PIMEÄTÄ JA JOULUISTA

Jouluun valmistautuminen jatkuu edelleen kaikella muulla kuin joulusiivouksella. Eilen illalla vietin Riikan kanssa iltaa Kalliossa, syötii...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jouluun valmistautuminen jatkuu edelleen kaikella muulla kuin joulusiivouksella. Eilen illalla vietin Riikan kanssa iltaa Kalliossa, syötiin, juotiin ja laulettiin kauneimpia joululauluja eräässä suvilahtelaisessa baarissa. Ilta jatkui pitkästä aikaa pikkutunneille ja tälle päivälle kaavailtu kodin siistiminen sai jäädä. Olen katsellut Frendejä ja lueskellut pitkään iltapäivään sängyssä. Aamukahvitkin on juomatta, vaikka kello on jo yli neljä. Tosin kun katson pihalle, en ole yhtään varma onko se neljä päivällä vai yöllä, niin pimeää kaikkialla nyt on.


Meillä oli hurja suunnitelma lähteä Tukholmaan sunnuntaista tiistaihin ja hoitaa koko jouluvalmisteluputki tiistaipäivänä. Nyt alettiin miettimään, että ei taida olla mitään järkeä ideassa, vaikka jouluinen Tukholma ihana onkin!


Kinkku pitänee hankkia huomenissa jääkaappiin sulamaan, muistelisin edelliseltä vuodelta että jouduimme sulattamaan koko komeuden huoneenlämmössä ja sehän ei ole paras ratkaisu murevuuden suhteen. Saatiin hetki takaperin Kokkikartanolta maistiaisia joululaatikoista ja koska niitä perinteisimpiä laatikoita menee vaan niin tolkuttoman vähän, ostetaan jouluksikin pakolliset laatikot Kokkikartanolta. Ne oli oikesti tosi hyviä ja monien vihaama, mun rakastama maksalaatikko maistui kerrankin maksalle. Omia laatikoita teen ainakin punajuuri-aurajuustolaatikkoa ja ehkä imelletyn perunalaatikon. Jälkiruuaksi ajattelin mascarponevaahtoa mandariinilla ja piparkakulla maustettuna, niin ja jälkiruokaan liittyen Nespresson hasselpähkinältä maistuvaa espressoa on hamstrattava myös jouluksi useampi putkilo.


Muuten kaikki on vielä auki, lahjat paketoimatta ja valmistautuminen joululaulujen tasolla. En ole ollenkaan sitä tyyppiä, joka harjoittelee joulukattauksia ja tuo kuusen sisään joulukuun alussa. Joulusta on paras nauttia silloin kun on joulu, eikä paljoakaan etukäteen. Joululahojen toivelista mulla sentään on itselleni: toivoisin kovasti uutta meikkipeiliä ja metsänvihreää mohairkaulahuivia. Huivin suhteen mulla on kyllä hyvä usko, että se saattaa paketista löytyä. Ja Kaamokselle on tulossa Batman-Duploja, joten ihan hyvässä vaiheessa täällä ollaan :D


Miten siellä puolella ruutua valmistelut sujuu? Stressaako vai uskotteko mun tavoin, että kyllä se joulu tulee vähemmälläkin säätämisellä?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

14 kommenttia

 1. No vaiheessa todellakin. :D :D

  Paketoimatta ja ostamattakin osa lahjoista, jouluruokia en ole ehtinyt edes ajatella ja jonkun pitäisi varmaan siivotakin. O maalaa tuolla just pientä puista joulukuusta pinkiksi ja piparitkin ovat kaupantädin käsialaa. Pari havua kannoin just sisälle koristeeksi.

  Kyllä tää tästä. :D

  VastaaPoista
 2. hiukan on erilaiset päivät ollu

  VastaaPoista
 3. Huh, en oo siis ainoa! Mutta HUOMENNA alkaa tohina, sovin jo et kauppareissu tehdään ja siivotaan porukalla ennenku K tulee papan luota kotiin. EI tukholmaa.

