VÄLIKAUSIVAATTEET PÄÄLLE MAALISKUUSSA?

Talven vaihtuminen kevääseen on hankalaa aikaa lasta vaatettaessa. Ainakin meillä asuu sellainen kuumakalle, että pihalla touhutessaan hä...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Talven vaihtuminen kevääseen on hankalaa aikaa lasta vaatettaessa. Ainakin meillä asuu sellainen kuumakalle, että pihalla touhutessaan hän on nopeasti läkähtymispisteessä toppavaatteissa. Kuitenkaan pelkät välikausivaatteetkaan eivät riitä ja mieluummin tietenkin liian kuuma kuin liian kylmä. Kerrospukeutuminen on nyt se paras juttu.


Pari vuotta käytössä olleet vk-vaatteet jäivät vasta nyt liian pieniksi, joten kävin viikonloppuna etsimässä uutta tilalle. En jaksanut kyttäillä huutonetissä lähes normihintaisia käytettyjä, vaan halusin uuden Reiman takin, sillä se oli viimeksikin tosi hyvä. Sininen farkkumaista kuorikangasta oleva välikausitakki löytyi Itiksestä ja pikaisella testauksella takki on tosi hyvä, pitää tuulta ja lian saa pyyhittyä helposti pois takin pinnasta. Farkkumainen kangas tekee pinnasta elävän näköisen ja ei niin teknisen oloisen. Vaikka meillä ei mitään "kauppatakkeja" harrasteta, tämän voi ihan hyvin yhdistää myös kaupunkikäyttöön farkkuihin ja tennareihin.


Housujen kohdalla päätin testata ainakin näin alkuun Lindexin ulkoiluhousuja, joista ei ole mitään aiempaa kokemusta. Metin kyllä pitkään kannattaako Lindexin housuja hankkia laadun puolesta, mutta sitten ajattelin, että kokeillaan. Voihan se olla, että hankin vielä Reimalta tai Po.Pilta housut, jos nuo osottautuvat ihan susiksi.


Hankinnassa olisi vielä jonkunlaiset kevätkengät, ei tennarit vaan vedenkestävää laatua, joiden kanssa olisi hyvä liikkua vaikeammassakin maastossa. Myös kuorikintaat pitäisi hankkia uudet. Puuh, tälle keväälle kaikki tuntuu jääneen pieneksi!


ps. Voihan paska. Kävimme viikko sitten perjantaina lääkärissä Kaamoksen korvakivun takia. Lopulta hän ei punaisiin korvakäytäviinsä saanut mitään muuta kuin reseptittömiä korvatippoja ja arvatkaa mikä nyt on. No korvakipu ja uudelleen lääkärille. Hakkaan päätäni seinään, sillä vaikka tuo muutaman minuutin villapaidassa oleminen ei tietenkään ole syy kipuun, oliko sekin pakko antaa tehdä eilen. Nyt kuitenkin heipat ja korvalääkäriin ---->


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

20 kommenttia

 1. Olen ostanut lapsille vain Lindexin FIX-ulkoiluhousuja. Hyvin on kestänyt isolta pienemmälle ja meillä on yleensä ollut vain yhdet housut/koko käytössä. Yksistä löysin nyt reiän polvesta, mutta alempi kangas on vielä ehjä - kiitos polvivahvikkeiden. Uudessa Lindex mallistossa housut kai on korvattu henkselimallilla eikä ole perus nappi-vetskariversiota enää. Täytyy laittaa palautetta, ettei ne katoaisi mallistosta kokonaan. Hyvä hinta-laatusuhde ollut ainakin minusta ja pari kaveria on ihan samaa mieltä.

  VastaaPoista
 2. Meillä on nyt myös ollut käytössä Lindexiä sekä myös Hulluilta päiviltä ostettua Bogia. Jotenkin tuon nelivuotaan meno on nyt jo niin hurjaa, että tultiin tulokseen, että parempi ostaa halvempia housuja kuin itkeä sitä, että kalliit housut on silppuna parin päivän leikkien jälkeen ja hyvin nuo halvemmatkin ovat menossa kestäneet ja päiväkodissa vielä päälle tulee märällä kurahousutkin.

