TESTISSÄ: HAIX BLACK EAGLE ADVENTURE 30 LOW-JALKINEET

Tiedän ihmisiä, joille ainoat matalapohjaiset kengät ovat kaupunkikäyttöön tarkoitetut valkoiset lenkkarit. En ole niitä naisia vaikka kuink...

haix elsa frisbeegolffrisbeegolf haix low 30 2


Tiedän ihmisiä, joille ainoat matalapohjaiset kengät ovat kaupunkikäyttöön tarkoitetut valkoiset lenkkarit. En ole niitä naisia vaikka kuinka haluaisin. Sen sijaan multa löytyy melkoinen kokoelma käytännöllisiä kenkiä: lenkkareita, terveyssandaaleja, kumppareita ja Gore-Tex-kenkiä.


Puhutaanpa nyt niistä Gore-Tex-jalkineista. Niitä löytyy matalat barefoot-versiot, nilkkamittaiset retkikengät ja tänä keväänä testiin saadut  Haix Black Eagle Adventure 30 Low- jalkineet. Hyviä vedenpitäviä ja hengittäviä vapaa-ajan kenkiä käyttävänä mua on aika hankala nykyään tyydyttää, joten itselleni tuntemattomalta merkiltä en odottanut ihmeitä. Siksipä tätä juttua onkin mukava kirjoittaa, sillä Haixit veti kyllä maton epäilijän jalan alta heti. Mukavimmat goret tähän mennessä koskaan, eikä tarvitse todellakaan keksimällä keksiä hyviä puolia.


metsassa uutelassa haixhaix jalkineet metsassa 2kavelya uutelassa haix


Mua vähän pelottaa kevyempien lenkkeilykenkien ja retkeilykenkieni puolesta, sillä näillä yksillä kengillä pärjää hyvin missä vain. Tarpeeksi kevyet asfaltilla ja hiekkateillä liikkumiseen, mutta ehdottomasti myös tarpeeksi tukevat metsään ja vaikeampaan maastoon, esimerkiksi kalliolle. Lyhyt varsi ei tietenkään tue nilkkaa pidemmillä vaelluksilla, mutta samassa postipaketissa tulleet Haix Scoutit ovat suunniteltu pidemmille vaelluksille. Ne vaan pitää sisäänajaa hitaasti, kun näiden kuvassa näkyvien kenkien kanssa voi painua heti ulos ja pysyä siellä koko päivän. (Scouteja käytin kyllä lauantaisella luolaretkelläni ja ne ovat jo melko..krhmmm....testatun näköiset.)


Kuten monet tietää, mulla on alaselän nikamat painuneet raskauden aikana kiinni toisiinsa niin, että hermot voivat jäädä jumiin jos kävelen huonoilla kenkillä. Käytän yleensä aina kengissä muotoiltuja pohjallisia, mutta näissä kengissä pohjallisessa on erityinen supinaatio- ja pronaatiotuki, joka maksimoi ja ohjaa jalan energian käyttöä. En siis tarvitse erillisiä pohjallisia ollenkaan, vaan kenkä hoitaa homman itse, mikä on etenkin vasemman jalan pronaation kannalta hyvä juttu. Lesti naisille ja miehille sopivissa jalkineissa on leveähköön jalkaani kuin tehty ja kun tähän kokonaisuuteen lisätään se jo useampaan otteeseen mainittu Gore-Tex-ominaisuus (vedenpitävyys ja hengittävyys) sekä todella kätevät smart lace nauhat, jotka sitoo sekunnissa ja ne pysyvät oikeasti kiinni siihen asti, kun avaat ne, en voi kuin näyttää peukkua.


haix jalkineet elsa 1smatr lace haix elsa


Ei nämä mitkään kauneimmat ja muodikkaimmat jalkineet ole, mutta tuolla Uutelan metsissä ei ole tapana tuijotella vastaantulijan kenkiä sillä silmällä, joten en laske ulkonäköäkään miinukseksi. Eikä nämä rumat missään nimessä ole, melko käytännöllisen näköiset vaan, mutta onneksi ulkonäkö ja toiminnallisuus kohtaavat hyvin. Frisbeegolf-radalla nämä aiheuttivat kuitenkin paljon kiinnostusta kanssapelaajilta ja totesin itsekin, että märän nurmen, kallion ja metsämaaston yhdistelmässä Haixeilla menee lujaa. Pelikaverini kertoivat nähneensä samat kengät jonkun huippupelaajan jalassa ja että olivat saaneet kiekkoa heittäessä ja jalkaa maata vasten kääntäessä useamman kengän pohjan irtoamaan. Näissä pohja on pysynyt paikallaan ja jalka kuivana kosteasta maasta huolimatta.


frisbeegolf kassi saulinfrisbeegolf haix low 30 3frisbeegolf haix low 30


Meillä on tänään kaverini Marian kanssa frisbeen heittoharkat (+ yhteensä 4 lasta tappelemassa vieressä), joten Haixit saavat taas ulkoilutusta. Loppuun vain toive työkavereille, että jos ilmestyn joku päivä toimistolle näissä, niin saa muuten huomauttaa. Olen jo alkanut miettimään, että oikeastaan nämä sopisi ihan hyvin myös kaupunkijalkineiksi, mutta johonkin kai se raja on vedettävä?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Ongelmajalkaisena luen kiinnostuneena kaikki kyseiseen liittyvät. Luen sun blogin muutkin jutut kyllä. Nyt kysyisin et onko hintavat nuo kengät.

