VAATEKLASSIKOT JA UUSI REPPU

Joskus vuoden 2007 kieppeillä luin paljon (Swim)suit issues blogia , josta muistan parhaiten muotiin liittyvät keskustelut. Ei sellaiset kes...

Joskus vuoden 2007 kieppeillä luin paljon (Swim)suit issues blogia, josta muistan parhaiten muotiin liittyvät keskustelut. Ei sellaiset keskustelut, että mikä on nyt pinnalla, vaan esimerkiksi miten määritellään klassikkovaate. En muista mihin keskustelussa päädyttiin, mutta jokainen voi tietenkin tehdä omat tulkintansa. Musta klassikoita on yksinkertaiset perusvaatteet, joita myydään sesongista ja vuodesta toiseen, josta ei välttämättä edes tiedetä kuka sen keksi ensin vaan jotka ovat ajankohtaisia aina.


Pelkkiin oman määritelmäni mukaisiin klassikoihin mua ei saisi pukeutumaan, itsessään koko ajatus aina pinnalla olemisesta on tylsä ja liian helppo. Silti tietyt jutut, tutut ja turvalliset kuosit ja yhdistelmät vetävät puoleensa ja se yhdistelyn helppous! Farkut ovat ajankohtaiset aina, samoin raitapaidat, valkoiset tennarit ja canvasreput.


raitapaita armorlux farkut ethleticraitapaita fjellu ethletics


Olen aika merkkiuskollista sorttia ja raitapaidoissa suosin Armor Luxia. Tennarini ovat olleet viimeiset viisi vuotta Ethleticit enkä vaihda merkkiä vasta kun on ihan pakko, mustat tennarini ovat oikeasti kestäneet näihin päiviin saakka ja kestävät siis vieläkin. Valkoiset ovat muistaakseni kolmisen vuotta vanhat ja hyvin skulaa. Uskoisin että eettisellä tuotannolla ja liimauksien pysyvyydellä on aika iso yhteys. Farkuissa menen enemmän trendien kuin merkkien mukaan, tilkkufarkut ostin H&M:n alesta (samantyyppiset täällä).


klassikko raitapaita armorlux fjallraven


fjallraven foldsack musta blackarmorlux fjellu klassikot raitapaita


Reppuna mulla on ollut pitkään elämää nähnyt musta Marimekon reppu, mutta vaihdoin viime viikonloppuna Raumalla Fjällräveniin, koska edelliseen reppuuni ei mahtunut läppäri eikä oikein mitään muutakaan. Raumalainen Sissos-liike meilaili mulle edellisviikolla haluaisinko tulla valitsemaan itselleni Fjällrävenin repun kun Raumalle kerran olin tulossa. Jo nettivalikoimaa tiirailtuani olin ihan sekaisin siitä kuinka monia eri värejä ja malleja Fjellulla olikaan ja mietin mikä malli puhuttelisi eniten ja minkä värisenä. Ihan siihen klassikkojen klassikkoon eli Kånkeniin en nyt päätynyt, vaan valitsin Foldsackin, joka vetää hyvin 15 tuumaisen työmäkkini sisään. Veikkaanpa tälle repulle yhtä pitkää ikää kuin edelliselle repulleni, joka ajautui mulle Kaamoksen kummitädin kirpputorihommien kautta jo ennen kuin lapsi oli edes maailmassa.


Yhdistelmänä musta reppu, raitapaita, farkut ja valkoiset tennarit on vain yksinkertaisesti tosi toimiva. Vastapainoksi voi tietenkin keksiä värjätä hiuksensa siniseksi ja huomata vasta viikon päästä, että tämä väri ei tosiaan lähde kokonaan pois, vaan muuttuu vihreäksi. Mutta onneksi vihreä sävykin on tosi muodikas tänä kesänä, sellainen punk-klassikko :D


klassikko armor lux raitapaita fjallraven


ps. Instakilpailuista innostuneille tiedoksi, että Sissosin instasivuilla on kilpailu, joka liittyy Kånkeneihin...kannattaa testata jos tuo klassikkoreppu kiinnostaa :)


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images