REISSUPELIKSI NAMPA FOREST (+ ARVONTA)

Kunnolla en ole vielä selvinnyt viikonlopun minilomastakaan kun seuraavaa reissua jo pukkaa. Lähdemme torstaina Kaamoksen kanssa toukokuisel...

nampa design forest peli gamenampa forest testi elsanampa peli etusivu elsa 1


Kunnolla en ole vielä selvinnyt viikonlopun minilomastakaan kun seuraavaa reissua jo pukkaa. Lähdemme torstaina Kaamoksen kanssa toukokuiselle Rauman retkelle ja siitä muutaman viikon päästä on parin päivän Viron matka luvassa ja kumpikin näistä reissuista tarkoittaa myös aika pitkiä matkustusaikoja. Linja-automatka Raumalle kestää kolmisen tuntia suuntaansa, joten mukaan pitää ottaa eväiden lisäksi myös tekemistä tylsyyskohtauksien varalle. Poistelin kuitenkin juuri hetki sitten tabiltani melkein kaikki ulkomaalaiset lasten pelit, sillä niissä oli liikaa klikattavia mainoksia ja vaativat jatkuvaa lisäosien ostoa. Kaamos oli koko ajan solmussa pelien kanssa, kun klikkaili milloin mitäkin linkkiä, eikä niistä siksi ollut mitään iloa. Mutta yhdestä pelistä iloa on nyt tullut ja kyseessä on ennakkoon testattavaksi saamamme Nampa Forest-lasten känny/padipeli, joka julkaistiin virallisesti tänään!


Noin 2-5 -vuotiaille lapsille tarkoitetun pelin on suunnitellut alkujaan rovaniemeläinen, nykyisin Tukholmassa asuva Sara Vilkko. Hahmot ovat Saran vanhoja "kavereita", joita hän on piirrellyt jo vuosia ja jotka nyt seikkailevat, ääntelevät sekä etenkin tanssivat uudessa Nampa Forest-pelissä. Testasin pelin itse läpi ennen lapselle esittelyä ja tiesin kyllä heti ensi hetkestä, että tästä meillä tullaan tykkäämään. Nampa Forest on yksinkertaisesti niin värikäs ja hauska ja lapsenomainen, ettei siitä voi olla tykkäämättä. Pelissä ei voi epäonnistua ja jokainen pelijakso päättyy hassuun yhteistanssiin diskopallon alla Tiesin myös, että Kaamoksen suosikki tulisi olemaan uimahyppypeli, jossa eläinhahmoja voi näpäyttää uimalaudalta kuperkeikkojen kautta veteen. Ja oikeassa olin, lapsi nauraa käkätti ääneen kun lehmät ja linnut sinkoilivat päällään veteen. Ja sitten taas diskotanssittiin.


nampa kukkapeli 1nampa pinkki vaatteetpaallenampa forest loiskis vesipisara


Vanhemman mieleen pelissä on ehdottomasti turvallisuus. Pelissä ei ole muita klikattavia osia kuin itse pelit (5kpl) sekä vanhemmille tarkoitettu johdatus. Ei mainoslinkkejä, ei lisäosien ostomahdollisuutta, ei edes mahdollisuutta epäonnistua pelaamisessa. Peleistä löytyy muistipeliä, eläinten pukemista hassuihin vaatteisiin, ilmapallojen puhkomista ampiaisen avulla, kukkaniityllä kurkkivia eläinhahmoja sekä se meidän suosikki, uimahyppypeli. 2.99 euroa maksava peli ei ole kustannuksiltaan iso satsaus, mutta ainoa harmi on, ettei sitä voi vielä ladata muille kuin iphonelle ja ipadille. Eli omaan tabiin en tätä voinut laittaa, mutta onneksi työkännyyn pystyin sen lataamaan. Ja kun kuitenkin kysytte, niin kyllä toimii vanhemmissakin laitteissa, kunhan päivitys on ios6 tai sitä uudempi.


