Meikkitutorial: kevyt kasvojen muotoilu valolla ja varjolla

Vaikka iän tuomat muutokset hivuttautuvat ihoon puolihuolimattomasti, välillä sitä oikein säikähtää, että kenen nämä kasvot oikein ovat. Väs...

Vaikka iän tuomat muutokset hivuttautuvat ihoon puolihuolimattomasti, välillä sitä oikein säikähtää, että kenen nämä kasvot oikein ovat. Väsymys ja huonot unet näkyvät heti silmien alla ja muutenkin tuntuu, että posket ja koko naaman iho on tippunut viimeisimpien vuosien aikana ainakin sentillä alaspäin. Btb13 mikroneulauksen aloittamisen lisäksi päätin nyt kypsässä 33 vuoden iässä opetella viimein meikkaamaan varjostukset ja korostukset paikalleen niin, että ihon tippuessa lopullisesti paikoiltaan mulla olisi edes mahdollisuus feikata posket meikillä. Opettajaksi sain konkarikauneusbloggaajan, Sensaisti-blogin Marin, jolle vielä kiitokset näin bloginkin kautta :)Levitin lähes kaikki meikkini pöydälle ja aloimme miettimään mitä niillä saisi aikaan. Valikoimani ei ole järin suuri, varsinkin kun mineraalimeikkini ovat nyt ansaitulla kesätauolla ja pussista löytyi oikeastaan vain perus markettikosmetiikkaa sekä halpis-ihanuuksia. Ensimmäinen ja koko meikkisessiomme suurin oivallus oli, että multa puuttuu asianmukaiset siveltimet täysin ja se ainoa nykyaikainen meikinlevityssieneni, blogin kautta saatu Beauty Blenderkin oli jäänyt kotiin. Onneksi Marilla oli melkoinen kasa siveltimiä mukana ja sain lainata niitä. Pohja ja varjostus-korostus-puna setti näytti lopulta tältä siveltimien kera:Varjostus-korostus: L'Oreal Glam Bronze duo 101 Blonde Harmony (saatu)


Poskipuna: Lavera, Pink Harmony 04


Meikkivoide: L'Oreal True Match (sävy hukassa!)


Puuteri: L'Oreal True Match, Golden Ivory D1/W1


Ja seuraavassa kuvassa näette alkutilanteen ja toisessa kuvassa Marin sutimana puoliksi meikatut kasvot varjostuksilla, korostuksilla ja punalla. Sormi osoittaa meikattua puolta. Sävyjä laitettiin tosi vähän ja hennosti ja sekoiteltiin yhteen niin, ettei poskille jäänyt pelkäämiäni raitoja. Järjestys tuotteiden levittämisessä oli meikkivoide - puuteri - puuterimaiset varjostukset ja korostukset. Idea on, että voiteen päälle voidetta ja puuterin päälle puuteria eli jos olisimme käyttäneet voidemaisia varjostuksia ja korostuksia, ne olisi tullut ennen puuteria. Kun tuotteet olivat kaikki puuterimaisia, ne tulivat puuterin jälkeen eikä niitä sen jälkeen enää erikseen puuteroitu.


Alla kolmantena myös havainnollistava kuva mihin tuotteita tuputeltiin, vaalein on korostus, pinkki poskipuna ja terracotta varjostus.Sitten tartuin itse siveltimiin Ja kumpikin puoli varjostettuna, korostettuna ja punattuna näytti tältä:Sain paljon hyviä neuvoja varjostusten tekemiseen, mistä mulle uusi oli se, että aurinkopuuteri kannattaa paikalleen laittamisen jälkeen häivytellä ylöspäin, ihan siihen kohtaan mihin poskipunaakin laitetaan. Olen itse sutinut aurinkopuuteria ihan miten sattuu ja nimenomaan tuonne kasvojen sivujen alaosiin, minne varjoa ei ole tarkoitus tehdä. Poskipunassa on hyvä tehdä siipimäinen punaus, jossa keskellä on hieman leveämmin sävyä mitä reunalla ja poskipunan voi laittaa vaakasuoraan kun taas varjostustuote levitetään vinottain. Korostustuotetta levitellään C-kirjaimen mallisesti.


