JOULULOMAN LEFFASUOSITUS

Terveisiä joulun vietosta! Toivottavasti sielläkin ollaan yhtä levänneitä kuin täälläkin :) Jouluruuan ja pukin vierailun jälkeen olemme kes...

Terveisiä joulun vietosta! Toivottavasti sielläkin ollaan yhtä levänneitä kuin täälläkin :) Jouluruuan ja pukin vierailun jälkeen olemme keskittyneet lököttelyyn niin paljon kuin mahdollista, vain pienet pyrähdykset pulkkamäessä ovat rikkoneet tämän leikkimisen ja leffojen katselun autuuden. Kaamos sai joululahjaksi yhteensä viisi Disneyn elokuvaklassikkoa ja nyt aamun kunniaksi on menossa Peter Pan. Hassua muuten, että vaikka meillä on katseltu Jake ja Mikä-mikä-maan merirosvoja jo pitkään, Peter Pania ei meillä ole ennen nähtykään.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Varmaan aika monen joululahjapaketista kuoriutui myös leffalippuja, ainakin itse ostin Kaamokselle ja isälleen paketin yhteiseksi, ajatuksena että pääsevät yhdessä pariin lastenleffaan joko nyt joulun aikaan tai myöhemmin alkuvuonna. Jos teillekin tuli lippuja, mulla olisi yksi elokuvasuositus vaikka täksi tapaninpäiväksi. Viime viikolla ensi-iltansa sai uusi Disneyleffa Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus, joka me saatiin käydä katsomassa Bellajengin ja vieraidemme kanssa ennakkoon. Kuten arvata saattaa, nyt meillä tietenkin on tosi kova Mikä-mikä-hirviö kausi meneillään. En ole vielä nähnyt yhtään Disneyn elokuvaa, mikä ei saisi lasta puolelleen.


Disneyn Helinäkeiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus on Disneyn viides kokonaan keijuihin perustuva elokuva ja meille kummallekin ihan eka keijuleffa. Meillä ei ollut mitään odotuksia elokuvasta, joten taidettiin yllättyä kumpikin positiivisesti. Ainakin minusta Helinä-keiju ja Mikä-mikä-hirviön arvoitus on ehdottomasti suosittelun arvoinen leffa, kunhan muistaa ikärajat eli 7/4, vanhemman seurassa nelivuotiaan kanssa siis elokuviin. Elokuva ei vastannut yhtään tyttöleffastereotypiaa, vaan oli oikeasti jännittävä (joissakin kohtauksissa jopa pelottava) ja päähenkilö (pääkeiju?) Fawn oli ihanan rohkea ja muutenkin tykkäsin elokuvasta tosi paljon. Kaamos, joka on yleensä aika herkkä pelolle tykkäsi myös paljon elokuvasta, eli Mikä-mikä-hirviö ei saanut meitä ihan pois tolaltaan.


_La_hio_mutsi_helina_keijujamika_mika_hirvio_narvoitus1keijut tylleissa1OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERASAMSUNG CAMERA PICTURES


Suomen Disney on saanut monet kerrat kehuja erinomaisista dubbauksistaan. Nytkin äänet ja musiikki oli ihan huippuja. Tunnistin jo leffan aikana Paula Vesalan sekä kaverini Antti LJ Pääkkösen äänet, mukana oli myös muita tuttuja ääniäkuten Pamela Tola, Johanna Kurkela ja Amira Khalifa. En ole ihan varma, mutta mielestäni myös Anna Puuta kuultiin leffamusiikissa, osaako joku kertoa kuulinko oikein? Parasta oli leffan lisäksi tietenkin se ihan oikea elokuvateatteri, popparit ja tietenkin myös kaverit joiden kanssa sai sitten vielä hullutella elokuvan jälkeen.


Instassa on vielä leffaan liittyvä piirustuskilpailu meneillään. Olen töitteni puolesta saanut arpoa jo kaksi perhettä leffaan ja loppuvuoden palkinnot eli Helinä-keiju aiheiset tuotepalkinnot (kirjoja, taskulamppuja ja erikoiskyniä) arvotaan vuoden loppuun asti osallistuneiden kesken. Eli nyt osallistumaan, ohjeet löydät täältä!


Meidän perheen joulunvietosta saatte kuulla sitten kun jaksan laittaa kuvat koneelle! Nyt kuitenkin pulkkamäkeen, moikka!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Tunnet Antti Pääkkösen? En kestä! iiiik, ihana, ihanaaaa! (Ainakin vuonna 1992)

  Mä en ole vielä uskaltanut viedä jäbää leffaan, miten lapset jaksaa ne mainokset? Siksi olenkin ajatellut että kun ekaa kertaa mennään leffaan, mennään meidän paikalliseen pikkuleffateatteriin jossa ei ole mainoksia tai sitten Orioniin. Olen nimittäin itekin just sellainen joka on syönyt kaikki eväänsä jo mainoksien aikana. Tokikaan sinne ei olisi pakko rynnätä sisään heti kun ovet avataan ;)

  VastaaPoista
 2. Minkä merkkinen tuo Kaamoksen ihana paita on?

  VastaaPoista
 3. L-O-L :D

  Ainakin meillä, kolmen leffan kokemuksella on aina mennyt tosi hyvin elokuvissa. Eka oli 2.5v ikäisenä Planes, sit se Muumit Rivieralla ja nyt tää keijuleffa. EIhän niitä mainoksia hiljaa tarvi katsoa, vaan voitte vaikka tanssia ripaskaa sen ajan... etenkin nää Disneyn elokuvat on kyllä sen verran hypnotisoivaa kamaa ettei ole tarvinnut jännittää miten menee (kotona tai leffassa, aina toimii)

  VastaaPoista
 4. Mites ton ikärajan kanssa? Elokuvahan on k7, pääsenkö siis 3,5v tyttöni kanssa katsomaan sen?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images