PARIT METTÄKENGÄT

Ensi viikonloppuna olisi luvassa sudenpentujen partiotaitokisat ja koska mulla on lapsivapaa viikonloppu, lupauduin loogisesti isommille lap...


Ensi viikonloppuna olisi luvassa sudenpentujen partiotaitokisat ja koska mulla on lapsivapaa viikonloppu, lupauduin loogisesti isommille lapsille rastimieheksi kisoihin. Luvassa on seisoskelua metsässä ja sehän nyt ei paljon eroa hiekkalaatikon laidalla seisoskelusta, paitsi maaperän puolesta. Vaikka säätiedotukset lupaavat lauantaiksi mukavaa syysilmaa, kävin jo hakemassa kellarista talvikenkiä talvitelolta.


kengat talveksi luontoon ja retkelle metsakumisaappaat retkelle okia jaktarn vaellussaappaat


Retkikumpparini Nokian Finnjagdit ovat olleet lähes vuoden käyttämättä, sillä korvasin ne kaupunkikäyttöön sopivammilla Huntereilla. Näillä on kuitenkin kuljettu paljon, muun muassa Pietarin reissulla pari vuotta sitten nämä oli mun ainoat kengät mukana, sillä loskassa tarpoessa oli mukava kulkea saappaissa. Ajan kanssa nämä kengät ovat kuitenkin saaneet tuollaista kuminöyhtää pintaan ja pitäisi ottaa selvää selvää kuinka sen saisi pois. Ideoita?


Jos tarvitsette oikeasti jalalle hyviä kumisaappaita, Finnjagd on malli paikallaan ja nämä jalassa voi kävellä pitkiäkin matkoja jalan rasittumatta. Mutta nilkasta kapeiden kumppareiden riisuminen voi olla aika hankalaa ja siksi nämä ei ole mitkään nopeat pue ja riisu jalkineet, ennemminkin kaadu selällesi ja huuda joku vetämään jalasta tyyppinen malli (nimimerkillä kokemusta ON).


sorel tivoli ohuet talvikengat


Toiset kellarista tulleet vanhukset ovat muistaakseni vauvavuodelta peräisin olevat Sorelit. Nämä ovat pohjaltaan ohuempaa mallia ja toinen nauhakin on näköjään karannut talven aikana jonnekin :) Huippuhyvät kengät Etelä-Suomen leutoon talveen muilta ominaisuuksilta, mutta ehkei ergonomisesti parasta a-ryhmää. Näillä voisi periaatteessa jo nyt mennä metsään, sillä kengät kestää hyvin veden mutta luulen ettei pitkään seisoskellessa ole kuitenkaan paras vaihtoehto. Siispä nämä jää odottelemaan vielä eteiseen. Soreleista tuli mieleeni, että muistaakseni tilasin nämä Ellokselta sellaisella isolla prosenttialella, millaisia ei ole tänä vuonna tullut vastaan. Olen vähän odotellut milloin kaikki merkkivaatteet olisi hyvässä alessa, mutta ei.Ootteko huomannut saman, ettei niitä alekoodeja enää tule samaan malliin kuin ennen?


Sorelithan oli useamman vuoden mammablogihitti, joka oli kyllä trendi paikallaan. Edelleenkin mulla tulee näistä kengistä tyylillisesti eniten mieleen kuitenkin Villi Pohjola-sarja, mistä taas tulee mieleen John Corbett, mistä taas tulee mieleen... Noniin, takaisin aiheeseen.


merrell vaellus retkikenkamerrell vaellus retkikenka2Viimeisin pari on peräisin Merrelliltä, josta kysyttiin ottaisinko testiparin gore-tex-retkikenkiä syksyksi jalkaani. Mikäpä jottei, nämähän on hyvä jatke kesä-barefooteilleni ja gore-tex barefooteilleni, mistä kummastakin tykkään ihan hirmupaljon. Nyt onkin näiden kenkien sesonkiaika parhaimmillaan ja nämä taitavat lähteä lauantaina sudarikisoihin testiin. Muistan kuinka nuorempana jouduin sisäänajamaan juurikin Merrellin vaelluskenkiä pitkän ajan, sillä nahkakenkää ei vain pystynyt laittamaan ekoina kertoina koko päiväksi jalkaan. Tekstiilipintainen kenkä tuntuu kuitenkin paljon armollisemmalta jalalle ja gore-tex suojaa metsän kosteudelta hyvin.


