KAKSI KOMIAA JA ERILAISTA

Matkapostaukset jatkuvat! Nyt on vuorossa kaksi niin erilaista mutta aivan mahtavaa kohdetta Kauhajoella. Kammi-Kylä ja Valkoinen Puu . Val...


Matkapostaukset jatkuvat! Nyt on vuorossa kaksi niin erilaista mutta aivan mahtavaa kohdetta Kauhajoella. Kammi-Kylä ja Valkoinen Puu. Valkoinen Puu on aika uusi kahvila, mihin törmäsin tänä keväänä telkkarin kautta, kun Suomen paras leipomo-ohjelma keskittyi Etelä-Pohjanmaalle. Jo television kautta tuli Valkoisesta puusta niin kiinnostava kuva, että kahvila oli yksi odotetuimmista jutuista reissullamme. Kahvilaa pitää pariskunta, joista mies on kotoisin jenkkilästä ja vaimo taas Kauhajoelta ja tarjottavana on paljon Amerikan herkkuja etelä-pohjalaisella twistillä. Reseptit ovat useimmat sukureseptejä Amerikasta, mutta niitä on viilattu Kauhajoella muun muassa niin, että KAIKKI kakut leivotaan luomuspelttiin ja tavallisen sokerin sijaan käytetään paljon tummaa intiaanisokeria.


valkoinen puu sisaankayntivalkoinen puu kakut valkoinen puu kauhajoki omistajavalkoinen puu keramiikkavalkoinen puu keramiikka itse tehtyvalkoinen puu paninivalkoinen puu sohva


Itse kokeilin kuitenkin leivosten sijaan pestopaninia ranskalaisella salaatilla ja järkihän siinä meinasi lähteä, niin hyvää oli. Itse tehtyä pestoa ja runsaasti pehmeää juustoa sekä vähän kanaa sisältävä leipä oli todella hyvä ja senkin esikuva oli kuulemma kopioitu jenkeistä pienestä sandwichbarista.  Myös Valkoisen Puun koko miljöö oman keramiikkamyymälän ja yläkerran taidenäyttelytilan suhteen ihan omaa luokkaansa. Jos joskus menette Kauhajoelle, tämä on paikka minne kannattaa poiketa!


Toinen ihan toisenlainen paikka oli taas Kammi-kylä, keskelle turvesuota rakennettu parin saunan ja tuvan kokonaisuus, millaista en ole koskaan ennen nähnyt. Kammi-Kylän takana on pelkästään luovaa hulluutta ja sitä on rakennettu pikkuhiljaa, ensin sauna, sitten toinen, sitten tupa ja siihen vielä jatkoksi julumetunsali, jossa osallistuin villiruokakurssille paikallisten rouvien kanssa.


kammikyla sauna 1kammikyla villiruokakurssipinaattiletut villiruokakammikyla pimeneva iltakammikyla kuu


Villiruokakurssi oli ihan huippuveto ja onneksi ehdin päästä tuolle ensimmäiselle kurssille mukaan. Teimme porukassa nokkoslettuja, sieni-kurpitsakeittoa ja sieni-kalapaistosta Kammi-kylän pihamaalla ja saunoimme kummassakin saunassa. Kuun loisteessa kokeilin myös jotain itselleni aivan uutta ja uin turvesuossa suovedessä! Siinä suossa rinkiä uidessa sanoin illan aikana tutuksi tulleelle naiselle, että eihän tällaista edes olekaan, vaikka onkin. Kammi-kylä on ihan kaikille avoinna ja jos saunaan haluaa mennä, kannattaa kylää pyörittävälle Erkille soittaa etukäteen.


Jos taas teistä joku asuu lähellä Kauhajokea, suosittelen tsekkaamaan tämän ilmoituksen. Villiruokakurssi oli nimittäin ollut niin suosittu, että niitä järjestetään syksyn aikana muutama lisääkin ja ainakin viime torstaina oli vielä useampi paikka auki! Kurssin hinta oli tosiaan 10 euroa sisältäen kyydityksen ja saunan, eli ihan hämmentävän halpa vielä kaiken lisäksi.


Nämä kaksi paikkaa teki kyllä suuren vaikutuksen ja kumpaankin on ihan pakko palata vielä joskus. Ja mielellään mahdollisimman pian. Suoraan sanottuna olisi aika ihana päästä vielä joskus takaisin Eparille asumaan, 7 vuottahan siellä jo asuin ja kyllä mulla taitaa Etelä-Pohjanmaa-ikävä olla. Toki eihän se elo maalla ole ainiasta savusaunaa ja maailman parasta pestopaninileipää, mutta on se silti niin erilaista mitä täällä "isoolla kirkoolla". Hmmm... Maaseudun tulevaisuuteen deitti-ilmoitus ja tinder pois puhelimesta?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Valkoinen puu on ihan paras! Se pähkinäpiirakka siellä vai mikä sen nimi onkaan, ai jumpe että on hyvää, slurpsis!

  Mukavahan tuolla suunnalla on käydä mutta minä en kyllä muuttaisi takaisin mistään hinnasta :D :D

  Kammi-kylässä on ehkä pakko käydä joku kerta vaikka saunomisesta en välitäkään. Vaikuttaa totisesti näkemisen arvoiselta paikalta!

  VastaaPoista
 2. Kammi-kylään voi siis mennä retkelle ihan ilmoittamattakin ei tarvi saunoa. Siellä on nuotiopaikkakin.

  Mulla on vielä muutama postaus jäljellä, jonka jälkeen säkin alat harkitsemaan paluumuuttoa :D :D

  VastaaPoista
 3. Oi minkä näköinen tuo pestopaninileipä!! Siis tuli niiiiin nälkä... :D Ja kyllä mulle ois kelvannut siitä kakkuvitriinistäkin ihan mikä tahansa... Mulla on työpaikan alakerrassa Coffee house jota välttelen taidokkaasti, eikä siellä edes mitään tuollaisia herkkuja myydä, mutta kummasti alkoi ajatukset pyöriä jonkun piirakan tai pullan ympärillä :D

  Villiruokakurssi kuulostaa hauskalta! Tosin luin kaks kertaa ensin viiniruokakurssi :D ja kattelin kuvaa et jo on oudossa paikassa viiniruokakurssi :D

  VastaaPoista
 4. Hyvä täällä Pohjanmaalla on asua, en mistään hinnasta enää muuttaisi pois =)

  Tuosta sais hyvän päiväretken aikaiseksi mukuloiden kanssa. Ensin Kammi-kylään grillaamaan makkaraa ja jälkkärille Valkoiseen Puuhun.

  VastaaPoista
 5. […] osat löytyvät täältä, täältä, täältä , täältä ja täältä. Ja kuten aiemmista postauksista tuli esiin, menimme sellaista vauhtia koko […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images