Sivellin kannattaa kopauttaa vaikkapa käden syrjään, jotta mitään käytettävistä tuotteista ei tulisi liikaa. Jos sävyt näyttävät liian tummilta tai ihossa näkyy liian selvät rajat tuotteiden välillä, puuterisiveltimellä voi lopuksi häivyttää kokonaisuutta saaden värit sulautumaan paremmin toisiinsa. Tuotteita ei siis tarvitse kiinnittää puuterilla, vaan sitä käytetään tarpeen mukaan häivytykseen.Lopullisessa meikissä lisättiin kulmiin vielä muotoa Makeup Revolutionin kynällä ja Lumenelta saamallani kulmageelillä. Luomille tupsuteltiin sävyjä myöskin Makeup Revolutionilta tilaamaani Iconic-paletilta, joka on siis muutaman punnan kopio Urban Decayn Naked paletista :D Huulille pääsi viime kesänä Imatran K-kaupan alesta mukaan tarttunut Maybellinen Shake-up pink sävyinen huulipuna. Ripsistä löytyy meikkipussini ainoa selektiivisen kosmetiikan tuote, Sensain 38°C Volymizing mascara.  Ripsarivalinnasta sainkin Marilta kiitosta ja vasta hieman myöhemmin hiffasin, että olisikohan ripsarini merkillä ja Marin Sensaisti-blogin nimellä jotain yhteyttä keskenään... Mä kun aina olin luullut, että Sensaisti olisi niinku sanoista "sens" ja "aisti" ;)


Ja hei, koska aurinkopuuteri lienee näistä mun meikin tuotteista se haasteellisin, kannattaa tsekata Sensaisti-blogin vanha mutta edelleen hyvin toimiva tutoriaali aurinkopuuterin levitykseen. Tämä tutoriaali on nimenomaan kasvojen muotoiluun tehty!


Purkkimafian bloggaajat ovat luvanneet nyt opettaa meikäläistä meikkaamaan enemmänkin ja luvassa olisi kaikenlaista jännää uutta. Ajattelin ainakin opetella siipirajauksen, klassisen silmämeikin, värikkään kesämeikin ja kenties jotain kynsiin liittyviä jippoja. Olisiko teillä jotain ehdotuksia millaista kauneuteen liittyvistä jutuista olisi mukava lukea näin kesäaikaan enemmän?


Seuraa blogiani Instagramissa, Facebookissa ja Bloglovinin kautta.

15 kommenttia

 1. Tulipa upea meikki ja oletpa hehkuvan kaunis <3 Sulla on tosi hyvä iho! Mulla on tosi paljon aknearpia etenkin otsassa. Oli muuten kiva, kun teitte meikin sun omasta meikkipussista löytyvillä tuotteilla. Niilläkin sai tosi hyvän lopputuloksen.

  Blogisi on tosi ihana, löysin tänne lehtijutun kautta ja lähdin vaatevinkkejä itselleni hakemaan. Mutta täällähän on vaikka mitä muutakin mielenkiintoista!

  Aurinkoa siun ja Kaamoksen kesään!! <3

  VastaaPoista
 2. Sujuvasti luin kaiken, mutta koko ajan olin o.O?? :D Ripsivärin taisin ymmärtää! Huh, melkeen vois sanoa, että ankeeta.. Mutta ihanan luonnollisen näköinen meikki!

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen joka on yhtä pihalla meikkijutuista ja osaa vaan käyttää ripsaria. Saisko ensi kerralla videota jos siitä tajuaisi paremmin?

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Ihana kommentti <3 <3

  Blogini on alunperin hyvin lapsi-perhepainotteinen, mutta kun lapsi on jo iso (kohta 4) ja mä työelämässä, on kiinnostuksen kohteet muuttuneet eikä pikkulapsiperhe-elämästä kirjoittaminen ole enää itselleni kovin kiinnostavaa. Vaatteet ovat olleet mulle tosi tärkeä juttu aina, meikkaaminen taas ei niinkään. Ihana jos löydät kiinnostavia juttuja täältä :)

  Toki mulla on paljon muitakin kiinnostuksenkohteita, mutta työlle ja perheelle vastapainoksi nämä vaate-meikki-hömppäjutut on itselle kivoja tapoja nollata päätä.

