurattaa meitä kaikkia. :)

  VastaaPoista
 8. 5 veen mieluisimmat leffat viimeajoilta on Lentäjät, Madagascarin pingviinit, Turtles, Toy storyt, Ice aget jne jne.. Niitä on paljon :D Itse tykkäsin Reese Witherspoonin Wildista :)

  VastaaPoista
 9. Meillä on kelattu pitkin kesää Coraline-leffaa. Ostin alennusmyynnistä Frozenin, se on toinen suosikki. Minä ilahtuisin itse kovasti Viaplaystä, illat lasten nukkumaan mentyä kuluisivat hyvin leffojen parissa :)

  VastaaPoista
 10. Meidän kahden aikuisen taloudessa paras kesäleffa on ollut Poutapilviä ja lihapullakuuroja. Oli ihan hervoton leffa ;D

  VastaaPoista
 11. Meilläkin viaplay (sekä netflix) kovassa käytössä! Helpompi sieltä valkata jokin pätkä katsottavaksi vaikka ruuan laiton ajaksi kuin säätää dvd koneeseen ja päälle. Täällä pyörii Nalle Puhit, Lentsikat, Nonnu (Horton), Madagasgarin pingviinit ja Kungfu Pandan Legends of jotain. Eli VIHDOINKIN jotain muuta kuin Autot - äiti kiittää. :D

  VastaaPoista
 12. Meillä nelivuotias tykkää Risto Räppääjä -leffoista ja ne on kieltämättä niin hyvin tehty, että niitä aikuisetkin katsoo oikein mielellään:)

  VastaaPoista
 13. vaikkapa taru sormusten herrasta :)

  VastaaPoista
 14. Tytölläni yhä edelleen lempparina Frozen.

  VastaaPoista
 15. Viiru ja Pesonen täällä suosiossa 😊

  VastaaPoista
 16. Sattuipas että juuri tuo Nasun suuri elokuva on ollut tämän kesän lemppari! :D

  VastaaPoista
 17. Omaan kesään kuuluu aina ja ikuisesti Paluu tulevaisuuteen -leffat. Poikien (4 ja 6v) suosikki kesäleffoja ovat Lego Movie ja Toy Storyt. Olisi jännä nähdä mitä uutta löydettäisiin viaplaysta!

  VastaaPoista
 18. mun mielestä se on ihan hanurista. Leffojen lataus kestää ikuisuuden :D Kokeiltu Viaplay, mtv:n systeemi ja Amazon verkkokaupan leffasivusto. Netflix toimi automatkalla jopa kännykän hitaalla yhteydellä. Viaplay taas ei edes kotona laajakaistassa, eikä kestä useampaa käyttäjää saman aikaisesti. Hovimäki on myös netflixissä ;)

  VastaaPoista
 19. Mä laitan yleensä yöksi latautuun noi sarjat, kun siinä tosiaan menee aikaa. Ulkomailla, junassa ja lentokoneessa ominaisuus on ihan must. Berliinissä meidän netflixissä puhuttiin vaan saksaa mut Viaplayn offlinet näkyi suomeksi. Mikä oli helpotus, sillä yle areenastakaan ei voinut katsoa lastenohjelmia maan rajojen ulkopuolella. Ja reissussa oli pakko välillä lepuuttaa omia hermoja ja antaa lapselle lastenohjelma silmuwn eteen :D

  VastaaPoista
 20. Tuo hyvä tietää. Meillä nuo isommat haluaa nähdä leffat heti eikä vasta myöhemmin vaikka olisi hyvä osta vähän odottaakin :D

  VastaaPoista
 21. Itse en ole näihin yrityksiin ehtinyt tutustua ollenkaan.
  Toy story on aina yhtä hyvä ja luulisin tuolta paljon muutakin katsottavaa löytyvän. :)

  VastaaPoista
 22. Mun ehdoton tämän kesän lemppari leffa on 21 tapaa pilata avioliitto! Yleensä en tykkää suomalaisista elokuvista, mutta tähän kyseiseen leffaan olen mieltynyt kummasti. :)

  VastaaPoista
 23. Oma kesäleffasuosikki on Stand by me - viimeinen kesä ..... tai ehkä sittenkin juuri tällä hetkellä telkkarista tuleva Dude, where´s my car. Vähän ovat eri genreistä.

  VastaaPoista
 24. Käytiin leffassa katsomassa Me Rosvolat, viisikko ikäskaalalla 5-12 tykkäsi kovasti. Ja räppääjät osataan ulkoa. :)

  VastaaPoista
 25. Risto Räppääjä on aina hyvä. :)

  VastaaPoista
 26. Täytyy kyllä sanoa Taru sormusten herrasta-trilogia. Ja Tom Hanksin leffat! :D

  VastaaPoista
 27. Risto Räppääjät on lasten suosikkeja, ja onhan niitä kiva itsekin katsoa, kun ovat hyvin tehtyjä. Myös ikivanha kirjaston Marikki-leffa oli lasten mieleen.

  VastaaPoista
 28. […] Viaplay-arvonnan voittajatkin on nyt viimein arvottu, ei mennyt hukkaan tämä löysäilypäivä. Voittajat ovat: Lenny, Pia, Tiia, Johanna T, Lilli, Nellyssi, Mia, Minea, Nelliina ja Hanna. Saatte kahden kuukauden lahjakorttikoodit meiliinne viimeistään huomenna :) Niitä, voita onni ei potkinut, muistutan tuosta kaikille mahdollisesta 1kk maksuttomasta tutustumisesta Viaplay-palveluun, varsinkin sitten kun illat pimenevät ja te muutkin hengailette enemmän sisällä kuin ulkona… […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images