Suppaa Tampere! (ja vähän Helsinkikin)

Kun Kaamos lähti isänsä kanssa mökille viikoksi virvelöimään, päätin minäkin suunnata vapaana viikonloppuna veden ääreen. Suunnaksi otin Tam...

Kun Kaamos lähti isänsä kanssa mökille viikoksi virvelöimään, päätin minäkin suunnata vapaana viikonloppuna veden ääreen. Suunnaksi otin Tampereen ja Lapinniemen kylpylän, jonne olin keväällä saanut parin hotelliyön lahjakortin. Vaikka olen asunut Tampereella, ei Lapinniemi ollut mulle muuten tuttu paikka, joten piti ottaa selvää mitä täällä keskustan ulkopuolella voisi tehdä, kylpylöinnin lisäksi.


Huomasin jo viime kesänä, että Suppaa Tampere vuokraa SUP-lautoja, joten tarkistin vuokrattaisiinko lautoja myös kylpylän lähellä. Ja kävi niin mahtava tuuri, että heillä oli ensimmäistä päivää perjantainen SUP-välinevuokraus muutaman sadan metrin päässä Rauhaniemen kansankylpylän rannassa. Joten Näsijärvelle oli päästävä.Mä olin supannut kerran aikaisemmin ja lautailukaverini Tuomas ei kertaakaan, joten saatiin vuokrausta pyörittävältä Sannalta onneksi hyvät ohjeet aina melan pituuden säätämisestä laudan ohjaamiseen. Ihana Sanna jopa tuli veteen kanssamme, kun mua jännitti aikalailla että mätkähdän laudalta heti veteen. Viimeksi supatessa nimittäin pulahdin hotelli Hilttonin satama-altaaseen Helsingissä. Mutta Näsijärvi oli niin tyyni ja pilvisestä säästä huolimatta keli oli hyvä, joten pienen harjoittelun jälkeen homma alkoi taas sujua. Ja onhan se ihan mahtava fiilis kun pysyy pystyssä laudan päällä ja näkee edessään vain vettä ja rantaa.Lopputulos oli kuitenkin melko märkä :D Horjahtamiseen ei tälläkään kerralla vaadittu paljoa, ohi ajava vene toi sen verran aaltoja matkan varrelle, että kun siirsin katseeni horisontista jalkoihini, mätkähdin melko vilpoiseen Näsijärveen. Siinä kävi mielessä, että uimapuku alla olisi voinut olla hyvä, sillä läpimärät vaatteet olivat tosi kylmät päällä. Sopivasti kastumisen jälkeen alkoi myös ripottelemaan vettä, joten tunnin mittainen lautailu riitti hyvin kesän avajaisiksi. Kansankylpylässä olisi ollut mahdollisuus myös saunoa suppauksen jälkeen, mutta koska mulla oli hotellihuoneessa oma sauna ja vaatteet litimärkinä, suunnattiin suosiolla hotellille.


Näsijärven puolella, Rauhaniemen kansankylpylän rannassa SUP-vuokrausta on tosiaan vain perjantaisin ja ajankohtaisin tieto siitä, onko perjantaiset suppauskelit kohdillaan löytyy SUP TRE <3 Rauhaniemi eventistä. Muut Tampereen suppausuutiset ja tarkempi info Pyhäjärven puolen eli Pyynikin vuokrauksesta löytyy Suppaa Tampereen nettisivuilta.


Helsingissä SUP-välineitä vuokraa ainakin Arctic Surf Shop Sompasaaressa, Hakuna Matata Töölönlahdella ja TwentyKnots Kalastajatorpan rannassa. Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan edes kerran suppausta, omalla kokemuksella kuka tahansa oppii perusteet nopeasti ja kahden kesän kokemuksella myös talviturkki on helppo heittää SUP-laudan päältä :D Alkuun tunnin-parin välinevuokra-aika on ihan passeli, mutta kyllä mä vähän jo haaveilen päivän suppausretkestä...


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images