Meillä näitä mobiilipelejä käytetään loppujen lopuksi tosi harvoin. Matkoilla ne on usein tosi hyvä olla mukana ja välillä esimerkiksi pyykkituvassa koneen pyörimisen loppumista odotellessa annan lapsen kuluttaa aikaa pelaillen. Myös ravintolassa kaivan joskus pelin esiin, jos muilla on ruoka kesken mutta lapsi kaipaisi jo jotain aktiviteettia. Ei päivittäin, ei monesti edes viikoittain, mutta kuitenkin säännöllisesti meillä pelataan kivoja lasten pelejä kännyllä. Ja toiselle lempparillemme, Kapun Metsälle, on kyllä tarvittukin jo vaihtoehtoa pidemmän aikaan. Siksi Nampa Forest oli enemmän kuin tervetullut lisä tähän hurjaan, nyt jo kolmen pelin kokoelmaamme :D Mutta kyllä lapsille suunnatuissa peleissä laatu oikeasti korvaa määrän.


nampa kukkapeli 12


Nopeimmat löytävät tosiaan pelin nyt heti AppStoresta täältä, mutta mulla olisi viisi lahjakoodia arvottavana teille, joilla huippuhauskalle lastenpelille käyttöä löytyisi. Kerrohan siis kommenttiboksissa kuinka usein teillä pelataan kännypelejä ja onko jotain aikarajoituksia ja muita sääntöjä lasten pelaamiselle. Laitetaan nuo pelikoodit arvontaan niin, että sunnuntai 17.5. on vielä mahdollisuus osallistua arvontaan :)


Pelin facebooksivut toimivat nimellä Nampa design, ja siellä voit tutustua lisää näihin kivoihin uusiin pelihahmoihin!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

14 kommenttia

  1. Meillä lapset saavat valita, katsovatko lastenohjelmia tv:stä vai pelaavatko tabletilla. Rajana on yleensä tunti aamulla, ja tunti iltapäivällä hoidosta tulon jälkeen sillä aikaa kun laitan ruokaa. Yhä useammin tabletti voittaa lastenohjelmat, Nuottiniitty (kiitti suosituksesta!) ja Pikku Kakkosen sovellus ovat suosituimmat tällä hetkellä mutta tämä Nampa Forest kuulostaa niin kivalta että meinasin mennä heti lataamaan sen omalle iphonelleni. Mut jos kuitenkin katson ensin että olisiko onni myötä arvonnassa :)

    VastaaPoista
  2. Kipeänä saa pelata enemmänkin, muuten padilla tai puhelimella pelataan harvemmin kuin joka viikko. Matkustaessa padista katsotaan lähinnä TV-kaistalla tallennettuja piirrettyjä.

    VastaaPoista
  3. Peliaika ajoittuu usein juuri päiväkodin jälkeen, ruuanlaiton ajaksi ja sadepäiviin. Peliaika on n. Tunti

    VastaaPoista
  4. Meillä on ensi kuussa 3 vuotta täyttävä tyttö ja toistaiseksi olemme pelanneet vain pikku kakkosen sovelluksella. Tavoitteena on ollut välttää peliriippuvuutta mahdollisimman pitkään. Kesän autoreissuja varten joku lapsille suunniteltu peli voisi kyllä olla kiva.

    VastaaPoista
  5. Meillä samanikäinen poika kuin Kaamos, ja hän on kyllä kova iPadin käyttäjä. Pelejä ei oikeastaan vielä olla yhtään pelattu, mutta Pikku Kakkosen puuhat & ohjelmat, You Tube ja Lasten Satukirjaston tarjonta on ahkerassa (ehkä vähän liiankin) käytössä. Vaikuttaisi aika mielenkiintoiselta tuttavuudelta tuo peli!

    VastaaPoista
  6. Meillä pelataan/katsotaan lastenohjelmia (useammin padilla kuin puhelimella) päivittäin, sillä emme ole aktiivisen lapsen kanssa kokeneet siinä mitään ongelmaa. Aikaa peleihin ja lastenohjelmiin menee päivässä yhteensä max pari tuntia. Pelaamista(katsomista käytetään tauottamaan päivän kulkua sekä viihdyttämään vastaavissa tilanteissa kuin teillä. Laitteet eivät kuulu ruokapöytään (paitsi joskus ravintolassa syömisen jälkeen viihdykkeeksi) mutta muuten niiden käyttö on melko vapaata. Lupa kysytään aina vanhemmilta ja lopetetaan kuin käsketään. Monesti lapsi myös its lopettaa tovin jälkeen ja siirtyy muihin leikkeihin. Tämä on toiminut meillä.