  VastaaPoista
 4. Juu, mä tässä juuri keittelin kasvissosekeitot ja mietin että josko kävisi suihkussa Frendien katselun ohella. No huomenna alkaa joulunlaitto meilläkin!

  VastaaPoista
 5. Tämä joulu on erittäin helppo.Kortit lähetetty,piparit ja tortut tehty/osa jo syöty.Tunnelmaksi muutama tonttu ja paljon kynttilöiden polttamista iltaisin,suklaan syöntiä unohtamatta. ;)
  Jouluruoka syödään miehen veljen luona isommalla poppoolla.Mä en muutenkaan välitä kinkusta+laatikoista joten en ota asiasta stressiä
  Lahjoja ei aikuisten kanssa vaihdeta ja lapset niin isoja että käteinen/lahjakortit on paras lahja. :)
  Otat vain 'löysin rantein' ja tekee sen mitä ehtii. :)
  Pääasia on hyvä mieli ja yhdessä oleminen. <3

  VastaaPoista
 6. Sen italianherkun nimi on mascarpone ei mascarbone kuten toistuvasti kirjoitat väärin. Nyt oli jo pakko huomauttaa, sorry ;-)

  VastaaPoista
 7. Heh, ei varmasti ole ainoa sana minkä kirjoitan aina väärin :D

  VastaaPoista
 8. Minä olen tehnyt "valmisteluja" jo niin pitkään, että nyt vain odottelen aattoa ja lasten ilmeitä lahjat saadessaan. Mutta sun suunnitelmia lukiessa omat valmistelut tuntuu aika kevyiltä..vähän kynttilää ja koristetta sinne tänne, piparkakkujen leivontaa ja joulukorttien tekoa. Lähinnä siihen jouluiseen fiilikseen panostamista eikä niinkään mitään konkreettista aattoa ajatellen. Tuo ruokapuoli taitaa tosiaan olla se työteliäin joka tänä vuonna vierii pois omilta harteilta. Ja siistiä joulukotia uhmaa sälällään sisustava kaksivuotias, joten en ota siitäkään ressiä! Tunnelmallista tohinaa teille ja toivottavasti kaulahuivi ja peili löytyvät lahjakääröstä:)

  VastaaPoista
 9. Mulle joulu alkaa oikeastaan vasta aattona, silloin pitää olla kaikki valmista ja telkusta joulurauhat ja lumiukot. Sillä lähdetään ja sitä jatketaan uuteen vuoteen, piparia, kinkkua, joululauluja, joutenoloa ja syömistä. Mä fiilistelen loppujen lopuksi tosi vähän joulua ennen joulua ja käytän kaikki paukut pyhinä :)

  Luulen, että se kaulahuivi paketista löytyy...

  VastaaPoista
 10. Heh, mua taas häiritsee sanojen joka ja mikä väärinkäyttö! Tosin nuo menevätkin usealla suomalaisella ristiin, ehkä se olen minä, jonka pitäis hellittää vähän :D

  Meillä ei kotona ole oikeastaan mitään jouluista. Yksi hyasintti keittiössä, mutta muuten saadaan viettää koko joulu sukulaisten helmoissa :) Kiva välillä näinkin.

  VastaaPoista
 11. Joka ja mikä - sanojen väärinkäyttö kirjoituksessa johtuu monella ihan murteesta. Tosin mulla ei ole mitään muistikuvaa miten noita pitäisi tekstissä käyttää, kai niistä äidinkielen tunneilla 15 vuotta sitten jotain puhuttiin? :D En muista ollenkaan!

  VastaaPoista
 12. Voisikin ottaa vaikka ensi vuoden agendaksi opetella nuo sanojen erot!

  VastaaPoista
 13. Joka viittaa edelliseen sanaan ja mikä koko edeltävään lauseeseen :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images