Vaelluskengät check, mistä laavu?

Yleensä blogeissa esitellään yhteistyöpostauksissa tuotteita, jotka ovat puhtaita ja käyttämättömän näköisiä. No, tämä ei ole nyt sellainen ...


Yleensä blogeissa esitellään yhteistyöpostauksissa tuotteita, jotka ovat puhtaita ja käyttämättömän näköisiä. No, tämä ei ole nyt sellainen postaus alkuunkaan. Kuvissa nimittäin näette miltä pari kuukautta käytössä olleet vaelluskengät näyttävät, kun niillä on kävelty niin metsässä kuin suollakin. Ihan hyviltä, edelleenkin!


Sain keväällä mahdollisuuden testata kaksia Haix-merkin kenkiä ja valitsin parivaljakoksi sekä lyhyt- että pitkävartiset kengät. Kuten toukokuussa kirjoitin, lyhytvartiset Black Eagle Adventure 30 low-kengät tuntuivat heti omilta ja ovatkin olleet kovassa käytössä koko alkukesän. Haix Scoutit tuntuivat nekin hyville, mutta koska kyseessä on vaelluskenkä, mun oli pakko sisäänajaa kenkä ennen lopullista tuomiota.Suhtauduin alunperin vaelluskenkien tilaamiseen netin kautta melko skeptisesti, sillä mitoitushan on merkkikohtaista ja mulla ei ollut mitään kokemusta Haixien mitoituksesta. Vähän jännitti myös, ettei Haix Scouteja ollut naisille suunniteltuna mallina ja mietin pitkään kävisinkö kokeilemassa kenkää kaupassa ennen päätöstä. Lopulta kuitenkin tilasin kengät sovittamatta ja onneksi ne olivat sopivat. Lesti oli juuri sopiva mun melko leveälle jalalle ja uk7 (41) oli sopiva koko muutenkin. Yleensä käytän koon 40 kenkiä, mutta edellisissä vaelluskengissäni huomasin, että käyntivaraa on hyvä olla varsinkin kun kävelee alaspäin viettävässä maastossa. Ja kun tykkään käyttää paksumpia sukkia ja villasukkiakin kenkien kanssa, on hyvä että tilaa on tarpeeksi. Mulle vaelluskengissä nahka on se oikea materiaali ja kun siihen yhdistää Gore-Tex-kalvon sekä Vibram-pohjan, ollaan aiemmin tuntemattomasta merkistä huolimatta tuttujen, hyväksi havaittujen ominaisuuksien äärellä. Edellisissä vaelluskengissäni oli myös nämä ominaisuudet, harmi että kengät vain jäivät raskausaikana pieniksi.Pidempi vaellus, missä kengät pääsisivät kunnon testiin on kuitenkin vielä kaukainen haave. Toivottavasti viimeistään ensi kesänä saisin järjestettyä itseni pidemmäksi aikaa vaeltamaan, mutta nyt täytyy tyytyä näihin pienempiin päiväretkiin. Tosin juuri kaverini Heidin kanssa puhuimme, että yksi yö Nuuksiossa 4-vuotiaidemme kanssa voisi onnistua jo tänä kesänä. Tiedättekö löytyykö Nuuksiosta n. 3km säteellä Haltiasta/ bussipysäkistä laavua, jossa voisi yöpyä? Tai olisiko vinkata muusta laavumajoituspaikasta pk-seudulla, kuitenkin paikassa minne myös neljävuotias jaksaisi retkeillä?


Itse tykkään nukkua mieluummin laavussa kuin teltassa, ihan senkin takia että metsään pitää roudata yleensä kilokaupalla muutakin tavaraa, ei teltan kantaminen kesäaikaan kiinnosta kovinkaan.


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images