SAARISELKÄ TÄÄLTÄ TULLAAN

Juu, ei haittaa ollenkaan, että torstaiksi on luvattu Helsinkiin vesisadetta ja loskaa, me nimittäin lähdetään neljän hengen iskujoukolla Sa...

Juu, ei haittaa ollenkaan, että torstaiksi on luvattu Helsinkiin vesisadetta ja loskaa, me nimittäin lähdetään neljän hengen iskujoukolla Saariselälle Ivaloon! Olen jo pitkään harmitellut ettei Lapissa ole tullut käytyä varmaan 20 vuoteen, vaikka Suomessa tykkään kovasti matkustaa. Olin siinä luulossa, että jo matkustaminen Lappiin maksaisi paljon, mutta yllätyksekseni Helsinki-Ivalo-Helsinki lennot olivatkin noin 100 euron luokkaa hengeltä. Ensiksi matkaan oli lähdössä vain minä ja lapsi mutta sain houkuteltua pari muutakin matkakaveria mukaan ihan oikealle kaamosmatkalle.


saariselka-moottorikelkkailua-kaamoksessa


Saariselkä on mulle ennestään tuttu vain lapsuudesta. Olen siis käynyt kyllä paikan päällä ja muistan kerrasta vain yhden tapahtuman: olimme henkilöautolla matkassa ja kesken matkaa kohtasimme porotokan, joka pysäytti liikenteen lähes puoleksi tunniksi. Täysin normaalia sanoi tätini, joka asui silloin Ivalossa. Kaamos, eli aika jolloin aurinko ei nouse ollenkaan päättyy muuten Saariselällä 8.1. eli pääsemme viimeisenä virallisena kaamospäivänä perille! Odotettavissa ei kuitenkaan ole sen suurempaa aurinkolomaa seuraavinakaan päivinä, esimerkiksi 10.1. aurinko nousee 11.40 ja laskee 12.50. Pimessä Lapissa ei kuitenkaan tarvitse olla, kuu nimittäin valaisee ja kaunista hämärän aikaa on noin nelisen tuntia päivässä. Vaikka näin arjessa kaipaan valoa, odotan Lapin reissulta juurikin tuota pimeyttä ja toivottavasti pääsemme näkemään myös revontulia emmekä joutuisi ihan lumen saartamaksi.


saariselka-hotelli-ulko-ilta-2500x1600


Tarkoituksenamme on ensisijaisesti nauttia luonnosta, vuokrata kenties sukset päiväksi ja Kaamokselle ahkio, jotta pääsisimme vähän pidemmälle hiihtoretkelle. Yöpymisemme on osa Bella-blogien ja Holiday Clubin yhteistyötä, mutta hotellin sijaan menemme omaan huoneistoon, missä on sekä keittiö että sauna, mitä luksusta! Holiday Club tarjoaa tietenkin omat huvituksensa, on kylpylää ja Angry Birds Activity Parkia. Viimeksi Saimaan Holiday Club-lomalla meillä oli tosi hauskaa, mutta tällä kertaa joku muu saa luvan mennä änkkäripuistossa sinne superlonipallomereen, jos sellainen on. Tiedoksi vaan seuralaisillemme....


Saariselkähän on murtsikkahiihtäjien paratiisi ja juuri työtuttavani kanssa jutellessa hän totesi, että oi, Saariselällä on ihania kahviloita. Olin vähän pihalla kun näin silmissäni Starbucksin valotaulut, mutta mulle korjattiin kiireesti, että kyse on latukahviloista! Huvittaisi kovasti myös käydä katsomassa poroja ja huskyja ja ehkä jopa ajelulla, jos sää antaa myöten. Yhdeksi päiväksi kaavailin, että jos innostun niin lähtisin bussilla Inariin ja kävisin Siidassa tutustumassa saamelaisuuteen ja muutenkin pitkästä pitkästä aikaa Inarissa.


saariselka1 maisema


Huomenna alkaa isoin urakka, toppavaatteiden pesu (toivottavasti ehtivät kuivua ennen matkaa!) ja muu pakkaus. Toppahousut kävin ostamassa uudet viime viikolla ja villasukkiakin löytyy nyt sopivasti. Termospullo ja päiväretkireppu pitää muistaa ottaa mukaan ehdottomasti.


Olisiko teistä jollakin hyviä vinkkejä Saariselällä oleiluun lapsiperhevinkkelistä? Mitä ehdottomasti kannattaa kokea ja nähdä? Ja jos lukijoissani on sieltä päin porukkaa, olisi pulkkamäkitreffitkin ihan mukavat vaikka viikonloppuna! Mutta ihan kaikki vinkit matkustamisesta aktiviteetteihin ovat tervetulleita!


kuvat: holidayclubresorts.fi ja saariselka.fi


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Saariselkä ♡ olen käynyt sinkkuna, pariskuntana, lapsiperheenä. Parasta on luonto, latukahvilat, kodat joissa voi syödä omia eväitä hiihtoretkien lomassa. Kylpylässä olemme lapsen kanssa käyneet polskuttelemassa. Lumikenkäretki voisi jo Kaamoksen ikäisen kanssa onnistua. Pulkkamäet on pitkiä ja meno hurjaa :-) Nauttikaa. Ps. Kuukkelikaupan munkkeja kannattaa maistaa ovat herkkua.

  VastaaPoista
 2. Käykää ehdottomasti Kaunispäällä ja laskekaa Suomen pisintä pulkkamäkeä, joka taitaa olla n. kilometrin pitkä. Ylös kiikkuminen käy myös hyvin liikunnasta, ylös pääsee toki myös autolla. Sen jälkeen muut pulkkamäet ei kyllä tunnu oikein miltään, mutta siitä huolimatta ei kannata jättää välistä:D

  VastaaPoista
 3. Siida on kyllä mielenkiintoinen ja lapsillekin tosi kiva paikka. Se vuodenaikanäyttely on tehty hyvin, ei ole tylsä lapselle eikä aikuiselle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos näistä vinkeistä! Ihana kuulla tällaisia hyvä suosituksia, kuten Kuukkelikaupan munkit :)

  VastaaPoista
 5. Se pisin pulkkamäki ei ole nyt niin pitkä kuin ennen, mutta kokeilemme toki sen. Ja ehkä kokeilemme myös lautailua, minä tauon jälkeen ja Kaamos ekaa kertaa ikinä :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä tietää! Tosi kiinnostavan kuuloinen paikka :)

  VastaaPoista
 7. Siida on Inarissa ei Ivalossa. Ivalo on kylän nimi - Inari on kunta johon Ivalo ja Saariselkä kuuluvat.

  VastaaPoista
 8. Käykää ihmeessä syömässä Laanilan Kievarissa! Ei voi kun suositella, tosi hyvä ruoka ja palvelu loistavaa.. Kannattaa tsekata myös Tripadvisorin suositukset ko paikasta.. ;)

  VastaaPoista
 9. Juu, niinhän tuossa alukee että Siidaan Inariin :) Täti laittaa rillit päähän.

  VastaaPoista
 10. Kiitos,kuulostaa niin hyvälle, että teemme sen ehdottomasti!

  VastaaPoista
 11. =D Ivalossa vielä odotetaan auringon nousua.Ei kyllä Roissakaan tänään ole paistanut, vaan huomaa päivänvalon lisääntyneen. Mukavaa kaamoslomaa kaikille.Terv.täti rillit huurussa

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images