  VastaaPoista
 3. Mekin otettiin eilen välikausivaattet käyttöön. Ja fleeciä alle :)
  Paranemisia sinne.

  VastaaPoista
 4. Ai että mä vihaan lapsen pihavaatettamista! Just kun oppii, mikä määrä vaatetta on hyvä tietylle kelille, niin eikös tuli ketusti plussaa tai yhtäkkiä räntää vaakatasossa ja pihalle pitää silti mennä. Ugh. Plus joinainen päivinä tuo kuulemma seisoo sen puolitoista tuntisen hoidossa pihalla, välillä painaa tukka putkella muiden perässä. Aamulla +2, hetken päästä +7. Mitäääää..

  VastaaPoista
 5. Meillä oli ekan kerran vk-vaatteet päällä jo Helsingin helmikuussa, mutta päiväkotiin lapsi sai vielä mennä (ohuehkossa) Reiman toppahaalarissaan (villahaalarin sentään jätin onneksi pois, oli meinaan itsellä lämmin kun töihin poljin). Mutta oikeasti, vihaan vihaan, vihaan kevätkelejä, siis kun ilma on lämmin ja tuulikin keväinen, mutta maa hohkaa kylmää. Arpoopa sitten että toppaa vai välikautta (kun 3v. taitaa puolet ajasta kyyhöttää maanpinnan tasossa hiekkakakkutehtailussa tai mutavellin keitossa). Mutta jos tällaisena säät jatkuu, niin ehkä sit vk-haalari+fleece/villahaalari voisi toimia (ois kyllä jotenkin kivempi kombo lapsen liikkumiseen).

  VastaaPoista
 6. On kyllä Reima nostanut oman putiikkinsa profiilia viime aikoina. Tosi hyvännäköinen on tuo takki! Tosin farkkuimitaatio on nähty Mololla jo aikoja sitten, mutta mun mielestä se on edelleen tosi hieno ja hyvä, että Reima tekee siitä kuosista, kun muut tekee nyt jostain muusta (ehkä). Mä tykkään!

  VastaaPoista
 7. Mä ostin jo hyvissä ajoin Reiman välikausitakin pojalle, sitä 70-vee juhlamallistoa, ihanan retro. Se on kuitenkin tummansininen joten halusin kirkkaamman väriset housut ettei mene kauheen synkäksi. Kiersin ensin Lindexit, KappAhlit ja henkkamaukat mutta jumankekka, mustia housuja vaan! (Ja yhdet kirkkaan vihreät mutta ei ne oikein mätsää.) Ostin sitten Jesper Juniorista halvimmat mahdolliset turkoosit housut, niissäkään ei tosin henkseleitä mitkä oisin halunnut mutta en toisaalta halunnut maksaa 60 euroa kalliimmista koska piankos sitä jo on semmoset kelit että normi (ulko)housut riittää. Meillä on myös kyllä vanha vk-haalari ehkä sopivan kokoinen, tosin siinä on polvessa pieni reikä. Ajattelin ostaa uuden alennusmyynneistä sitten joskus juhannuksena. En ikinä muista että myydäänkö noi vk:t keväällä vai syksyllä mut ilmeisesti keväällä.

  VastaaPoista
 8. Mustia ja pinkkejä on vaan, joo. Meidän pojalla on sitten tietty paljon pinkkiä, koska lapsi saa itse valita. :D

  VastaaPoista
 9. Suosittelen kokeilemaan vk-housuista Kappahlin Proxtec (?) mallistoa. Housut maksaa 29,9e ja kestää lapselta toiselle. Meillä on ensimmäiset housut olleet kahdella konttaavalla lapsella asfaltilla ja soralla ja niissä ei oo vieläkään polvissa kulumaa. Todella laadukkaita tuohon hintaan ja pitävät vettäkin. Kappahlissa on myös ihan koko ajan niitä -25% kamppiksia lastenvaatteista, joten ei jää housuille juuri mitään hintaa. Itse en ole noita kalliimpia edes testannut, koska nuo ovat olleet niin täydelliset. Vyötäröllä on kuminauhanappikiristys myös hoikalle lapselle.

