VIIKONLOPUN KIRJA: SULJETTU MAA

Tämän viikonlopun osalle mulla oli pari suunnitelmaa, joista olen tehokkaasti toteuttanut vain toista: lukemista. Löysin perjantaina mielenk...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tämän viikonlopun osalle mulla oli pari suunnitelmaa, joista olen tehokkaasti toteuttanut vain toista: lukemista. Löysin perjantaina mielenkiintoisen Pohjois-Koreaa käsittelevän kirjan, Barbara Demickin Suljetun maan. Kirja imaisi mukaansa niin pahasti, että sain yli 400 sivuisen kirjan luettua jo tämän päivän lounaalla. Olen kulkenut kirja kädessä tiiviisti ja eilen Camillan luona pidin jo luentoa siitä, kuinka uskomattomia juttuja kirja piti sisällään. Sain Camillalta suosittelut myös toiseen saman henkiseen kirjaan Kiinan kadotetut tyttäret, johon aion tarttua heti kun saan sen käsiini.


Mä en ole tiennyt paljoakaan Pohjois-Korean ihmisten arjesta ja vaikka se kirjan välityksellä ei mikään ruusuinen ole, avarsi se silmiä paljon. Etenkin arviolta 600 000-2 000 000 ihmisen kuolemaan johtanut nälänhätä ja astettain tapahtunut maan köyhtyminen koskettivat paljon. Ihmiset hautasivat heikompia perheenjäseniään samalla kun rakastettu johtaja pisti maansa viimeisetkin rahat armeijan ylläpitämiseen ja ydinkokeisiin. Ne, jotka suunnittelevat loikkausta maasta eivät uskalla kertoa edes rakastetulleen suunnitelmistaan ja usein ne, joiden sukulaiset ovat onnistuneet loikkaamaan, saavat kärsiä siitä jäädessään Pohjois-Koreaan. SIlti monet kokevat maassaan myös positiivisia asioita ja rakkautta, mikä onkin ehkä se kirjassa kiinni pitävä voima. Ilman sitä en ehkä olisi voinut kahlata koko kirjaa läpi.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kirjaa on ollut hankala laskea kädestään ja öisin mulla onkin palanut lukuvalo päällä ihan liian pitkään. Seuraavaksi on pakko ottaa käsittelyyn joku huomattavasti kevyempi opus, ettei ihan masennu. Yleensä tällaisen 100% asiaa sisältävän tiilenkiven jälkeen toimii joku kevyt dekkari ja siksi mulla löytyykin jo Outi Pakkasta yöpöydältä.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Oi hei, vaikuttaa niin mielenkiintoiselta kirjalta, että lähti heti varaukseen! Viime aikoina on tullut luettua pelkästään ihankivoja kirjoja, joten jospa tämä olisi sitten vaihteeksi sellainen, joka pakottaisi lukemaan koko yön...

  VastaaPoista
 2. Hei, suosittelen Xinranilta myöskin kirjaa Vaiennetut Äänet - kiinalaisia naistarinoita. Se on vaikea, hirveä, kamala ja uskomaton luettava. Xinranin muita kirjoja ei ole vielä suomennettu, mutta myös Sky Burial on HIENO.

  VastaaPoista
 3. Tää on kyllä tosi hyvä! Ei mikään kiva kirja tosiaankaan, mutta kyllä ihmisten kohtalot pisti lukemaan pitkiä aikoja kerralla.

  VastaaPoista
 4. Pitääpä googlata tuo kirja ja lukea enemmän aiheesta, kuulostaa kiinnostavalle! Nyt on menossa Ekovuosi Manhattanilla-kirja, joka on sopivan kevyt mutta täyttä asiaa.

  VastaaPoista
 5. Pohjois-Korea-aiheesta on muitakin hyviä kirjoja, esimerkiksi Pohjois-Korea, Yhdeksän vuoden pakomatka helvetistä sekä Pjongjangin akvaariot. Nämä olen lukenut tuon Suljetun maan lisäksi.

  Huone on jäänyt mieleen kirjana, jota en voinut laskea käsistä, vaan se piti lukea yhteen menoon. Voi että lukeminen on ihan parasta!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images