AIKA KULUU NOPEAMMIN JOS ON MUKAVAA!

https://www.youtube.com/watch?v=-4rQRg1Li9A Nyt on tutkimuksen täyteinen viikko käsillä, eilen testasin minttusuklaapatukoita ja tänään vuor...

https://www.youtube.com/watch?v=-4rQRg1Li9A

Nyt on tutkimuksen täyteinen viikko käsillä, eilen testasin minttusuklaapatukoita ja tänään vuorossa on ajan kuluminen. Arla Luonto+ on lanseerannut lasten oman Hyvät eväät, hyvät uutiset -sivuston: lasten oman uutismedian, jossa lapset tuottavat aikuisille sisältöä. Joka kuukausi julkaistaan lasten oma uutislähetys, jossa käsitellään kuukauden teemaa ja haastetaan perheet ottamaan osaa kuukausihaasteeseen. Helmikuun teemana on aika. Tutkimustulokset Arla Luonto+:n uudessa lasten Hyvät uutiset lähetyksessä yllä olevassa videossa osoittivat, että aika kuluu nopeammin kun tekeminen on mukavaa. Olen kyllä huomannut saman, tosin mikähän siinä on, että maanantaiaamujen töihin ja päiväkotiin lähdön kanssa tämä yhtälö ei toimi ollenkaan? Aika kun kuluu tuplasti tavanomaista nopeammin eikä se ole aamuisin ollenkaan mukavaa!


Mietittiin viime viikolla Kaamoksen kanssa milloin on niin mukavaa, että aika tuntuu kiitävän tuplavauhtia. Tässä meidän listamme:


Kaamos:
 • kesällä mökillä on mukavaa kun saa onkia

 • vesivärimaalatessa

 • pihalla kavereiden kanssa

 • metsässä

 • illalla ennen nukkumaanmenoa


Elsa:

 • viikonloppuisin kun on paljon tekemistä

 • liian myöhään hyvää kirjaa lukiessa

 • luonnossa liikkuessa

 • kavereiden kanssa

 • matkaillessa kun viikko tuntuu kolmelta päivältä


Ja tämän listan perusteella otimme osaa Arla Luonto+ kuukauden haasteeseen eli vietimme yhden tunnin niin hauskalla tavalla, että aika kului niin nopeasti kuin mahdollista! Kuten ehkä listoistamme arvaatte, me otettiin kaverit mukaan ja mentiin Nuuksioon. Totta puhuttuna aikaa meni paaljon enemmän kuin tunti, yhteensä kahdeksan tuntia! Mutta se tuntui korkeintaan neljälle kun mukana oli kavereita ja hyvät eväät.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Arla Luonto+ haastaa kaikki mukaan katselemaan arkeaan uudesta näkövinkkelistä. Vuonna 2015 on luvassa jokaiselle kuukaudelle oma haasteensa, tammikuun hasteena siis viettää tunti  niin hauskalla tavalla, että aika kuluu niin nopeasti kuin mahdollista. Kuvat haasteen suorittamisesta lisätään Instagramiin hashtagilla #hyväteväät. Joka kuukausi arvotaan palkinnoksi koko viikonlopun mittainen perhemajoitus (kaksi aikuista ja kaksi lasta)  vapaasti valittavaan Sokos Hotelliin. Nyt tammikuun palkintoa siis metsästämään!


Ja niille, jotka loppuun asti jaksoivat lukea vinkattakoon, että uudet Luonto+ jogurtit ovat (partiolaisen kunniasanalla) ihan törkeän hyviä! Sisältö on pehmeää luonnonjogurttia, mihin on lisätty n. 6% hedelmää tai marjaa sekä hedelmämehua makeutukseksi. Lisättyä valkoista sokeria ei ole ja maku on vain hennon makea. Yleensä meillä on syöty jogurtit niin, että mä syön täysin maustamatonta ja Kaamos sokeroitua kun ei pidä pelkästä luonnonjogurtista, mutta nyt kummallekin maistuu sama setti. Ja tämän hetken suosikkimakuja ovat vanilja ja mango.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Ostettiin muuten sattumalta viikonloppuna Arlan mustikkajugurttia, tätä samaa sarjaa. Oli hyvää - ei liian makeaa, vaan sopivan mustikkaista.

  VastaaPoista
 2. Se mustikkakin oli just hyvä, makeahko ettei jää lapselta syömättä muttei mikään yltiömakea eli omaan jogurttimakuun just sopiva. Kannattaa maistaa myös tuota vaniljaa ja laittaa joukkoon vähän tuoretta ananasta, ihanaa!

  VastaaPoista
 3. ylisöpö tuo pikkujuontaja! ja tietenkin pieni jugurtin syöjäkin ;)

  VastaaPoista
 4. Nuohan kuulostavat lupaavalta. Olisi vain ollut kiva, että tuoteselosteissa olisi avattu tarkemmin tuo maustamiseen käytetty mehu ja sen sisältö. Ihan allergiasyistäkin, mutta myös sen verran minussa asuu skeptikkoa, joka on pakkaustekniikan kurssinsa vuosikymmen siten istunut, että epäilen että moisen epämääräisen ilmaisun taakse on heti koira, tai vähintään lisätty hedelmäsokeri, haudattuna.

  VastaaPoista
 5. Totta muuten, hedelmämehu ei sanana sano vielä mikä hedelmä on kyseessä. Tsekkasin kuitenkin jo eilen, että sokerin määrä on huomattavasti pienempi mitä eniten syömässämme jogurtissa, mikä on Arlan appelsiinijogurtti. Appelsiinijogurtissa on 13g sokeria/ 100g, Arlan Luonto+ mangojogurtissa 9.3g/100g. Perus luonnonjogurtissa sokereita on n. 5.5g/100g, sillä maitohan sisältää myös sokeria luonnostaan. Eli prosentuaalisesti tuo muun kuin maitosokerin määrä on huikeasti vähemmän, mitä tavallisessa maustetussa jogurtissa on.

  Aion ottaa nyt selvää mitä tuo hedelmämehu sisältää, mutta mun matematiikalla siihen ei välttämättä kyllä ole tarvinnut lisätä hedelmäsokeria, tuo 3.8g sokeria/ 100g voisi melkein tulla täysmehusta ja mangososeestakin?

  VastaaPoista
 6. Toi on niin totta, että illalla hyvää kirjaa lukiessa aika kuluu tupla- tai tripla -nopeasti. Mä aina ajattelen, että tänä iltana menen aikaisin nukkumaan, en roiku koneella vaan luen vain puolisen tuntia - ja sitten kello onkin yhtäkkiä jo yli yksitoista ja aikainen nukkumaanmeno on haave vain.

  Meillä esikoinen teki viikonloppuna jäätelöitä jogurttia jäätelömuotteihin pakastamalla, tolla saisi vielä inasen terveellisempiä versioita.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images