  VastaaPoista
 2. Mistä noita saa ostaa? :) Tai käydä kokeilemasssa nyt alkuun ainakin :D

  VastaaPoista
 3. No hinta on melko normaali hyvälaatuisille Gore-Tex kengille eli n. 190 euroa. Eli ei kyllä miksikään koirankusetuskengiksi kannata hankkia, vaan jos oikeasti tarvitsee vedenpitävyyden, hengittävyyden ja kunnon pohjapidon niin sitten. Jos sullakin on ongelmajalka niin suosittelen kyllä tätä mallia, mulla on tosiaan yleensä footbalancen pohjalliset kengissä ja näissä en ole kokenut tarvetta niille, nilkka on pysynyt hyvin suorassa kengän oman pohjan avulla. (mikä sinäänsä on säästöä, jos tapana on ostaa kenkiin muotoillut pohjalliset)

  VastaaPoista
 4. Nettikaupoista löytää ja jälleenmyyjät täällä http://sales.cpe.fi/epages/cpe.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/cpe/Categories/Haix/Jaelleenmyyjaet .

  Nopeasti tsekattuna täällä saattaa olla edullisimmat http://www.powergrip.fi/tuote/haixad30lo/haix-black-eagle-adventure-30-low ja kun tsekkaat kokotaulukon, melko helposti löytyy oma koko myös netin kautta. Huomioi kuitenkin, että malli on normaali/leveähkö eli jos olet kapeajalkainen, suosittelen sovittamaan kenkää kaupassa. Mulla on yleensä koko 40, mutta näistä otin uk7:n eli 41:n ihan siksi, että tykkään käyntivarasta vaelluskengissä/retkikengissä.

  VastaaPoista
 5. Argh koirankusetuskengät!

  Nyt menee ehkä ohi aiheen, mutta... Juuri niihin koirankusetusvaatteisiin kannattaa satsata! Itse olen sortunut tuohon samaan suohon. Koirankusetusvaatteet ei saanut maksaa mitään, mutta skimbareleet on vimpan päälle. Kusetan koiraa kolmesti päivässä ja skimbaan 2viikkoa vuodessa.

  Kuinka moni maksaa mielellään ystävän häihin mekosta 80-200€, mutta duuniin mekko pitäis irrota henkkamaukka-zara akselilta max. 40€? Toista kuitenkin käytetään kerran, ja toista kerran viikossa.

  Satsatkaa arkeen, käytännöllisyyteen ja kestävyyteen. Esim jalkasilsa ei tartu vain uimahalleista, vaan ihan omista kengistä ja sukista. Vyötärönauhan tulee olla mukava, ja hartialinjassa tulee olla liikkuvuutta. Se slim-linjan kauluspaita on ihan pätevä kuppilassa näyttäytymiseen, mutta työssä se voi ahdistaa, hidastaa ja aiheuttaa häiriöitä keskittymiseen. Kun miettii ennen ostamista miksi, mihin ja mitkä kriteerit, niin säästymme turhilta ostoksilta ja tuemme kestävää kehitystä. Sano ei kerskakulutukselle. :)

  Ps, tajusin kyllä mitä tarkoitit viittauksellasi, eivät halvimmat, mutta keskivertoa paremmat.

  VastaaPoista
 6. Tarkoitin tuolla koirankusetuksella just sitä koiran kusetusta. Eiks ne lenkitykset ja muut agilityt ole vähän eri asia, oon ite (allergisena) aatellut et kusettaa voi Aino -aamutossuissakin, ettei siihen paljo gore-texia tarvita :D

  Mutta siis sulla on pointti! Sama juttu, et minä joka ei ikinä käytä korkeita korkoja satsaisi laadukkaisiin juhlakorkokenkiin ----> päätöntä. Mut jos viikoittain remuan metsässä niin kenkien on oltava hyvät, vedenkestävät ja laadukkaat. Ja vaatteiden ylipäätään. Joskus mulla oli tavoite, et mun pitää pitää vaatetta niin paljon että sen yhden käyttökerran hinnaksi jää 10 senttiä. Nyttemmin oon luopunut moisesta, mutta mietin kyllä edelleen paljon vaatteiden ikää.

  Turhien vaatteiden säilöminen on hölmöä ja siksi musta onkin kiva testata juttuja blogissa. Parhaimmillaan useampi välttyy virheostolta ja löytää juuri hänelle hyvän tuotteen. Ja just siksi sanon suoraan mihin en tuotteita suosittele. Eli tässä tapauksessa siihen pelkkään koiran iltapisulla käyttämiseen. Oon melko varma et järkevämpi ratkaisu siihen on Haixien sijaan vaikka Hai-saappaat :)

  Toivottavasti tästä ei nyt kuitenkaan synny mikään #koirankusetusgate sillä loppujen lopuksi tiedän tosi vähän ko. Lajista. Retkeily ja frisbeegolf on tutumpia...

  VastaaPoista
 7. […] kenkiä ja valitsin parivaljakoksi sekä lyhyt- että pitkävartiset kengät. Kuten toukokuussa kirjoitin, lyhytvartiset Black Eagle Adventure 30 low-kengät tuntuivat heti omilta ja ovatkin olleet kovassa […]

  VastaaPoista
 8. Mitä nimiä tuon keltaisen kiekon pohjassa lukee? ;)

  VastaaPoista
 9. niissä lukee yleensä omistajan nimi ja numero. Tässä tapauksessa siis kaverini miehen nimi, sillä tuo keltainen kiekko ei oo mun oma.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images