  VastaaPoista
 10. Nää ei ehkä ollut Fix-mallia, joka on kai teknisempi. Mut tsekataan kuin toimii!

  VastaaPoista
 11. Mä muuten hankkisin "parempaa" mutta lähipiirissä ei oikein ole sopivaa tarpeeksi pientä kenelle kierrättää vaate. En jaksa sitä huutisrumbaa ja kirppikselläkään en käy kovin usein myymässä, joten välillä hyvä testata muutakin mallia kuin Reimaa (joka meillä on ollut lähes aina)

  VastaaPoista
 12. Kiitti, hyvin jo parannuttu. Vk-vaatteet on kyllä toppa vaatetta mukavammat päällä, tietenkin kun ovat ohuemmat.

  VastaaPoista
 13. Just nyt aamulla tsekkasin sään et +4 on, mut se voi merenrantakaupungissa tuntua kylmältä pakkaselta tuulesta riippuen!

  VastaaPoista
 14. Just toi liikkuminen on helpompaa ohuissa vaatteissa! Kenkiä ei tietenkään vaihdeta vielä aikoihin kevätkenkiin juuri tuon maasta hohkaavan kylmyyden takia.

  VastaaPoista
 15. Reimalla on tosi hienoja skandinaavisia malleja. Tuo farkkuprintti taitaa olla muutenkin aika vanha, mulla oli joskus lukioaikoina lautailuhousuissa samaa ideaa. Tsekkasin myös muita merkkejä takin osalta, mutta ticketin armykuosi oli niin nähty ja muut merkit tarjosi tänä vuonna tosi sukupuolisidonnaisia kuoseja, etten piitannut. Noi ketjukauppojen kuoritakit on yleensä kuorrutettu jollain merkeillä tyyliin 78 boys sport club, joista en pidä, joten reima oli tosi helppo vaihtis.

  VastaaPoista
 16. Se retrotakki on ihana, mietin sitäkin hetken mut jotenkin tää nyt oli meille parempi. Tätä kuosia oli muuten housujakin, mutta en tykkää mätsätä, joten nyt meni näin. Saattaa olla et piipahdan tammiston alessa vielä joku päivä.

  VastaaPoista
 17. Meillä on pinkki Angry birds stella polkupyörä lapsella, kun itse valitsi :)

  VastaaPoista
 18. KappAhlin talvihaalari meillä on ollut ja ei valittamista! Tosi hyvä, tosin en halua ihan joka talvi täysin samaa haalaria ja kappis ei kyllä muokkaa mallejaan paljon. Ajattelin et ne housutkin olisi hyvät, mutta itiksessä ei ollut oikeaa kokoa!

  VastaaPoista
 19. Kiva, jos kestää. Olen boikooinut Reimaa useamman vuoden, ei kestä saumat. Laatu on huonoa. Samoin kumisaappaat vuotavat kahden viikon käytön jälkeen. Reima ei ota reklamaatioita kuuleviin korviinsakaan :/ Sama on Molo Kids. Langat pursuilevat saumoista. Tutoehyvitys on olematon ja vaatteet vuodesta toiseen huonolaatuisia. Viime aikoina satsannut Ticketin vaatteisiin. Kestää lapselta toiselle. Kappahlin vaatteista olen kuullut myös hyvää :) Mietin vaatteen kohdalla kestävyyttä, meneekö sisaruksille ja saako sen vielä myytyä kirpparilla. Laadukas kesää. Vanhoihin merkkeihin ei voi enää luottaa. Kaikki ne tehdään Kiinassa nykyään, niin Reima kuin Tutta. Ktimaisuusastetta ja ns.Suomalaista laatua ei voi enää käyttää ostokriteerinä.

  VastaaPoista
 20. Pakko kertoa oma kokemus: luulin että mun lapset on kanssa sellaisia "hikipäitä" - se johtuikin oikeasti väärästä vaatemerkistä. Reima ei hengitä :( Pop hengittää, eikä meillä olekkaan kukaan yhtään märkäpää.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images