    VastaaPoista
  7. Me ollaan näissä pädi-asioissa varmaan keskivertoa joustavampia. Sitä se kotihoito ja työn yhdistäminen välillä teettää ;). Meillä on molemmille lapsille (5v ja 2v) hankittu "omat pädit" ja yle areena lapset - sovellusta saa katsella esim. pottaillessa. Ja päivittäin kyllä katselevatkin. Pelipuolelta meillä on ollut ladattuna lähinnä ilmaisia sovelluksia: Hello Kitty-juttuja, palapelejä, värien ja numeroiden opettelemista englanniksi ym ym. Pelit ovat lapsilla käytössä pädeillään selkeästi harvemmin, välillä menee viikkoja, ettei ollenkaan ja välillä ahkerammin.

    VastaaPoista
  8. Meillä saavat viikonloppuaamuisin katsoa täppäria ja pelailla samalla jotta aikuiset saisivat nukkua pidempään :)
    Joskus myös pitkällä aitomatkalla saavat kännykän pelattavaksi.

    VastaaPoista
  9. Meidän 1-v on saanut pelata joskus Kikattavaa Kakkiaista ja on jo nyt niin addikti, että kaivaa padin sohvatyynyjen alta 😉 Tämän voisi ladata kivaksi lisätekemiseksi vaikka tokkopa voittaa kotinäppäimen painamista!

    VastaaPoista
  10. Meillä kanssa pelataan useimmiten reissussa. Välillä viisivuotias pyytää myös kotona saada pelata ipadilla, välillä taas unohtaa sen kuukaudeksi. Just oltiin reissussa ja nyt kaksivuotias kyselee päivittäin äidin puhelinta, että saisi pelata "karhupeliä". Hyviä pelejä on vaikea löytää ja myöskin tasapaino pelaamisen suhteen. Mietin ajoittain olenko liian tiukkapipo pelaamisen kanssa, koska onhan teknologiassa valtavasti hyviäkin puolia eikä pelaaminen välttämättä ole sen huonompaa leikkimistä kuin muutkaan leikit (ja lapselle varmasti hyvä kun oppii pienenä käyttämään kaikenlaisia sovelluksia), mutta silti haluan, että omat lapset leikkii enemmän "perinteisiä" leikkejä ja joutuvat itse keksimään asioita viihtyäkseen.

    VastaaPoista
  11. Meillä peliaika on rajoitettu puoleen tuntiin per päivä =).

    VastaaPoista
  12. Meillä pelataan useimmiten pidemmillä automatkoilla ja välillä myös jopa ratikassa. Pelaamiseen on siinä mielessä "pakko" että muuten poikani nukahtaa ja hänen herättämisensä on aikamoinen ohjelmanumero... Kotona pelataan ehkä 3 kertaa viikossa puolesta tunnista tuntiin. Peli jossa ei voi päätyä klikkilemaan mitään mainoksia olisi loistava.

    VastaaPoista
  13. Meidän 4-v. pelaa lähes päivittäin ipadilla kotona. Noin puoli tuntia maksimissaan päivässä. Kohta 2v. lähinnä seuraa vierestä isoveljen pelaamista. Lastenohjelmia katsotaan yle areenasta toistaiseksi kuitenkin eniten ipadilla.

    VastaaPoista
  14. Kohta 2v pelailee silloin tällöin, välillä muistaa vaatia pädiä monta kertaa päivässä, joskus se on viikkoja unohduksissa. Ei ole erityisiä sääntöjä, muuten kuin että päivässä on tehtävä muutakin ja sovitut menot hoidettava; pädiä ei siis voi jäädä pelailemaan jos ollaan lähdössä vaikka kylään tai ruoka odottaa pöydässä. Ilmoitellaan kyllä etukäteen tyyliin "ehdit vielä pestä yhden auton, ja sitten on ruoka".

    Kaamean ruokanirsoilukauden ollessa parastaikaa päällä pädi tulee joskus pöytään. Silloin sääntönä aikuisille on, että ruokailu aloitetaan ilman pädiä sekä lopetetaan ilman pädiä mukavissa merkeissä (taas tyyliin "tämän kentän jälkeen pädi laitetaan kiinni"). Ajattelen, että on tärkeämpää, että tottuu makuihin, kuin että pädi ei ole pöydässä ikinä. Pädi häiritsee meitä pöydässä paljon vähemmän kuin nirsoilu, pöydästä karkailu ja itkukohtaukset jso yritetään ehdottaa, että söisi enemmän kuin kaksi lusikallista. Pädin käytölle voi sitten tehdä uusia sääntöjä, kun ruokailutilanteet tulevat muuten mukaviksi ja rauhallisiksi.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images