Löysin kellarista myös parit muut talvikengät, joista muutamat jopa ihan kaupunkikelpoiset. Tosin mun tyyli on muutenkin vähän sellainen, ettei ole niin justiinsa onko sitä kaupunkikelpoinen vai ei. Tänäänkin taisi olla jalassa juoksuhousut koko päivän kun ne tuntui aamulla parhaalle vaihtoehdolle :D


Mitäpä muuten ennustatte, onko Sorelien mamma-aika jo mennyttä ja mikä olisi seuraava kenkähitti nimenomaan äideille?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Kuminöyhtistä en tiedä mitään, mutta seuraavaksi trendiksi veikkaan ihania huopikkaita!!! (Saattaapi olla oma toivomus...)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tuosta sieni-ideasta. Hyvä tietää, hankin heti.

  Mun on pakko kertoa nyt totuus EkoPharmasta, siis etten ole käynyt kosmetologilla kuukausiin ja juuri tällä viikolla lupasin varata ajan, että tsekataan ihon kunto. Syksyn tulo on kyllä ärsyttänyt ihon kuntoa, selkeästi kaipaa kosteutusta enemmän!

  VastaaPoista
 3. Hmm, huopikkaat ja Helsingin talvi on kyllä yhdistelmä mihin en lämpene :D Mä oon lapikasihminen muutenkin enemmän, huopatossut haluaisin ihan kotikäyttöön kyllä.

  VastaaPoista
 4. Juu, varsinkin arctips huopalapikkaat on hyvännäkösiä. Käytännöllisiä ei tosin muutoin kuin pakkaskelillä, mutta mm saapasjalkasorsalla on makeita kumipohjasia huopikkaita, myös lapsille! :-)

  VastaaPoista
 5. Mä taas ehkä tykkään enemmän, et huopikkaat ois sellaiset pyöreäkärkiset. Jossain näin ihan sairaan hienoja huopapalasista sisätossuja, jotka oli niinkuin päretossut ennen vanhaan, päreen korvasi vain huopasoirot. Ne oli muuten tosi hienot!

  VastaaPoista
 6. Huopalapikkaat ON käytännölliset Helsingin talvessa, pitävät hyvin vettä ja loskaa! Valkoisia en kyllä hankkisi tänne.

  VastaaPoista
 7. Hyvä tietää! Mulla on itsellä ihan sellainen fiilis etten haluaisi laittaa mitään huokoista matskua loskasäällä jalkaani ja olin ihan luulossa että huopikas ei tykkäisi siitä ravasta minkä päälleen saa. Mutta toisaalta villahan tavallaan pesee itse itsensä, joten eihän se sittenkään ole pöllömpi idea, kun on kumipohjat. Ja arctipseissähän muistaakseni on kumit alla.

  VastaaPoista
 8. Mites muuten ne sun selkävaivat? Onks jo helpottaneet? Mikä sulla eniten auttoi selkävaivoihin, aika vai joku muu?

  VastaaPoista
 9. Selälle kuuluu hyvää, kiitos kysymästä! Tuli mieleen selkäkivut itsellekin tätä kirjoittaessa, tuo mainittu Pietarin matkahan oli tosi kivulias kun se hermopinne vaivasi. Parantuminen oli varmasti monen asian summa, missä aika, selkälihasliikkeet sekä hyvä jalan asento kengissä auttoi. Mähän kiitän edelleen paranemisesta Footbalance-pohjallisia ja Merrellin barefooteja. Käytän footbalanceja vieläkin päivittäin, ja barefooteilla kävelen säännöllisesti arkisin. Välillä selkä on hieman vihoitellut, mutta mulla on Piritta Kuusela niminen osteopaatti, jolla kävin sitten hoitamassa selkää. Se auttoi.

  Selkälihaksista täytyy toki pitää hyvää huolta, joogaan usein iltaisin nettijoogasalilla tai teen ihan vaan pieniä lihasharjoituksia ja selkärangan venytystä (fysioterapeutin ohjeen mukaan). Etenkin footbalancen pohjallisia suosittelen kyllä kaikille selkävaivoista kärsiville, pieni satsaus auttaa koko kropan asentoon todella paljon!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images