ENSIVISIITTI PUUTARHAPALSTALLEMME

Joka vappu mä päätän, että seuraavan 365 päivän aikana juon enemmän viiniä ihan siksi, että meillä ei koskaan ole tarpeeksi simapulloja. Tän...

Joka vappu mä päätän, että seuraavan 365 päivän aikana juon enemmän viiniä ihan siksi, että meillä ei koskaan ole tarpeeksi simapulloja. Tänä vuonna jouduin laittamaan osan simasta lasisiin pastansäilytyspurkkeihin, joiden koko on villisti veikaten kolme litraa. Onneksi pari pienempää pulloa löytyi, niin saatiin vappuiset eväät mukaan metsään.


kevatmetsa uutelassa 2015grillaamassa vappu uutela 2015vappuevaat 2015polku uutelassa kevat 2015uutela vuosaari potkulauta1amos lovescockia syomassauutela vetta valkovuokkojakavelya uutelassa haix


Metsässä kävelemisen ja evästämisen lisäksi meillä oli missiona mennä katsomaan koko perheen voimin yhteistä palstapuutarhaamme, joka sijaitsee Uutelassa, eli siis tuossa lempiretkeilymaastojen ja meren vieressä Vuosaaressa. Kaamoksen isä, joka asuu Vuosaaressa, kävi tsekkaamassa palstan pari päivää sitten meille sopivaksi ja nyt kävimme yhdessä fiilistelemässä tai oikeastaan kauhistelemassa mitä sinne tekisimmekään.


Paikka on ollut viljelemättä ainakin pari vuotta, luultavasti enemmänkin, ja siellä kasvaa vähän sitä sun tätä, siellä sun täällä. Koko noin aarin ala pitää kuokkia ensin kuntoon ja sinne pitää rakentaa ainakin työkalujen säilytykseen oma laatikko, tuoda tynnyri sadevedelle, roudata kasvit ja ylipäätään miettiä mitä siellä kasvattaa. Kaamos haluaa punaisia kukkia, minä marjapensaita ja Kaamoksen isä varmaan jonkun lihansyöjäkasvin jos yhtään oikein veikkaan. Parvekepuutarhalle tämä ei ole haastaja, basilikat, ruohosipulit ja raparperit on ja pysyy myös kotosalla, mutta esimerkiksi porkkanaa, perunaa ja sipulia on vähän helpompi kasvattaa maassa kuin parvekkeella ruukussa.


palstapuutarhat vanhat rehut 1auhistunut hymy palstalla 1uutean palstapuutarha 1 toukokuutauutela vuosaari potkulauta2


Puutarha on nimellisesti hyvä olla meidän kaikkien ihan siksi, että reissaamme kaikki aika paljon, varsinkin kesäaikaan. Kaamoksen isällä alkaa tohtorin opinnot elokuussa, ja ne vievät häntä myös ulkomailla ja meillä on myös ainakin Berliinin, Viron ja Rauman reissut sovittu Kaamoksen kanssa kaksin. Myös perheen miesten viikkoja kestävät mökkireissut vievät tietenkin osansa viljelyajasta, joten yhteinen palsta on kaikille se paras vaihtoehto. Onneksi on läheiset välit!


Nyt pitääkin alkaa googlettelemaan palstaviljelystä kertovia blogeja, että pääsee tunnelmaan. Vapun jatkoja!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Toi puutarhapalstan hankkiminen kuulostaa ihan huikealle! :)
  Jään innolla odottamaan, että mitä kaikkea päätätte siellä viljellä.

  Muistan kun halusin lapsena välttämättä kasvattaa kotipihalla herneitä ja kyllä niistä pari palkoa taisi joskus tuurilla tullakin! :D

  VastaaPoista
 2. En kyllä odottaisi ihan liikoja tältä ekalta vuodelta.... Mä näin silmissäni kaikki ihanat portit salaiseen puutarhaamme ja tuo ensikohtaaminen oli hieman lamauttava :D Mutta ehkä me jotain porkkanantynkää ainakin tonne saadaan kasvamaan!

  VastaaPoista
 3. Haha, lähdit siis vähän satumaisemmilla odotuksilla liikenteeseen! :D
  Mutta hei, kyllähän sä nyt jonkun portin ja aitauksen siihen äkkiä rakennat! ;)

  VastaaPoista
 4. Luin tosta nopeesti että pastaviljelystä

  VastaaPoista
 5. Juu, näillä leveysasteilla ei vaan pastapuut pärjää talven yli, niin on pakko keksiä jotain muuta viljeltävää ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images