LUMIKISSAN SELÄSSÄ

Tämä päivä sai ihan uuden käänteen, kun Kaamokselle tuli heti aamusta oksutauti ja olemme olleet koko päivän sisällä. Oikeastaan tällainen l...

Tämä päivä sai ihan uuden käänteen, kun Kaamokselle tuli heti aamusta oksutauti ja olemme olleet koko päivän sisällä. Oikeastaan tällainen löysä sisällä hengailu tekikin terää, tosin lapsen kannalta on tietenkin kurjaa että tällainen tavallisista tavallisin lastensairaus tulee juuri lomalla! Toivottavasti saadaan kuitenkin lapsi huomiseksi parempaan kuntoon, nyt näyttää ihan hyvälle ja ruokakin on pysynyt sisällä. Emme ole vielä nähneet yhtään poroa, joten haluaisimme kovasti mennä katselemaan niitä huomenna.


Tänään ollaan kuitenkin katsottu Netflixiä ja Youtubea sen mitä ollaan hereillä oltu. Uusi suosikki lapsen Youtube-listalla on nyt Prinoth-hakusanalla löytyvät pätkät. Niin mitkä kysytte. No:


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mun pieni reissukaveri on aikamoinen verkostoituja ja varmaan paras saavutus tähän mennessä on päästä 3-vuotiaana rinnekoneen eli tampparin kyytiin. Kaamos sai nimittäin rinnekahvilassa hengaillessaan ehdotuksen josta ei todellakaan voi kieltäytyä ja niinpä hänellä olikin eilen aamulla aikainen työaamu tampparikuski Ronin kanssa. Ja minäkin tietenkin änkesin mukaan ja olipa kyllä kokemus!


Saariselällä ei ole mitään Saariselkä-tunturia vaan Saariselkä on tunturijono, mihin kuuluu useita tuntureita. Saman nimisen Saariselän kylän lähellä on kuitenkin kaksi Saariselkä-tunturijonoon kuuluvaa tunturia, joissa voi lasketella. Ne ovat Kaunispää ja Iisakkipää.  Me pääsimme aikaisin aamulla ennen laskettelukansan tuloa lumikissan kyytiin aika pitkäksi aikaa. Kuskimme Roni tamppasi kummankin tunturin rinteitä ja me istuimme silmät pyöreinä maisemia ihaillen ja ihmetellen. Tampparikuskin viideltä aamulla alkavan työpäivän paras puoli taitaa olla Suomen parhaat näkymät työpisteen ikkunasta. Vaihtaisin milloin tahansa omani.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kyllä näitä maisemia katselisi pidempäänkin! Koko ajan tuntuu tylsemmältä ja tylsemmältä lähteä takaisin Helsinkiin, tosin jos ei lähde, ei voi palata. Haluaisin tosi paljon kokea Saariselän kevään ja huhtikuun auringon rinteissä. Myös murtsikkaa olisi hauska hiihtää vähän pienemmillä pakkasilla, nythän täällä on lähen 30 asteen pakkanen. Luulenpa, että yritän vielä nipistää huhtikuuksi edes pitkän viikonlopullisen verran matkailupäiviä tänne Pohjoiseen, sillä tämä jos joku paikka on elämys.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

 1. No jopas teillä on ollut metka kokemus.
  Kaamos on siinä iässä, että hälle voi tästä jäädä muistijälki lopuks ikää tai sitten ei.
  Jos tulee sellaisesta paikasta, jossa ei koskaan ole lunta tai pakkasta, toi viimeinen kuva on varmaan ihan uskomaton.
  Olen toki itse käynyt kevättalvella parikymmentä vuotta sitten Saariselällä, eikä lumi ja pakkanen ole kummajainen. Noista kuvista ilman muita ihmisiä vaan välittyy jotain taianomaista.

  VastaaPoista
 2. Bongasinpa tutun naaman täältä sinun blogista, nimittäin sattuupa olemaan minun isoveli kenen kyyissä olette ollu! :)

  VastaaPoista
 3. vau, hausa sattuma ettälöysit veljen täältä :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images