PÄIVÄKODIN RYHMIÄ EI SAA KASVATTAA!

Aamulla Kaamosta päiväkotiin viedessä hoitaja tuli mua vastaan silmät kiiltäen sanoen että "Voitko sä Elsa kirjoittaa tästä päiväkotien...

vain kaksi katta piirros


Aamulla Kaamosta päiväkotiin viedessä hoitaja tuli mua vastaan silmät kiiltäen sanoen että "Voitko sä Elsa kirjoittaa tästä päiväkotien tilanteesta, mä otan lopputilin jos ryhmäkoot kasvavat". Tämä ei tullut mitenkään yllätyksenä, sillä jo nyt pienessä päiväkodissa ollaan oltu tiukilla kevään sairastusrumban ja korvaavien työntekijöiden pulan vuoksi, eikä nytkään tilaa ole tarpeeksi. Ryhmäkoon suurenemisella voimme heittää hyvästit varhaiskasvatustermille ja siirtyä suoraan ajatukseen lasten säilömisestä päiväksi pois tieltä.


Mä en rehellisesti tiedä miten tähän tulevaan muutokseen ja uuden eduskunnan ja hallituksen kautta tulleeseen arvotaantumaan voisi suhtautua positiivisesti. Mä en tunne ketään, joka myhäilisi kun leikkaukset koskettavat eniten heikoimmassa asemassa olevia. Sen lisäksi, että lapset jäävät tässä ajassa jalkoihin, jäävät naiset edelleen kotiin ymmärrettävistä syistä. Jos mahdollisuutena on olla (nähtävästi ei leikkausuhan alla olevalla) kotihoidontuella kotona tai viedä lapsi ylibuukattuun päiväkotiin, jossa varhaiskasvatus ja lapsen huomioiminen ovat vain muistoja menneisyydestä, kyllä mäkin jäisin pienen lapsen kanssa kotiin. Ilmeisesti meidän yli kolmevuotiaiden lasten vanhempien oletetaan vain sopeutuvan ja nielevän tämä ryhmäkokouudistus mukisematta.


Haluan kuitenkin uskoa, että me vanhemmat voimme yhdessä vaikuttaa siihen, että äänemme kuullaan. Että päiväkotien henkilökunnan ääni kuullaan ja jotta lastemme ääni kuullaan. Mietin jo eräs ilta, että spontaaneimmissa maissa oltaisiin oltu jo barrikaadeilla soihdut kädessä, joten ehkä meidänkin on viimein aika osoittaa mieltämme muutenkin kuin facebookstatuksissamme. Vaihtoehtoja ei ole paljon, mutta kokeillaan.


ALLEKIRJOITA ADRESSI: Varhaiskasvatuksen tulevaisuus: EI kasvaville ryhmille! Adressiin pääset tästä.


Oikeasti, KIRJOITA SE ADRESSI ENNEN KUIN LUET ETEENPÄIN.


Osallistu mielenilmaukseen:


vain kaksi katta 3445Lähetä kortti pääministerille 8.6. 2015 (perillä 10.6.)


postikortti mielenosoitus


Ja jos energiaa vielä riittää, tykkää Vain kaksi kättä-sivusta Facebookissa, ota kantaa Instagramissa @vainkaksikatta #vainkaksikättä ja Twitterissä @vain2katta #vainkaksikättä


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

12 kommenttia

 1. Sinulla on väärä juliste. Mielenilmaisu kokoontuu klo 18.00 rautatietorille, ja kävelee muutaman kadun palatakseen takaisin rautatietorille! Kansalaistoria ei saada käyttää.

  VastaaPoista
 2. Kiitti! Vaihdoin kuvan. Harmi kun tuolla fb-ryhmässä tuo vanha kuva kummitteli vielä enkä huomannut tuota paikan vaihtoa :)

  VastaaPoista
 3. Mielenilmaisuun on ilmoittautunut niin paljon, yli 7000 ihmistä niin siinä syy. :) kunhan vain edespuolet tai yli, osallistuisi siihen eikä jää tyhjien lupaajiksi.

  VastaaPoista
 4. Lisään listaan, että hallituspuolueiden kansanedustajille kannattaa lähettää meilitse mielipiteensä / kysymyksiä aiheesta! Vaikka puoluekuri ajaakin edustajia äänestämään hallitusohjelman mukaisesti, kun tämä asia tulee eduskunnassa käsittelyyn, niin riittävän suuri mielipiteiden tulva saattaa silti saada asiat vielä muuttumaan, mikäli kansanedustajat alkavat kokea tämän asian riittävän tärkeäksi puolustaa :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Elsa! Elämäni ensimmäinen nettiadressi kirjoitettu. Olen lasten kanssa kotona, nuorin vielä alle kaksi, ja entistä vahvemmin tulen kotona myös pysymään nin kauan kuin suinkin mahdollista!

  Olen muutenkin todella pettynyt hallituksen linjauksiin. Äänestin Keskustaa, niin kuin olen aina tehnyt ja odotin jotain parempaa. :(

  VastaaPoista
 6. Kuinka tuohon mielenilmaukseen ilmoittaudutaan?

  VastaaPoista
 7. Kiitos Elsa tästä! Osuit kirjoituksellasi naulan kantaan ja kävin kirjoittamassa adressin alle. Työskentelen itsekin varhaiskasvatusksen parissa ja tuleva syksy kirjaimellisesti hirvittää mitä se tuo tullessaan. Toivotaan, että henkilökunta riittää lapsimäärään nähden ja sairaslomia ei olisi paljoa, koska sijaisia me emme ulkopuolelta saa joten oma porukka vetää alimiehityksellä tällaisissa tilanteissa. Kirjoittakaahan muutkin!!!

  VastaaPoista
 8. Juu, ei tietenkään pelkkää Sipilää kannata hiillostaa vaan koko porukkaa.

  VastaaPoista
 9. Hienoa, että kirjoitit! Toivottavasti adressilla on vaikutusta!

  VastaaPoista
 10. Adressi allekirjoitettu ja kortti viedään tänään postiin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images