  Aurinkoa!

  VastaaPoista
 5. Itse haluaisin oppia sellaisen luonnollisen meikin, joka kävisi töihin ja pienillä muutoksilla siitä saisi erilaisen. Lisäksi siihen ei tarvitsisi hirveätä meikkiarsenaalia ja sen tekeminen ei vaatisi hirveästi aikaa :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan raikas meikki! :) Mä yritän aina ehtiä laittaa vähän poskipunaa ja korostusta (jos siis meikkaan, sekin on välillä jäänyt viime aikoina), varjostukset sitten vielä jos vähän on lisäaikaa. Ihan kevyelläkin kädellä sudittuina piristävät kuitenkin kummasti mieltä. :)

  Vitsit, jossain toisessakin blogissa iskin jo silmäni tuohon Lorkun korostus-varjostus -duoon, se näyttää tosi kätevältä, ja varjostussävy kivan neutraalilta. Tässä käy vielä niin että vahingossa ostan sen. :D

  VastaaPoista
 7. Joo. Sellainen meikki, jonka saa mahdollisimman vähillä tököteillä ja mahdollisimman helposti, että tumpelokin osaisi. Kun oikeasti "meikkaaminen" on mulle ripsivärin hinkkaaminen ripsiin ja huulirasvan käyttö, hiukan sävyttävää huulirasvaa, jos hurjaksi heittäydyn!

  VastaaPoista
 8. Mut kysymys kuuluu: Haluaisitko sä meikata? Eihän se ole mikään pakkojuttu jos ei vaikka saa siitä mitään iloa. Mä saan aika paljon, koska vaaleana piirteiden korostus saa mut oikeasti pirteämmän näköiseksi ja tunnen oloni jotenkin elävämmäksi. Mutta jos se ripsari ja huulirasva on sulle tosi jees, niin eihän sitä kannata muuttaa :)

  VastaaPoista
 9. Haluaisin. Joskus ois tosi jees olla huoliteltu/huolitellumpi. Mutta puuterikin tuntuu olevan liikaa ja haluan raapia naamani irti. Tosin se saattaa olla liian kuivattava mun iholle. Eli oikeat tuotteet vois olla parempi. Mutta eipä mun kait työttömänä tarvii hiekkalaatikon reunalle meikkailla. ;)

  VastaaPoista
 10. Ei tarvi, mut saa jos haluu :) puuteri ei liene paras kuivalle iholle mutta joku bb-voide tyyppinen aurinkosuojalla varustettu voide ilman puuteria vois olla hyvä: vähän korjaisi ihon sävyä, toisi suojaa mut ei kuitattaisi? Toi mun true match meikkivoide sisältää myös sen aurinkosuojan ja on kiva kuivillakin iholla mut ei oo bb.

  VastaaPoista
 11. […] muuten Oi mutsi mutsi -blogissa ”asiantuntija-vieraana” :D Käykääpäs tsekkaamassa varjostus- ja korostustutoriaali Elsan blogista. Kuva lainattu Elsalta […]

  VastaaPoista
 12. Tässä se meikin ja tekniikan 'voima' taas nähdään, näytät heti hiukan eloisammalta kun kasvoilla on varjoa ja väriä :) Sama pätee kaikkiin ja siksi rakastankin meikkaamista - on upeaa kun saa nassun heräämään eloon pienellä vaivalla! Arkena hiukan vähemmällä ja viikonloppuna vähän enemmän meikkileikkien muodossa ;)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 13. Hei, vinkkinä kuivaihoiselle, mä kokeilin Lumenen sitä jotain cc-voidetta johon sekoitin vielä hieman Humektania ja tuli oikein kivan näköinen eikä yhtään kuivakka :) ja saa nopsaan laitettua, ihan siis kämmenellä sekoitin ja sormin hieroin nassuun.

  VastaaPoista
 14. Hei, vinkkinä kuivaihoiselle, mä kokeilin Lumenen sitä jotain cc-voidetta johon sekoitin vielä hieman Humektania ja tuli oikein kivan näköinen eikä yhtään kuivakka :) ja saa nopsaan laitettua, ihan siis kämmenellä sekoitin ja sormin hieroin nassuun.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images